Jonathan Erlandsson|3 mars, 2023, 09:57

Jag väljer att spela på över 3.5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayern München är med sina 64 gjorda mål överlägsna när det gäller antal gjorda mål i Bundesliga.

  • Stuttgart slåss i botten och släpper dessutom in en hel del mål.

  • Bayerns offensiv är i kanonform.

  • Linan har gått in i sju av lagens senaste åtta inbördes möten.

  • Bayern har viktig CL retur mot PSG i veckan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 3.5 mål i matchen hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kämpar i botten

Bayern München reser till Stuttgart som serieledare efter att ha pulveriserat Union Berlin med 3-0 i förra helgens seriefinal.
Offensiven är i utomordentligt slag just nu och trots att man endast leder ligan på målskillnad, så är man som vanligt väldigt överlägsna hemma i Tyskland.
Betydligt längre ner i tabellen hittar vi Stuttgart precis över kvalstrecket. Man håller sig över ytan endast på bättre målskillnad en kvalplacerade Hoffenheim och Bochum som ligger på nedflyttningsplats. Förra helgen föll man dessutom mot jumbon Schalke och med tanke på att laget endast vunnit en av de sju inledande omgångarna efter vinteruppehållet börjar det verkligen brännas för Stuttgart.

Det vill sig inte alls för Stuttgart som nu förlorat fyra av de fem senaste ligamatcherna. I alla dessa förlustmatcherna och dessutom i kryssmatchen dessförinnan har man släppt in två mål i matcherna.
Man har under säsongen släppt in 38 mål och det är något bättre än bottenkonkurrenterna, men sett till formen under 2023 och att det nu är värsta tänkbara motståndet som kommer på besök så är farhågorna stora att den statistiken ser värre ut när 90 minuter plus tillägg spelats på Mercedes-Benz Arena på lördagskvällen.
Serhou Guirassy och Pascal Stenzel ser ut att missa mötet.

Ligaledarna

Bayern München visade verkligen vem som är störst, bäst och vackrast i Tyskland när man satte uppkomlingen Union Berlin på plats förra helgen. 3-0 efter 45 spelade minuter och de offensiva pjäserna hade än en gång haft lekstuga och briljerat för ligaledarna. Först satte Chuopo-Moting sitt femtonde mål för säsongen, sedan fick Kingsley Coman näta, innan underbarnet Jamal Musiala gjorde sitt fjortonde mål för säsongen. Dessutom assisterades både 2-0 och 3-0 från rutinerade Thomas Müller som visat fin form senaste tiden.
Bayern går nu in i en väldigt viktig fas under våren där Champions League är det stora målet. Och redan på onsdag spelas returmötet med PSG hemma i München, så det är inte omöjligt att några av stjärnorna kan matchas lite varsammare här.
Bredden är dock enorm hos ”Die Roten” och spelare som Leroy Sané, Serge Gnabry, Joao Cancelo och comebackande Leroy Mané började på bänken senast.
Det här mötet har dessutom en väldigt målrik historia. I de två senaste matcherna har Stuttgart stått emot bra och båda fighterna slutade 2-2. Innan dess har dock Bayern varit överlägsna och vunnit med 5-0, 4-0, 3-1, 4-1 och 3-0 innan vi hittar senaste Stuttgartsegern(4-1, 2018).

Två lag som ofta är inblandade i målrika tillställningar och dessutom har en historia av målrika inbördesmöten drabbar alltså samman. Och då plockar vi gladeligen över 3.5 mål till 2.14 x smeten.

fotboll, bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Stuttgart - Bayern München
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.