Axel Olsson|6 mars, 2024, 11:24

Jag väljer att spela på under 3 mål i det här mötet. Vid exakt tre mål får vi insatsen tillbaka. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool dras fortfarande med en hel del skador.

  • Liverpool har sikte på söndagens ligamatch mot Man City.

  • Sparta Prag ska inte underskattas allt för mycket. Starka hemma i Tjeckien.

  • Sparta Prag besegrade Galatasaray med hela 4-1.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ska inte underskattas

Det vankas Europa League-slutspel och vi håller ett extra öga på mötet nere i Tjeckien. Sparta Prag ska inte underskattas allt för mycket mot favoriten Liverpool, särskilt inte med tanke på förutsättningarna. Sparta Prag har visat sig vara starka hemma i Tjeckien – de toppar den inhemska ligan och slog dessutom ut Galatasaray i Europa League. 4-1 segern på hemmaplan blev tungan på vågen och Sparta Prag fortsätter att övertyga efter ett starkt gruppspel.

De har haft ganska målrika matcher tidigare, men de är fullt medvetna om att en tuff retur väntar, därför får siffrorna inte springa iväg här. Sparta Prag väntas lägga sig i lägre försvarspositioner än vanligt, för att sedan ha ett större fokus på omställningsspelet. De är ett svårt lag att knäcka hemma i Tjeckien och Liverpool kommer inte till matchen med dem bästa förutsättningarna. Hemmalaget har en chans på krysset här.

Skador och viktigare matcher

Sett över två möten är Liverpool solklara favoriter till att avancera vidare – vi är dock inte övertygade att de sätter sig i förarsätet efter den första matchen. Mötet i Tjeckien kommer ganska olägligt, sett till Liverpools skadeläge och deras spelschema. Gästerna har nämligen fullt fokus på söndagens blytunga ligamatch mot Manchester City. Torsdagens slutspelsmatch prioriteras inte och Liverpool är nog bekväma med att avgöra mötet hemma på Anfield istället.

Sett till skadeläget och att flera spelare nyss kommit tillbaka i spel, tror vi på en reservbetonad elva från Klopps håll. Alexander-Arnold, Jota, Alisson, Salah, Gravenberch, Jones och Matip är alla otillgängliga. Om Klopp vågar riskera med till exempel Nunez och Robertson från start, återstår att se. Startelvan kommer iallafall inte vara lika stark som vanligt, därför tror vi på ett jämnt möte nere i Tjeckien. Jag tror inte att Liverpool är helt missnöjda med krysset här, saknaden av flera offensiva förmågor gör att vi tittar mot underspelet.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Sparta Prag - Liverpool
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.