Ta del av Rysslands EM-trupp hos oss på speltips.se! Ryssland gör sig redo för Fotbolls-EM och man har presenterat en väldigt intressant trupp. Är du ute efter Rysslands trupp Fotbolls-EM 2021 så hittar du den nedan.

Rysslands Trupp EM 2021

Namn Position Nummer Klubb Född
Yuri Dyupin
Målvakt Rubin Kazan 1988-03-17
Matvei Safonov
Målvakt Krasnodar 1999-02-25
Anton Shunin
Målvakt Dinamo Moskva 1987-01-27
Georgi Dzhikiya
Back Spartak Moskva 1993-11-21
Igor Diveev
Back CSKA Moskva 1999-09-27
Yuri Zhirkov
Back Zenit 1983-08-20
Vyacheslav Karavaev
Back Zenit 1995-05-20
Fedor Kudryashov
Back Antalyaspor 1987-04-05
Andrei Semenov
Back Akhmat 1989-03-24
Mario Fernandes
Back CSKA Moskva 1990-09-19
Dmitri Barinov
Mittfältare Lokomotiv Moskva 1996-09-11
Rifat Zhemaletdinov
Mittfältare Lokomotiv Moskva 1996-09-20
Maksim Mukhin
Mittfältare Lokomotiv Moskva 2001-11-04
Aleksandr Golovin
Mittfältare Monaco 1996-05-30
Daniil Fomin
Mittfältare Dinamo Moskva 1997-03-02
Roman Zobnin
Mittfältare Spartak Moskva 1994-02-11
Alexei Ionov
Mittfältare Krasnodar 1989-02-18
Daler Kuzyayev
Mittfältare Zenit 1993-01-15
Andrei Mostovoy
Mittfältare Zenit 1997-11-05
Magomed Ozdoev
Mittfältare Zenit 1992-11-05
Denis Makarov
Mittfältare Rubin Kazan 1998-02-18
Aleksei Miranchuk
Mittfältare Atalanta 1995-10-17
Denis Cheryshev
Mittfältare Valencia 1990-12-26
Artem Dzyuba
Anfallare Zenit 1988-08-22
Anton Zabolotny
Anfallare Sochi 1991-06-13
Aleksandr Sobolev
Anfallare Spartak Moskva 1997-03-07

Spelbolag med odds på Ryssland

Campobet logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Casumo logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

No Account Bet logo

 Få 100 kr!

Maxbonus: Sätt in 100kr – Spela för 200kr

Omsättningskrav: 1x bonus, min. odds 0 (!)

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

Rysslands Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021

Är du ute efter Rysslands trupp EM 2021 så hittar du truppen hos oss. Vi på speltips.se bevakar Ryssland såväl inför som under mästerskapet och förser er läsare med senaste nytt kring Rysslands trupp EM 2021, spelare, spelschema och mycket mer. Ryssland har presenterat sin trupp för mästerskapet och det är en spännande trupp, som består av en hel del intressanta spelare. Artem Dzyuba är spelaren som väntas stå för målen och det blir väldigt intressant att följa 32-åringens framfart. Denis Cheryshev, Valencia, och Aleksandr Golovin, Monaco, är två andra intressanta spelare att hålla ögonen på. Rysslands trupp Fotbolls-EM 2021 hittar ni hos oss.

Rysslands Trupp EM 2021:

  • Yuri Dyupin, Rubin Kazan
  • Mario Fernandes, CSKA Moskva
  • Yuri Zhirkov, Zenit
  • Aleksandr Golovin, Monaco
  • Denis Makarov, Rubin Kazan
  • Aleksei Miranchuk, Atalanta
  • Denis Cheryshev, Valencia
  • Artem Dzyuba, Zenit
  • Aleksandr Sobolev, Spartak Moskva

Guide för Rysslands trupp i Fotbolls-EM

Äntligen är det dags för fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. För rysk del kan man åka till EM utan några större krav på sig, och dessutom med nöjet att få spela flera matcher på hemmaplan. Vi på speltips.se dukar fram en komplett guide för Rysslands trupp Fotbolls-EM 2021 och håller er uppdaterade med senaste nytt kring Rysslands EM-trupp, spelarna och lagets spelschema under mästerskapet.

