Allt om Sveriges trupp EM 2021 hittar ni hos oss! Det är dags för Fotbolls EM 2021 och det är onekligen en stor höjdpunkt inom svensk fotboll. Vi på speltips.se punktmarkerar det svenska landslaget och dukar fram all information om Sveriges EM-trupp 2021 och Sveriges laguppställning i EM. Vi erbjuder också Fotbolls-EM speltips på det svenska landslaget inför varje match!

Sveriges Trupp EM 2021

Namn Position Nummer Klubb Född
Robin Olsen
Målvakt Everton 1990-01-08
Karl-Johan Jonsson
Målvakt Köpenhamn 1990-01-28
Kristoffer Nordfeldt
Målvakt Genclerbirligi 1989-06-23
Ludwig Augustinsson
Back Werder Bremen 1994-04-21
Andreas Granqvist
Back Helsingborg 1985-04-16
Victor Lindelöf
Back Manchester United 1994-07-17
Filip Helander
Back Glasgow Rangers 1993-04-22
Emil Krafth
Back Newcastle 1994-08-02
Mikael Lustig
Back AIK 1986-12-13
Pontus Jansson
Back Brentford 1991-02-13
Marcus Danielsson
Back Dalian Professional 1989-04-08
Martin Olsson
Back Häcken 1988-05-17
Jens Cajuste
Mittfältare Midtjylland 1999-08-10
Gustav Svensson
Mittfältare Guangzhou R&F 1987-02-07
Viktor Claesson
Mittfältare Krasnodar 1992-01-02
Sebastian Larsson
Mittfältare AIK 1985-06-06
Abin Ekdal
Mittfältare Sampdoria 1989-07-28
Emil Forsberg
Mittfältare Leipzig 1991-10-23
Dejan Kulusevski
Mittfältare Juventus 2000-04-25
Mattias Svanberg
Mittfältare Bologna 1999-01-05
Kristoffer Olsson
Mittfältare Krasnodar 1995-06-30
Alexander Isak
Anfallare Real Sociedad 1999-09-21
Jordan Larsson
Anfallare Spartak Moskva 1997-06-20
Ken Sema
Anfallare Watford 1993-09-30
Robin Quaison
Anfallare Mainz 1993-10-09
Marcus Berg
Anfallare Göteborg 1986-08-17

Spelbolag med odds på Sverige

Campobet logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Casumo logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

No Account Bet logo

 Få 100 kr!

Maxbonus: Sätt in 100kr – Spela för 200kr

Omsättningskrav: 1x bonus, min. odds 0 (!)

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

Sveriges Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021

Allt om Sveriges trupp & spelare Fotbolls EM 2021 hittar ni hos oss på speltips.se! Sverige stod för ett fint Fotbolls VM och förväntningarna inför kommande mästerskap är förhöjda. Sverige är ett lag som har mycket goda chanser att skrälla då man sedan tidigare har ställt till det för större och bättre rankade landslag. Sveriges trupp EM 2021 ser ruskigt stark ut, där majoriteten av alla uttagna spelare är utlandsproffs. Emil Forsberg och Victor Nilsson Lindelöf är bara två av de mycket etablerade spelarna ute i storligorna. Sverige har goda chanser med den trupp man presenterar att ta sig vidare från gruppspelet och det är även det som är det första delmålet under Fotbolls EM 2021. Vi punktmarkerar det svenska landslaget och förser er läsare med all information gällande Sveriges trupp EM 2021 och Sveriges laguppställning.

Sveriges trupp EM 2021:

  • Alexander Isak, Real Sociedad
  • Victor Lindelöf, Manchester United
  • Emil Forsberg, Leipzig
  • Dejan Kulusevski, Juventus
  • Sebastian Larsson, AIK
  • Mikael Lustig, AIK
  • Jordan Larsson, Spartak Moskva
  • Emil Krafth, Newcastle
  • Robin Quaison, Mainz

Guide för Sveriges trupp i Fotbolls-EM

Komplett guide för Sveriges trupp i Fotbolls-EM hittar ni hos oss. I höstas var det ganska få som talade om Sverige inför fotbolls-EM men under våren talades det om en comeback i Sveriges trupp för Zlatan Ibrahimovic, och plötsligt blev blågult ett av de hetaste lagen inför mästerskapet. Den långe från Rosengård väntades återigen bära det svenska landslaget på sina axlar, men skadebekymmer satte stopp för en återkomst. Rent överlag ser Sveriges EM-trupp riktigt stark ut, och naturligtvis bevakar vi Sveriges trupp EM 2021 såväl inför som under mästerskapet. Vi dukar fram nyheter om den svenska EM-truppen och förser er läsare med senaste nytt kring landslaget och Sveriges spelare.

