Axel Olsson|3 mars, 2023, 09:50

Jag väljer att spela på hemmalaget leder i halvtid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • PSG har stått för hela sju gjorda mål i deras två senaste matcher mot Marseille och Lille.

  • Duon Messi och Mbappe har varit glödheta i de närmaste omgångarna.

  • Nantes har inte lyckats stå emot topplagen Rennes och Lens i de närmaste omgångarna. Underläge redan i halvtid.

  • PSG har Champions League-slutspel nästa vecka. Galtier kommer säkerligen trycka på för att avgöra det här mötet tidigt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

PSG leder i halvtid hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Glödhet duo

Vid det här laget är allt annat än serieledning ett misslyckande för storklubben Paris Saint Germain. De har matchat förväntningarna och hittas högst upp i tabellen efter 25 omgångar. De har presterat så pass bra att de har åtta poäng ner till tvåan Marseille och vi blir överraskade ifall det inte blir ett bekvämt ligaguld i år också. Avståndet ner till Marseille blev betydligt större då PSG besegrade tabelltvåan i den senaste omgången.

PSG visade sin klass när de dominerade fullständigt mot tabelltvåan och vann med bekväma 0-3. Samspelet mellan superstjärnorna Mbappe och Messi blev avgörande och dem kombinerade fram till samtliga tre mål. Neymar är skadad men dessa två har klarat sig väldigt bra utan brassen. Missar lördagens match gör även Kimbempe, Hakimi och Renato Sanches. PSG har relativt bra uppbackning på dessa positionerna och duon där framme förväntas starta. Sju gjorda mål i deras två senaste matcher mot Marseille och Lille bådar gott inför det här mötet. Galtier kommer säkerligen trycka på för att avgöra den här matchen tidigt då de har CL-slutspel nästa vecka. En ledning i halvtid lockar!

Två sämre resultat

Nantes har ställts mot ett par topplag i de senaste omgångarna och de har faktiskt gått lottlösa ur dessa mötena. Mot Rennes stod de för en godkänd insats men effektiviteten var alldeles för låg, till skillnad från mötet mot Lens där de knappt skapade någonting alls. Två sämre resultat och nu ställs de mot ytterligare ett topplag. Det ska dock tilläggas att de har haft ett tufft matchande med både ligan och Europa League-slutspel. De blev ingen lycka i slutspelet och det var Juventus som blev numret för stort för den franska klubben.

Efter en hektisk period kommer det bli lite lugnare för Nantes framöver och förhoppningsvis kan de börja ta mer poäng igen. De har varit ganska stabila under säsongens gång och försvarsspelet har varit klart godkänt, men de har saknat den där lilla spetsen för att avgöra de jämna matcherna. Alldeles för många kryss vilket är anledningen till varför de inte hittas högre upp än deras nuvarande 13:e plats i tabellen. I deras två senaste ligamatcher har de varit i underläge redan i halvtid och nu möter de ligans vassaste offensiv.

fotboll, Ligue 1
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
PSG - Nantes
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.