Svenska Superligan skapar rubriker. Det hålls just nu tal om en ny liga i Sverige för topplagen i landet, lagen får anmäla sitt intresse till denna idén och det är påväg att gå igenom. Det återstår att se hur och när detta blir, det har satts ett datum för deadline och det är med spänning man väntar på resultatet. Mitt i allt detta bjuds vi på ett hett möte mellan Falun och Pixbo, jag klickar överspelet i period 1 – som så många gånger förut när Falun spelar.

Match: Falun – Pixbo (Svenska Superligan) | Speltips: Över 2.5 mål – period 1 | Odds: @1.50 | Units: 5/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 17:00

7 poäng

Falun var tillbaka i spel efter en omgångs vila. Det var en nödvändig vila som kom efter vinsten mot Dalen i sudden för två omgångar sedan. Laget mötte Örebro i veckan och vann med marginal, slutresultatet löd 12-2 och Falun ser ut att ha fått tillbaka självförtroendet. Det finns fler saker laget har fått tillbaka, storstjärnan Alexander Galante-Carlström spelade 60 minuter för första gången på några omgångar efter en skadeperiod. Oj, som han gjorde det, det blev hela 7 poäng för Galante. Galante som tappat lite mark i poängligan på grund av skadebekymmer är nu tillbaka i hälarna på Johannes Wilhelmsson. 1 poäng upp för stjärnan nu med hela 3 matcher mindre spelade, det är solklart vem som är Sveriges bästa poängplockare. En skadefri Galante är överlägsen när det kommer till poäng. Det är ett stort plus för Falun att ha tillbaka sin för dagen största stjärna. Det lär bli ännu viktigare nu när serien går emot sitt slut och placeringar skall utses.

Pixbo besöker Falun under dagen och det är andra gången Pixbo är uppe i Dalarna den här säsongen. Senast lagen möttes i Falun blev det en hel sjuk match, 9-4 i början på tredje perioden blev 9-9 fulltid och Pixbo vinst i sudden. Makalös match, en match som Falun tog revansch på i Göteborg när lagen möttes för andra gången. Nu skall det avgöras vem som går ifrån grundserien med flest vinster. Risken finns att en het Galante-Carlström avgör även här nu när han är tillbaka med besked. Målfest i de två tidigare mötena, det lär det bli även i eftermiddag. Överspelet klickas i period 1!

Bra form

Pixbo slog Sirius senast och tog ny fart upp mot slutspelsplatserna. Den imponerande 9-4 segern blev Pixbos andra raka seger sedan förlusten mot regerande mästarna Storvreta. Det var ett effektivt Pixbo mot ett Sirius som ändå bjöd upp till fin innebandy, Gustav Fritzell blev huvudfigur med sina 4 poäng. Fritzell har hittat formen perfekt till slutet av serien och kommer komma fram som en av Pixbos bästa under säsongen om det fortsätter såhär. Kanske är det Fritzell som får bort kvartsfinal-spöket från Pixbo den här säsongen? Det återstår att se, men Pixbos och Gustavs form ser lovande ut inför framtiden. Det väntar Falun för Pixbo som gärna vill säkra mark i slutspelskampen. Falun blir det tuffaste motståndet på flera omgångar, Pixbo har ett fint schema framöver med matcher mot Örebro, Dalen hemma, Helsingborg och Jönköping hemma till exempel. Det är matcher där man kan säkra slutspel. Här måste man ta poäng, Pixbos tre sista matcher under grundserien väntar Mullsjö, Linköping och Växjö. Viktiga matcher att vänta, men först, Falun.

Varsin seger och ett gott självförtroende efter första besöket i Falun i början av säsongen. Allt är möjligt, det bevisade Pixbo när man var på besök i Falun första gången den här säsongen. 9-4 blev 9-9 och tillslut 9-10 i sudden i Pixbos favör. Otroligt starkt och inget man gör varje dag mot Falun, närmare omöjligt. Nyckelspelarna måste kliva fram och det skall bli poäng i kommande match, någon supermatch blir det inte, Falun har fått kontroll över spelet och är i mycket bra form även dom. Pixbo kan inte fokusera på enskilda spelare då Falun har världsklass på i princip samtliga positioner. Det utlovas en väldigt spännande och målrik match här, överspelet klickas återigen när Falun spelar. 22 raka matcher nu!

Speltips: Över 2.5 mål – period 1

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i 22(!) raka matcher för Falun den här säsongen.

  • Spelet sitter i 18 av Pixbos 22 matcher den här säsongen.

  • Spelet sitter i samtliga inbördes möten den här säsongen.

  • Galante-Carlström är tillbaka och gick 60 minuter senast, vilket betydde 7 poäng. Positivt för Falun – bra för spelet!

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 5/5 units!

Rygga till 1.50 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.