Uttagning av Sveriges EM-trupp

Uttagningen av Sveriges trupp EM 2021 blir spännande, minst sagt! Janne Andersson har ett stort förråd av landslagsaktuella spelare när han skall ta ut Sveriges trupp EM 2021. Det finns självklart spelare som är mer givna än andra, spelare som ligger på håret till en landslagsplats och talangerna som kanske skall med för att känna på det. Spelare som Nilsson Lindelöf, Forsberg och Alexander Isak är lättare att ta ut i Sveriges EM-trupp än spelare som inte varit med lika mycket innan men som gjort en mycket bra säsong inför uttagningen. Janne Andersson har bra förutsättningar innan han tar ut Sveriges trupp EM 2021 och ett bredare register på spelare än tidigare år.

Nyckelspelare i Sverige under Fotbolls-EM

I Sverige har det oftast varit laget före jaget och så kommer det nog bli även i EM, det gäller att hela truppen jobbar hårt om det ska bli ett lyckat mästerskap. Trots det har man, precis som alla andra lag, vissa spelare som är lite extra viktiga. En av dessa är målvakten Robin Olsen som haft en minst sagt händelserik säsong där framgångar blandats med rejäla dalar i spelet. Flytten till England och Everton tycks sakta men säkert ge resultat och i landslaget känns 31-åringen mer eller mindre given. Var en av nyckelspelarna i VM för tre år sedan och blir minst lika viktig den här gången.

Längre fram på planen bär Emil Forsberg en stor del av lagets offensiv på sina axlar, mittfältaren fick sitt internationella genombrott under VM-18 och sedan dess har mängder av storklubbar visat sitt intresse. Trots det är 29-åringen kvar i Leipzig men efter EM känns det som det börjar bli dags att ta nästa steg. Får mycket speltid i landslaget och är fortsatt den yttermittfältaren som kan tillföra mest spets till det offensiva spelet.

I anfallet finns det flera bra alternativ för förbundskaptenen Janne Andersson men på senare tid är det Alexander Isak som utmärkt sig lite extra. Den lovande 21-åringen gör succé i spanska ligan med Real Sociedad och har blivit allt viktigare även för landslaget, något som inte minst synts under vårens VM-kvalmatcher. Har en enorm potential och ett lyckat EM kan mycket väl leda till en av världens största klubbar – frågan är bara vilken.

Sveriges laguppställning Fotbolls EM 2021

Ta del av Sveriges laguppställning Fotbolls EM 2021 hos oss på speltips.se. Sverige skall ta ut en trupp till Fotbolls EM 2021 där vi har samlat Sveriges bästa fotbollsspelare. Janne Andersson har gjort ett mycket stabilt jobb som förbundskapten hittills och förväntningarna på Sveriges laguppställning Fotbolls EM 2021 är högre än tidigare år. Janne Andersson har flera spelare som har imponerat ute i Europas toppligor sedan tidigare mästerskapet och vi kan räkna med nya namn som imponerar under kommande mästerskap. Det är en bra och stark trupp som kommer tas ut och Janne Andersson har god chans att rotera runt beroende på motstånd och tabelläge. Nyckelspelarna prioriteras självklart extra hårt under mästerskap och har man en stark målskytt som Alexander Isak så är det givetvis så att han matchas hårt. Sociedad-stjärnan är givetvis självskriven i Sveriges laguppställning Fotbolls EM 2021.

Sveriges laguppställning idag

Det råder höga förväntningar på Sveriges laguppställning inför EM! Sveriges laguppställning kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Andersson kommer att matcha Sveriges laguppställning på ett liknande sätt som under vårens kvalmatcher. Med det sagt finns det utrymme för ändringar, Sverige har fler alternativ än på många år och det är egentligen ganska få spelare som kan vara säkra på en plats i Sveriges laguppställning idag. En av dessa är dock högerbacken Mikael Lustig som varit mer eller mindre given i närmare tio års tid och som fortfarande gör bra ifrån sig, även om han ibland får oförtjänt mycket kritik. Har naturligtvis en given plats i Sveriges laguppställning idag.

I försvaret får spelare som Victor Lindelöf och Ludwig Augustinsson mycket speltid, samma sak gäller Filip Helander som verkligen tagit för sig sedan Andreas Granqvist började få problem med skador. Just förstnämnde Lindelöf får betraktas som given i Sveriges laguppställning idag. Missar “granen” EM så lär Helander inte göra någon besviken, det finns helt klart fog för att flera klubbar i Premier League vill värva 28-åringen som gör en fin säsong uppe i Glasgow Rangers.

På mittfältet brukar Sebastian Larsson och Kristoffer Olsson få mycket speltid, i vanliga fall konkurrerar även Albin Ekdal om en plats men han har haft allt större skadeproblem som gjort att 31-åringen tappat en del i slagstyrka. Skadefri är han dock en het kandidat till att ta plats i startelvan. Samma sak gäller Viktor Claesson som var ett utropstecken i VM och som gör en fin säsong i den ryska ligan. Bakom honom finns Dejan Kulusevski, Juventus supertalang, som främsta utmanare och möjligtvis även Jesper Karlsson som gjort succé i den nederländska ligan. 22-åringen har det där lilla extra och en potential att spela i någon av de största ligorna i framtiden.