Uttagning Rysslands EM-trupp

Strax innan EM annonserade förbundskaptenen Stanislav Cherchesov vilka spelare som skulle få åka med till mästerskapet och det bjöds på få överraskningar. Det mest anmärkningsvärda är att stora delar av truppen vanligtvis håller till i den ryska ligan, det är bara fyra spelare som spelar i något annat land. Vi kan även notera att det här blir första gången sedan VM 2002 som landet åker till ett mästerskap utan Igor Akinfeev, den rutinerade målvakten är fortfarande aktiv men valde att spela sin sista landskamp i VM för tre år sedan.

Nyckelspelare i Ryssland under Fotbolls-EM

Med tanke på att den ryska ligan inte håller toppklass så finns de förväntade nyckelspelarna på andra platser i Europa. Ett exempel på det är mittfältaren Denis Cheryshev, som håller till i Valencia. 30-åringen har haft en hel del skadeproblem de senaste åren men när allt kickar håller han hög klass.

Vi nämnde tidigare att Igor Akinfeev tackat för sig vilket gör att ansvaret numera vilar på Anton Shunins axlar. 34-åringen är minst sagt rutinerad, den första landskampen blev redan 2007 men sedan dess har det bara blivit ytterligare elva framträdanden. I EM-kvalet spelade han faktiskt inte en enda match men i höstas slog han sig in i startelvan och det har även blivit en hel del speltid under våren.

Rutin väger tungt i Ryssland och man förlitar sig fortfarande mycket på Yuri Zhirkov, som gjorde succé i EM 2008 men som inte riktigt håller samma klass nuförtiden. 37-åringen är dock fortfarande snudd på given i startelvan och förväntas få en hel del speltid under EM. Detta trots att säsongen i Zenit St Petersburg gått ganska tungt.

För att den ryska offensiven ska fungera gäller det att även Alexander Golovin gör det, mittfältaren är nämligen spindeln i nätet och utan honom är Ryssland försvagat. 25-åringen kommer från en bra säsong i den franska ligan med Monaco och ses av de flesta som landets bästa spelare. Något man hoppas han ska visa i EM.

Rysslands laguppställning Fotbolls EM 2021

Precis som för alla andra lag i EM så kommer startelvan präglas av spelare som fått mycket speltid under vårens VM-kval och det talar för att spelare som Georgiy Dzhikiya och nyss nämnda Zhirkov kommer få ett stort ansvar i defensiven. Ute till höger brukar man förlita sig mycket på Vyecheslav Karavaev som är bra på att följa med upp i anfallen, precis som Zhirkov är på den andra kanten.

På mittfältet kretsar mycket kring Roman Zobnin som till vardags är en av Spartak Moskvas nyckelspelare. 27-åringen trivs bäst centralt och så lär det bli även i EM, förmodligen bredvid Magomed Ozdoev som fått en hel del speltid under våren. Ute på vänsterkanten känns Golovin given och på andra sidan finns det en del alternativ där Aleksey Miranchuk känns som det hetaste.

I anfallet brukar förbundskaptenen spela med en ensam “striker” och tittar man på historiken så känns Artem Dzyuba som det bästa valet. 32-åringen har gjort 28 mål i landslaget och kommer från en väldigt stark säsong där det blev 20 fullträffar i den ryska ligan. Dzyuba är en klassisk centertank som kan bli ett bra hot på fasta situationer och många inlägg kommer vara inskickade med honom som adress. Som alternativ finns den minst lika bra talangen Alexandr Sobolev som bara gjort sex landskamper men som varit en av ryska ligans främsta målgörare den här säsongen.

Låga förväntningar på Rysslands i Fotbolls-EM

Trots att Ryssland spelar två av sina tre gruppspelsmatcher på hemmaplan (i St Petersburg) så är laget ganska nederlagstippat inför mästerskapet. Det kan till viss del bero på att motståndet i grupp B är relativt knepigt (Belgien, Finland, Danmark) men även att uppladdningen inför mästerskapet varit långt ifrån bra. Tre segrar på de elva senaste matcherna är inget imponerande facit.

