Axel Olsson|8 juni, 2023, 10:17

Jag väljer att spela på X2 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Midtjylland har löst poäng i tio av deras elva senaste matcher.

  • Midtjylland har dominerat Relegation Round.

  • Viborg har gått sämre på sistone, dock ett tuffare spelschema.

  • Midtjylland har ett bra facit mot just Viborg under de närmaste säsongerna.

Sämre form i slutet

Blickarna riktas mot Danmark där det bjuds på en spännande playoff-match under fredagen. Laget som slutade på en fjärdeplats i Championship Round ställs mot vinnaren av Relegation Round, dessa två gör upp den sista biljetten till Europa Conference League. Det är klubbarna Viborg och Midtjylland som drabbas samman och det är enbart en match som gäller. Viborg har stått för en väldigt stark säsong och det var inte många som förväntade att de skulle vara med och slåss i toppstriden.

Det blev en grym trejdeplats i grundserien, men konkurrensen i Championship Round är tuff och till slut gled klubben ned på en fjärdeplats. En sämre avslutning i Championship Round gav AGF Aarhus chansen att kliva om, vilket dem gjorde. Nu måste Viborg vinna den här finalen för att Europa drömmen ska bli verklighet. Det som oroar är att Viborg tappade poäng i fyra av deras fem senaste slutspelsmatcher. Vi har sett en klart sämre effektivitet i offensiven där laget har missat flera vassa målchanser. Det kan va tufft att kliva in i en sådan här viktig match med den känslan, samtidigt har de haft bekymmer mot Midtjylland i tidigare möten.

Nystart i slutspelet

Midtjylland är en klubb som ofta är med och tävlar uppe i toppen av tabellen. I år har det inte riktigt gått som tänkt och det har varit på grund av flera olika anledningar. Det blev tydligt att kombinera ligan med Europa League-gruppspelet blev en för stor utmaning för deras trupp. De klarade inte av att utmana på två fronter och under den perioden blev framförallt ligaspelet lidande. Klubben tog sig vidare som grupptvåa men åkte ut kort därefter mot Sporting Lissabon.

Den svaga ligaformen höll i sig ett tag till och Midtjylland fick till slut agera med att ändra om på tränarsidan. Laget hade presterat så pass dåligt att de hamnade i den så kallade Relegation Round, vilket är slutspelet för lagen från sjundeplats och nedåt. Förändringen skedde inför det här slutspelet och det var som att vi fick se ett pånyttfött Midtjylland igen. Klubben studsa tillbaka väldigt snabbt med Thomasberg vid rodret och det är uppenbart att de är klart bättre än vad säsongens tabell visar. De dominerade i Relegation Round med sju segrar i deras tio slutspelsmatcher, vilket ledde till en bekväm förstaplats. Trots att ligasäsongen varit en besvikelse har nu laget en chans att rädda upp det hela, genom att vinna fredagens batalj och säkra en Europa-plats. Midtjylland har en otrolig form och i det här skicket kommer de ge Viborg en rejäl kamp. Midtjylland har trivts bra mot det här motståndet tidigare och vi tror på minst ett oavgjort för deras del.

fotboll, Superligaen
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Viborg - Midtjylland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.