I anfallet känns Alexander Isak som mer eller mindre given i Sveriges laguppställning idag, men det är högst oklart vem som ska ta platsen bredvid honom, i EM-kvalet fick Robin Quaison ett stort förtroende och det är långt ifrån någon hemlighet att förbundskapten Andersson gillar Marcus Berg. Släng in Jordan Larsson och Ken Sema i ekvationen så har Sverige fem riktigt bra alternativ att välja bland.

Skrällvarning för Sverige i Fotbolls-EM

Länder som Frankrike, Belgien och Spanien åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig medan andra kan spela utan någon större press. Hade Zlatan Ibrahimovic tagit med i truppen så hade förväntningarna på Sverige ökat drastiskt, men skadebekymmer satte stopp för en återkomst i landslaget. Trots det är det nog ingen som räknar med medalj men med lite flyt kan Sverige gå riktigt långt. Gruppen med Spanien, Polen och Slovakien är dock långt ifrån enkel och utan tre bra insatser kan det lika gärna bli respass redan efter gruppspelet.

Kända spelare från Sverige genom åren

Svensk fotbollshistoria är fylld till bredden med riktigt klassiska spelare som nått den allra högsta nivån. Den första som lyckades med det var anfallaren Gunnar Nordahl, som dominerade i Allsvenskan under 40-talet vilket bland annat ledde till fyra SM-guld med IFK Norrköping. 1948 hade han en stor del i Sveriges OS-guld och efter triumfen värvades värmlänningen till den italienska storklubben AC Milan. Steget till Serie A var stort men anfallaren klarade av det utan problem och under 50-talet var han en av sydeuropas främsta spelare. Under sina tio år i Italien vann Nordahl ligan vid två tillfällen och totalt blev det imponerande 225 mål, med vilket han är tredje bäst genom tiderna.

Nordahl är, tillsammans med Nils Liedholm och Gunnar Gren, de tre spelarna som fick mest uppmärksamhet under 50-talet men Kurt Hamrin var minst lika bra. Den tekniske yttern slog igenom i AIK innan flytten ner till Italien där han gjorde debut med Juventus innan det blev succé i Padova. Efter att ha lett Sverige till VM-silver 1958 värvades Hamrin till Fiorentina där han än idag är sedd som en av de allra främsta, han hjälpte bland annat klubben till dubbla cupguld och mellan 1958-67 blev det totalt 150 mål på 289 matcher. Under sina år i Italien blev det även spel i Napoli och Milan, där han vann Europacupen 1968.

De flesta är överens om att Zlatan Ibrahimovic är landets främsta spelare genom tiderna, men han är långt ifrån ensam om att ha nått den yttersta världseliten. Henrik Larsson har kommit upp på en minst lika hög nivå som “Ibra” och även om statistiken talar till den långes fördel så finns det flera saker som Larsson lyckats med, som han adept under det tidiga 00-talet aldrig klarat av. En av sakerna är att ta medalj med Sverige, Larsson gjorde nämligen flera fina insatser när Sverige lyckades ta VM-brons 1994. En annan bedrift är att vinna Guldskon, priset till Europas främsta målgörare. “Henke” har dessutom vunnit Champions League (2006), efter att minst sagt haft en nyckelroll i finalen. Lägg därtill fyra skotska ligatitlar, dubbla ligaguld i Spanien och drygt hundra landskamper så är det inget snack om att Larsson är en av svensk fotbolls största.

Sveriges matcher i Fotbolls-EM

Det är en intressant upplaga av Sverige som kliver in i turneringen. Man ställs mot Spanien, Polen och Slovakien i grupp E och nog är känslan att Sverige har vad som krävs för att kunna lösa ett avancemang. Naturligtvis blir Spanien det svåraste motståndet i gruppen, men en eventuell skräll känns inte alls omöjlig. Polen med Lewandowski i spetsen bör aldrig underskattas, men sett till det stora hela är Sverige minst en klass bättre. Slovakien i sin tur målas upp som gruppens svagaste lag, och på pappret så är det svårt att argumentera emot.

Sveriges matcher i EM:

  • Spanien – Sverige, 14:e Juni (Sevilla)
  • Sverige – Slovakien, 18:e juni (St Petersburg)
  • Sverige – Polen, 23:e juni (St Petersburg)

Sveriges historia i Fotbolls EM

Sveriges historia i Europamästerskap är kortfattat inte så speciell. Utöver EM bronset 1992, när Tomas Brolin var i farten i det svenska landslaget så har man efter det inte gått vidare från gruppspelet mer än en gång. Senaste gången Sverige tog sig förbi gruppspelet i ett Europamästerskap var 2004 när man gick till kvartsfinal. EM 2004 var det Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Marcus Allbäck och den generationen som styrde och ställde. Vi har trots lite svagare insatser i Europamästerskap väldigt många minnen från mästerskapen. Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson är en stor del av historian tillsammans med Tomas Brolin och landslagets insatser 1992. Kommer vi hitta en ny svensk som skriver historia de närmsta åren? Det återstår att se.