Dags för deltävling två i hela Sveriges stora musikfest, denna gången får vi se artister som Andreas Johnsson och Margaret kliva in i tävlingen men våra spel riktas mot en äldre farbror och en yngre popkille.

Melodifestivalen deltävling 2 | Speltips: Oscar Enestad till Andra Chansen | Odds: @2.00 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:00

Melodifestivalen deltävling 2 | Speltips: Jan Malmsjö kommer sist | Odds: @5.20 | Units: 1/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 20:00

Näste man från The FO&O

Förra året slog tidigare The FO&O stjärnan Felix Sandman igenom som soloartist i Melodifestivalen med låten “Every Single Day” som till sist blev tvåa i hela tävlingen. I år är det dags för de två andra killarna att kliva in som soloartister. Först ut är Oscar Enestad som tävlar med låten “I Love It”. En förhandslyssning ger mig känslan att det blir mycket tufft för Oscar att nå en final här, låten sticker inte alls ut lika mycket som den gjorde för Felix Sandman, dock är den poppig och trallvänlig vilket ofta räcker långt. Goda chanser för att han tar sig vidare här, främst till andra chansen menar jag.

Konkurrensen är nämligen stenhård även i denna deltävlingen och jag måste säga att jag är mycket imponerad av den som rekryterar artister och låtskrivarna i årets mello. För andra tävlingen i rad känns det som 4-5 bidrag som alla ha möjlighet att nå final. Enligt mig står det dock främst mellan tre bidrag: Margret, Andreas Johnsson och Hanna Ferm ft Liamoo, vars bidrag oddsmässigt och kvalitetsmässigt ligger bättre till än Oscar Enestad. Jag håller Enestads nummer som fyra, vilket innebär en plats i andra chansen.

Årets gubbe

Årets gubbe i Melodifestivalen heter Jan Malmsjö och han har nu hunnit fylla hela 86 år! Hans bidrag heter “Leva Livet” och är i mitt tycke den sämsta låten som ställer upp på lördag. Oddset gör att jag helt enkelt inte kan hålla mig borta från att spela här. Hela 5.20 hos Svenska Spel som ligger betydligt högre än de spelbolag jag kollat hos. Exempelvis ligger oddset på runt två gånger pengarna hos Unibet.

Vi såg förra veckan Arja Saijonmaa hamna 300 000 röster bakom den som kom näst sist och det här känns ungefär lika dåligt, bara att den låt som Malmsjö gör är betydligt mer lättsam och handlar om att leva livet och dansa på borden istället för miljöproblem och växthuseffekt som var Arjas take på det hela.

Dock är motståndet inte alls dåligt för Malmsjö. Vi ser en ung Malou Prytz vara favorit att komma sist, hon ställer en bättre låt än vad High15 (som blev näst sist i deltävling 1) gjorde och jag tror absolut att hon har mer och göra med toppositioner än vad Malmsjö har. Den jag blir mest orolig för ska slå oss på fingrarna här är Vlad Reiser som kommer till Malmö med låten “Nakna i Regnet”, njaaa säger jag här. Inte en bra låt och titeln får nog många föräldrar att reagera ute i landet. Ställer hoppet till att Reisers många följare på Youtube ska lösa röster och spelet till oss.

Speltips: Oscar Enestad går till andra chansen och Jan Malmsjö blir sist

Två spel även denna vecka och här är några anledningar till varför jag tycker spelen är bra:

  • Oscar Enestad har en trallvänlig och poppig låt. Brukar räcka långt.

  • Även denna vecka känns det som två skikt, ett toppskikt och ett bottenskikt. Enestads låt är sämst i toppskiktet, men bör räcka till Andra Chansen.

  • Jan Malmsjö sitter i samma position som Arja Saijonmaa gjorde förra veckan, här är bäst före datum passerat!

  • Malmsjös största utmanare är unga Malou Prytz och Youtubern Vlad Reiser, en ung publik som röstar med appen genererar fler röster tror jag.

  • Oddset för Malmsjöspelet ligger väldigt högt hos Svenska Spel, mer än dubbelt så högt som hos exempelvis Unibet.

Hos Unibet hittar vi spelet på Oscar Enestads bidrag. Investerar 3/5 units i oddset 2.00!

Rygga till 2.00 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.