Jag väljer att spela på över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lyon har mäktat med hela tio mål framåt i deras två senaste cupmatcher.

  • Red Star har löst målspelet i deras tre senaste cupmatcher.

  • Det råder en rejäl klasskillnad mellan dessa två lagen. Red Star spelar i den franska tredjeligan just nu.

  • Lyon har gjort mål i 13 raka matcher.

  • I ligaspelet har Lyon ett snitt på imponerande två mål per match.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Over 2.5 goals for 1.65 at bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.seOdds can change with time | Odds available on 6.4 at 14.40pm

Huserar i franska tredjeligan

I skymundan av Europa League-slutspelet hittar vi en intressant cupmatch belägen i en förort till huvudstaden Paris. Det är hemmalaget Red Star som spelar i hemmaborgen i cupens åttondelsfinal, men trots hemmafördelen har Red Star dragit en rejäl nitlott när det kommer till motståndare. Hemmalaget som till vardags spelar i den franska tredjeligan – ställs mot en av landets främsta klubbar, nämligen Lyon.

I franska tredjeligan befinner sig Red Star på en sjätteplats för tillfället. De brukar hänga med i toppen men Red Star har inte haft tillräckligt med spets för att ta klivet upp till Ligue 2 igen. De kommer till torsdagen med fem raka ligamatcher utan vinst – att bryta den svaga formen blir inte lättare mot just Lyon. Det råder klasskillnad mellan dessa två och vi tror att gästerna kommer bidra främst till vårt målspel. Över 2,5 mål har suttit i Red Stars tre senaste cupmatcher.

Solklara favoriter

Lyon träder in i cupens åttondelsfinal som givna favoriter. Giganten Paris Saint Germain och serieledaren Lille ställs mot varandra och de är inte alls nöjda med lottning så som Lyon. Gästerna har presterat bra i Ligue 1 den här säsongen och hittas just nu på en fjärdeplats i tabellen. De har fortfarande en stor chans att sluta i topp 3 och knipa en av de berömda Champions League-placeringarna. Det är främst Lyons anfallspel som varit briljant den här säsongen, inte bara i ligaspelet utan även i cupen. Lyons två senaste cupmatcher har slutat med så kallade tennisiffror. Lyon har mäktat med hela tio mål i deras två senaste cupmatcher. Gästerna kommer nog rotera en aning inför torsdagen, men vi tror att målen består ändå.

Lyon har flera alternativ på de offensiva platserna i laget. Anfallaren Slimani är en spelare som fått agera inhoppare i ligaspelet. Men när det väl är dags för cupspel brukar Slimani spelas i anfallsrollen, en roll som han varit utmärkt i för Lyon. Trots få chanser från start har han tagit tillvara på alla minuter han fått. I deras två senaste cupmatcher har han mäktat med ett mål och tre assist, ett imponerande facit. Lyon är ett lag som vill framåt och skapa målchanser. Vi tror att Lyon hittar nätet i åttondelsfinalen och bidrar till vårt målspel!

fotboll, coupe de france
|
units: 1/5 - spelstopp: 19:00
Red Star - Lyon
18+ | Regler & Villkor galler | Stodlinjen.se Odds kan andras under tiden | Odds framtagna 29/9 kl 14:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.