Joakim Östman|29 december, 2021, 16:52

Jag väljer att spela på Manchester United och Manchester United över 4 hörnor i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt senast lagen möttes.

  • Manchester United har ett bättre lag och är givna favoriter.

  • Manchester United snittar 5.75 hörnor per match på hemmaplan.

  • Burnley snittar 7.63 hörnor emot sig per match på bortaplan.

  • Manchester United har löst över 4 hörnor i 75% av deras hemmamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Manchester United & Manchester United över 4 hörnor hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tränarskiftet

Manchester United fortsätter deras resa med nya tränaren Ralf Ragnick. Sedan Ragnicks ankomst har Manchester United varit obesegrade i deras fyra spelade matcher. Det har dessutom tagit sju av nio möjliga poäng i Premier League spelet. Kollar vi dock på motståndet de haft i Premier League  är det mot Crystal Palace, Norwich och Newcastle. Vilket gör att jag inte tycker poängskörden är mer än godkänd när vi summerar det första matcherna under nya tränaren. Senast tappade manchester United poäng på bortaplan mot Newcastle i en match som slutade 1-1. Newcastle stod upp väldigt bra och en poäng var det minsta de förtjänade, medans Manchester United hade svårt att dominera spelet likt ambitionen måste vara mot lag som Newcastle. Resan fortsätter nu i mötet mot Burnley och här skulle Manchester United må väldigt bra av en dominant prestation och tre poäng.

Gästerna Burnley har inte varit i spel sedan deras 0-0 match hemma på Turf Moor mot West Ham den 12 december. Deras tre senaste schemalagda matcher har alla blivit inställda på grund av Covid-fallen i Premier League. Efter nästan tre veckor utan spelade matcher bör Burnley rimligtvis därför vara en aning ringrostiga när de tar sig an denna matchen. Burnley har hittills bara lyckats vinna en av deras femton spelade matcher i Premier League. Likväl är de som alltid extremt svårslagna och Sean Dyche gäng har även bara förlorat sex möten denna säsongen.

Givna favoriter

Manchester United är i behov av tre poäng efter poängtappet senast, de hittas inför matchen på en en sjundeplats i tabellen, i och för sig med mindre matcher spelade än det flesta lagen. Likväl med sju poäng upp till fjärdeplatsen och Champions League spel nästa säsong har inte Manchester United råd med poängtapp i den här typen av matcher. Burnley är såklart ett lag vi inte kan veta hur formen är hos efter en lång tid utan spelade matcher. Jag ser därför Manchester United som givna favoriter i detta mötet, dessutom med tanke på att bortalaget inte är uppe i fullt matchtempo ska den matchen bara vinnas. Även oddsbolagen håller Manchester United som givna favoriter och enbart spel på hemmasegern ger jag därför inte mycket värde för.

Jag väljer därför att krydda hemmasegern med att Manchester United även får mer än fyra hörnor i matchen. Det spelet satt senast lagen drabbades samman och det förväntar jag mig även denna gången. Manchester United har ett betydligt bättre lag och är givna favoriter att vinna matchen, de har dessutom snittat 5.75 hörnor per match på hemmaplan under säsongen. Medans Burnley i sin tur snittar 7.63 hörnor emot sig per match på bortaplan denna säsongen. Matcher mot bottenlagen på hemmaplan måste Manchester United vinna om det ska nå topp-4 denna säsongen, jag förväntar mig därför en stark insats hemma på Old Trafford. Givet dessa förutsättningarna synas Manchester United segern och de gör det med att få minst fem hörnor i matchen.

fotboll, Premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:15
Manchester United - Burnley
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.