Joakim Östman|26 oktober, 2021, 12:28

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Tre av båda lagens sex senaste matcher har resulterat i att båda lagen gjort mål.

  • Fiorentina har gjort mål i åtta av deras hittills nio spelade Serie A matcher.

  • Lazio har gjort mål i sju av deras nio inledande matcher av Serie A

  • Båda lagen sitter på två väldigt heta anfallare, i Dušan Vlahović hos Fiorentina och Ciro Immobile hos Lazio.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Hög högstanivå

Mötet mellan Lazio och Fiorentina har alla ingredienser för att bli en sevärd match. Fiorentina har spelat en väldigt fin fotboll under inledningen med nya tränaren Vincenzo Italiano. Lagets stjärnanfallare Dušan Vlahović har tagit ytterligare kliv och leder detta Fiorentina. Serben är på väg att utvecklas till en av det bästa anfallarna ute i Europa, vi kommer säkerligen få höra namnet Vlahović i många år framåt. Trots buropen från egna supportar senast stod Dušan Vlahović återigen för mål framåt. I seger matchen mot Cagliari som slutade men komfortabelt 3-0 seger. Fiorentina har under inledningen visat vilken hög högstanivå de håller. Kan de komma upp i den oftare så kan detta Fiorentina laget var med och utmana om platser väldigt högt upp i tabellen. 

Hög högsta nivå har även onsdagens hemmalag Lazio visat att de har, problemet har varit ojämnheten i prestationerna. Lazio är ett svårt lag att få grepp om, då det en match är hur bra som helst och till omgången efter kan stå för en riktig plattmatch. Lazio har ett bra lag men vi kan konstatera att det kommer ta tid för Lazio att hitta rätt med nya tränaren Sarris fotboll. Det behöver dock får ordning på detta relativt snabbt om Lazio ska kunna vara med och utmana i toppen av tabellen. Inför denna matchen hittas Lazio på en åttonde plats i tabellen med fjorton inspelade poäng.

Viktiga poäng

Det är viktiga poäng som ska delas ut på Stadio Olimpico där båda lagen behöver tre poäng. Fiorentina har inför matchen en poäng mer inspelad än gästerna Lazio. En seger i matchen för något utav lagen innebär att de hänger med i toppen av Serie A. Tappade poäng i detta mötet innebär istället att gapet blir väldigt långt till den absoluta toppen. Jag förväntar mig därför att vi får se en match där båda lagen kommer gå för en seger. Vilket innebär att det kommer öppnas upp för målchanser åt båda hållen. Inför matchen finns det ingen tydlig favorit, Fiorentina har även visat upp en jämnare nivå sett till inledningen. något som alltid är en osäkerhetsfaktor hittills med Lazio vilken nivå det kommer upp i.

Jag väljer därför att sikta in mig på ett målspel i detta mötet, då dessa lagen oerhört sällan lämnar planen mållösa. Fiorentina har gjort mål i åtta av deras hittills nio spelade Serie A matcher. Medans Lazio har gjort mål i sju av deras nio inledande matcher. Båda lagen sitter även på det kanske två bästa anfallarna i Serie A, i Dušan Vlahović hos Fiorentina och Ciro Immobile hos Lazio. Den duellen ska onekligen bli intressant att se vem som går vinnande ur. Tre av båda lagens sex senaste matcher har även resulterat att båda lagen gjort mål. Givet dessa förutsättningar känns spelet på att båda lagen gör mål självklart.

fotboll, Serie A
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Lazio - Fiorentina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.