Erik Norin|8 februari, 2023, 10:34

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tjeckien har löst spelet i åtta av de nio senaste matcherna i dessa sammanhang.

  • Sverige har löst spelet i sju av de nio senaste matcherna i dessa sammanhang.

  • Sverige har tagit ut en mer rollspelande trupp och Tjeckien har mycket inhemsk. Inga superspetsiga anfallssidor således.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 5,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Varit målsnåla i Euro Hockey Tour

Tjeckien har gått mot ett mer defensivt och stabilt lag de senaste Euro Hockey Tour-turneringarna. Man väljer ett enklare spel bakåt och går sedan mot sylvassa kontringar som man alltid gör, det sitter i märgen. Ser man till från och med senaste Beijer Hockey Games, så har man spelat tre turneringarn, totalt nio matcher och man har faktiskt löst under 5,5 mål i åtta av dessa nio matcher. Senaste turneringen som spelades i Schweiz så löste man spelet i samtliga tre matcher man spelade.

Vinnaroddset på Tjeckien är också högt här och lockar mig lite, men Sverige har hittat ett sätt att slå Tjeckien sedan VM förra året och Tjeckerna har tre raka förluster mot Tre Kronor och har endast gjort ett mål på sex perioder mot Sverige i årets Euro Hockey Tour-turneringar. Spelet har dock hittat rätt i två raka matcher. Tjeckien har heller inte någon superoffensiv i den här turneringen utan det är mycket inhemska spelare samt spelare från finska högstaligan. Spetsen står trion Jan Kovar, Filip Chlapik och Oskarshamns Jiri Smejkal för, här får Tre Kronor se upp.

Defensivare uttagning är tidigare

Sam Hallam inledde med att ta ut ett väldigt offensivt skickligt lag i Karjala Cup med spelare som gått bra i SHL och gjort mycket poäng. Här väljer han en lite mer klassisk uttagning där varje spelare ska ha tydligare roller. Vilket gör att mer krigande spelare som Carl Klingberg, Joakim Nordström och Jakob De La Rose tas ut istället för en superoffensiv spets som exempelvis Patrik Karlkvist. Samtidigt som Oscar Möller tackar nej tas också spelare som Pär Lindholm, Emil Larsson och Anton Bengtsson ut, spelare som inte har rosat marknaden helt komplett i årets SHL. Sveriges offensiv absolut inte dålig, men det finns inte spets över hela uppställningen.

Även Sverige har spelat väldigt målsnåla matcher under de senaste tre Euro Hockey Tour-turneringarna. I sju av de nio senaste matcherna i dessa har Sverige löst underspelet och mot Tjeckien har det som sagt gått väldigt bra. Senaste turneringen vann man och Sam Hallam har fått koll på spelet, man borde kunna kontrollera den här matchen väl, speciellt i ledning för där har man precis rätt spelare för att försvara ledningar.

ishockey, euro hockey tour
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Tjeckien - Sverige
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.