Kända spelare från Ryssland genom åren

Ryssland är kanske främst kända för sin starka hockeyhistorik men man har faktiskt även lyckats bra inom fotbollen, även om de främsta framgångarna är lång tillbaka i tiden. En av spelarna som betytt mest för den ryska fotbollen är Viktor Onopko, en minst sagt stabil mittback som var nyckelspelare i landslaget under många år. Efter att bland annat ha vunnit tre ligaguld med Spartak Moskva värvades Onopko till Real Oviedo i den spanska ligan 1995 och väl där stannade han i hela sju säsonger, innan det spanska äventyret rundades av med en säsong i Rayo Vallecano – även det i La Liga. I landslaget blev det 109 matcher och sju mål mellan 1992-2004, där höjdpunkterna blev två VM (94,02) samt ett EM (2004). Dessutom var han med i det Sovjetiska landslaget vid EM i Sverige 1992.

Några år efter att Onopko tackat för sig var det dags för Ryssland att vara med i EM 2008 och det få kunde ana var att en av lagets spelare skulle stjäla showen. Efter mästerskapet var många överens – Andrej Arshavin är nästa stora stjärna. Efter att ha gjort åtta säsonger i Zenit St Petersburg (där det bland annat blev seger i UEFA-cupen) talade inte mycket för en utlandsflytt men efter ett lyckat EM stod klubbarna på rad. Valet föll på Arsenal och väl där gjorde han succé direkt. Totalt blev det fem säsonger i den engelska storklubben och även om mittfältaren/anfallaren var ganska ojämn så finns det många supportrar som saknar honom. Efter tiden i Premier League började karriären sakta men säkert gå nedåt, först blev det tre år i den ryska ligan innan tre relativt lyckade säsonger i Kazakstan stod på tur men 2019 valde han att lägga skorna på hyllan. I landslaget stod Arshavin för 17 mål på 75 landskamper mellan 2002-2012 och bäst gick det som sagt var i EM-08 där han stod för två mål på tre matcher.

Trots Arshavins briljans på planen är de flesta överens om vem som är nummer ett i Ryssland. Ingen kan mäta sig med Lev Yashin. Målvakten är än idag sedd som en av hela världens främsta på positionen – genom alla tider. Det säger en hel del om hur bra han var. Som klubblagsspelare var det alltid Dynamo Moskva som gällde, mellan 1949-1971 spelade han drygt 300 matcher i klubben och där blev det bland annat fem ligaguld. Målvakten var med i totalt fyra VM-slutspel och vid världsmästerskapen i Sverige 1958 blev han uttagen i turneringens lag. Två år tidigare hade han en stor del i att Sovjetunionen vann OS-guld och 1960 hjälpte han landet till att även vinna EM. Tre år senare tog han emot Ballon d’Or, priset till Europas bästa spelare.

Rysslands matcher i Fotbolls-EM

Ryssland har hamnat i en väldigt intressant grupp där Belgien, Finland och Danmark väntar som motståndare. På förhand målas belgarna upp som solklara favoriter, men känslan är att ryssarna mycket väl kan bjuda upp till kamp. Man har presenterat en intressant trupp som är tillräckligt stark för att lösa ett avancemang, i synnerhet då man spelar hemma i Ryssland. Ett uttåg ur gruppspelet skulle onekligen betraktas som ett fiasko.

Rysslands matcher i EM:

  • Belgien – Ryssland, 12:e juni (St Petersburg)
  • Finland – Ryssland, 16:e juni (St Petersburg)
  • Danmark – Ryssland, 21:e juni (Köpenhamn)

Rysslands historia Fotbolls EM

Lägger man in Sovjetunionen i historiken så har landet lyckats bra i EM, den största framgången kom 1960 då laget gick hela vägen till final där Jugoslavien besegrades. Fyra år senare blev det på nytt final men den gången fick man se sig slagna av Spanien och det blev sedan silver även 1972 och 1988. På senare år har det gått betydligt tyngre men 2008 nådde man till semifinal efter att bland annat ha besegrat Sverige i gruppspelet innan Nederländerna fick se sig besegrat i kvartsfinalen. För fem år sedan gick det dock långt ifrån lika bra, då blev laget sist i gruppen efter att bara ha tagit en poäng – mot England.