Det är återigen dags för nykomlingarna Lindås att ta emot Pixbo, det är det tredje Göteborgsderbyt lagen emellan den här säsongen. Det har inte varit något snack om vem som kan titulera sig storebror i Göteborg vid de tidigare mötena – Pixbo har nämligen vunnit bägge. Mötena har inte innehållit massa mål och någon utklassning, men mycket känslor och flera situationer som upprört. Räkna med samma denna gången, Pixbo går för tredje raka derbyvinsten.

Match: Lindås – Pixbo (Svenska Superligan) | Speltips: Pixbo vinner period 3 | Odds: @1.42 | Units: 4/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 19.15

Tränarbyte

Jumbon Lindås kommer ifrån en förlust i sudden mot bottenkollegan Örebro senast, en match som skulle betyda mer än bara en sur förlust för Lindås. Lindås gick ut med att den tidigare tränaren Joacim Bernvid fått sparken efter mötet och ersatts av klubbens damlagstränare Krister Carlsson. Bernvid som varit med på hela resan Lindås gjort från division 2 till SSL har nu coachat sin sista match för Lindås, iallafall för stunden. Ersättaren hämtas från egna leden och det är ingen mindre än Krister Carlsson, som är huvudcoach för klubbens damlag i Allsvenskan. Ett tränarbyte är inget som kommer jätteöverraskande hos en jumbo, Lindås hade lite högre förväntningar inför säsongen och hade som mål att säkra kontraktet. Det har inte gått som man velat och man har varit tvungna att ta beslutet att göra någonting, tränarbyte var närmast till hands. Det ersätts nu en helt ny ledarstab i truppen då även assisterande coacherna valt att kliva åt sidan. Det återstår att se hur den nya tränaren lyckas med jobbet, men det är ett läge där alla räknar med att Lindås åker ur SSL som han tar över.

Den första utmaningen blir Pixbo. Det vankas arenabyte, tv-match och Göteborgsderby. Stormatch direkt för Lindås efter tränarbytet, Lindås som vill knäppa Pixbo på näsan och inte låta storebror ta tre raka derbysegrar den här säsongen. Lindås skall ha otroligt mycket flyt om man skall ha någon som helst chans att klara nytt kontrakt, det ser i stort sett omöjligt ut. Detta kanske blir det sista Göteborgsderbyt på iallafall en säsong, om inte fler, då lag som åker ner sällan får behålla sina toppspelare. Lindås har fått kritik för sitt slappa agerande under säsongen och Faluns tränare Brottman passade på att ge laget en riktig känga för ett tag sedan då han tyckte Lindås spelarna inte hör hemma i SSL på grund av att de är dåligt tränade. Detta blev såklart en snackis och något som påverkade Lindås en aning kanske, det har varit några dramatiska veckor i Lindåslägret det senaste och vi får hoppas det blir bättre nu efter ändringarna i klubben. Det skall såklart mycket till om jumbon Lindås skall slå Pixbo i den tredje derbymatchen för säsongen, Pixbo är snäppet vassare och kommer reda ut detta ytterligare en gång. Det skall isåfall vara att nye tränare Carlsson har ett riktigt ess i rockärmen.

Utanför slutspel

Pixbo underpresterar en del just nu och ligger i skrivande stund på en mycket omdiskuterad tionde plats. Det är såklart mycket jämnt poängmässigt om de sista slutspelsplatserna, men det krävs två vinster på de matcherna man ligger efter övriga. Jonas Eliasson har gjort det riktigt bra med Pixbos herrar under den tid han haft hand om laget. Nu är man dock i ett pressat läge och ett läge man inte riktigt stått inför tidigare under hans tid. Pixbo har spetsen och truppen för att gå till slutspel och skall såklart göra det, men det krävs fler trepoängare framöver. Lindås lär bli en match där man kommer ut heltaggat med tankarna på att klättra i tabellen. Pixbo är ett slutspelslag och skall bara gå dit. Andreas Stefansson, Martin Östholm och Gustav Fritzell är tre spelare som är mycket viktiga för Pixbo om man skall lösa detta. Det känns som Göteborgsderbyt mot Lindås kommer väldigt passande och det är bara tre poäng som gäller.

Två raka segrar mot Lindås under säsongen. Folk har sett framemot ett Göteborgslag till i högsta serien, men det ser ut att bli kortvarigt och endast tre derbyn. Pixbo kan sätta Lindås i rejäl knipa vid vinst, Lindås är så gott som klara för nedflyttning om man skall vara realistisk och inte tro på mirakel. Allt kan hända och Lindås har inte varit jättelånga vägar ifrån Pixbo i tidigare möten. Måstemöte för både Pixbo och Lindås här och det är mycket troligt att detta blir säsongens bästa derby mellan lagen. Matchen spelas på neutral plats då Lindås valt att flytta matchen till en större arena, mycket på grund av att matchen sänds på Eurosport. Spelet jag lirar är under sista och tredje perioden, där Pixbo skall gå segrande ur perioden. Man har gjort det bägge de tidigare derbyna i år.

Speltips: Pixbo vinner period 3

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Pixbo har löst spelet i de två tidigare derbyna i år.

  • Fakta kvarstår, Lindås är inte lika bra tränade som de flesta andra lagen i SSL. Tredje perioden brukar man ha det tuffare i.

  • Lindås har förlorat 3 av de 5 senaste tredje perioderna.

  • Pixbo har vunnit 4 av sina 6 senaste tredje perioder.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.42. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.42 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.