Jönköping gästas av Kalmarsund för tredje gången den här säsongen, det har slutat med varsin seger i de två första mötena. Det är två lag som krigar om slutspel som möts, bortalaget har tappat mark det senaste och bortalaget står på 4 raka segrar och besitter mycket god form. Kalmarsunds största stjärna Kim Nilsson är även han i mycket god form och jag har hittat ett fint odds på att han sätter dit två bollar ikväll!

Match: Jönköping – Kalmarsund (Svenska Superligan) | Speltips: Kim Nilsson över 1.5 mål | Odds: @2.20 | Units: 1/5 | Spelbolag: NordicBet | Spelstopp: 18.30

Varsin seger

Jönköping och Kalmarsund har mötts två gånger tidigare den här säsongen. Både första och andra matchen har slutat med bortavinst. Lagen möttes så sent som första veckan i januari, då var det Jönköpings tur att kvittera till 1-1 i inbördes möten den här säsongen. Jönköping imponerade runt årsskiftet men har efter årsskiftet tappat mycket av sin toppform. Man har i skrivande stund 3 raka förluster, 3 matcher där man tappar 9 otroligt viktiga poäng. Jönköping ligger på en tionde plats just nu och har hela 5 poäng upp till Kalmarsund på nionde. Det är såklart en mycket viktig match för JIK, en match som i slutet av säsongen kan ha varit mycket om man missar slutspel. Man skapar i och med förlust ikväll en väldig mellanlandning mellan topp 9 och botten. Tionde platsen kan vara väldigt avlägsen eftersom man är 11 poäng ifrån laget under och 5 poäng till laget framför. Seger är mycket viktigt här om man skall ha chans på att ta en plats till slutspelet.

Kalmarsund ångar på och ger sig inte i kampen om slutspel i sin första säsong i Svenska Superligan som FBC Kalmarsund. Formen i skrivande stund är stökigt bra och man har fyra raka vinster. De två senaste matcherna är högt överraskande och mycket starka resultat då man besegrat både Mullsjö och Växjö. Kalmarsund är tippade till slutspel av undertecknad och är det även av många andra inför säsongen. Man besitter kanske den bästa nykomlingstruppen i SSL någonsin med storstjärnan Kim Nilsson i täten. Seger ikväll hade betytt 8 poäng ner till tian Jönköping och en mycket fin placering innanför topp 8. Det kommer vara krig om dessa platser tills sista omgången är avblåst, det kommer bli spännande och Kalmarsund behöver ta så många poäng som möjligt innan om man skall ha det bästa utgångsläget där.

Huvudpersonen

FBC Kalmarsund går väldigt bra i sin första säsong i Svenska Superligan under namnet FBC Kalmarsund. Laget hette innan en sammanslagning Färjestadens IBK och har tillhört högstaserien tidigare. Kim Nilsson är det stora affischnamnet och namnet på allas läppar när man pratar FBC Kalmarsund. Kim Nilsson var huvudpersonen bakom att laget blev uppflyttat under förra säsongen i Allsvenskan. Superstjärnan och tidigare Schweiz-proffset valde att flytta hem efter sitt äventyr i Schweiz och lyckades ta upp sin moderklubb till Svenska Superligan igen. Första säsongen har gått lite som förväntat, i början upp och ner innan man anpassade sig till serien och började matcha de bättre lagen mer och mer. Truppen finns där och man hör hemma i det finaste rummet av Svensk Innebandy. Nionde platsen i skrivande stund är på ett ungefär vart man krigat under säsongen, man har slagits om de sista slutspelsplatserna under nästintill hela säsongen. Mina förhandstips med Kalmarsund till slutspel lever i högsta grad och jag skulle bli förvånad om Kalmarsund inte klarar att ta en av topp 8-platserna när grundserien är färdigspelad.

Jönköping på bortaplan blir en väldigt viktig match inför framtiden. Vid förlust låter man sig bli jagade av motståndaren Jönköping, men vid vinst så drar man ifrån Jönköping med hela 8 poäng, poäng som inte skall vara speciellt hotade inför framtiden och sista omgångarna innan slutspelet drar igång. Kalmarsund jagar och jagar, tre poängen ikväll är oerhört viktiga. Kim Nilsson och FBC Kalmarsund vet förutsättningarna och är redo för att ta sin andra seger i Jönköping den här säsongen. Man besitter en väldigt bra form och har som sagt fyra raka segrar, men inte bara fyra segrar utan man har gjort det på ett starkt och övertygande sätt i alla fyra. Man visar att man har i slutspelet att göra och många spelare har nått höga nivåer. En av dom är superstjärnan och Kalmarsunds största nyckelspelare Kim Nilsson. Landslagsspelaren har lyft sitt Kalmarsund även i år och fortsätter ösa in mål och poäng. 5 mål på sina tre senaste matcher talar för en god form. Kim Nilsson har stått för 4 mål mot Jönköping den här säsongen och han verkar trivas i Jönköping där han stod för ett hattrick senast och var huvudrollsfigur till 8-5 segern. Kim Nilsson ligger bakom väldigt mycket av Kalmarsunds anfallsspel. Det största namnet, den bästa spelaren och huvudpersonen bakom FBC Kalmarsund. Kim drar ett stort lass i en profilrik förstafemma, spelar powerplay och är också straffskytt. Kim Nilsson att göra 2 mål ikväll klickas till ett odds med mycket värde!

Speltips: Kim Nilsson över 1.5 mål i matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kim Nilsson snittar 2 mål per match mot Jönköping den här säsongen.

  • Senaste gången Kalmarsund och Kim mötte Jönköping på bortaplan stod spelaren för 3 mål.

  • Kim är i mycket god form och har stått för 5 mål på sina 3 senaste matcher.

  • Kim Nilsson är det stora namnet i Kalmarsund och drar ett stort lass. Kliver ofta fram när det gäller och nu är poängen viktigare än någonsin!

Högst odds hittar jag hos NordicBet som ger 2.20. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 2.20 hos NordicBet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.