Ta del av Tjeckiens EM-trupp hos os. Tjeckien gör sig redo för Fotbolls-EM och man har presenterat truppen som skall skörda framfångar. Ta del av Tjeckiens trupp Fotbolls-EM hos oss!

Tjeckiens Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Tjeckien

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Bonus för nya OCH gamla kunder!

  • Läs mer om Expekt

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Regler & villkor här. | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 15x – Min Odds: 1.90

  • Grymma på Fantasy Sports!

  • Läs mer om Bethard

Tjeckiens Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

All information kring Tjeckiens trupp & spelare Fotbolls EM 2024 kan du ta del av direkt hos oss. Tjeckien är en av nationerna som vi bevakar såväl inför som under Fotbolls-EM och vi förser er läsare med senaste nytt kring Tjeckiens EM-trupp. Det är en trupp som faktiskt består av en hel del spännande namn. En spelare som SPELARE blir ruskigt intressant att följa efter sin succésäsong i Premier League. SPELARE är en annan spelare att hålla ögonen på, väntas ta en startplats som skjutspets och kan nog stå för en hel del mål.

Tjeckiens Trupp EM 2024:

  • SPELARE

Guide för Tjeckiens trupp i Fotbolls-EM

Äntligen är det dags för Fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller inte Tjeckien, som är ett av ganska få länder som kan spela utan någon större press. Truppen innehåller en hel del spännande namn, men på det stora hela har vi svårt att se tjeckerna kunna mäta sig med de större nationerna i turneringen. Vi på Speltips.se håller dock koll på landslaget och förser er läsare med senaste nytt kring Tjeckiens trupp i Fotbolls-EM, spelarna, spelschemat och mycket mer.

Uttagning Tjeckiens EM-trupp

Strax innan EM annonserade förbundskaptenen Ivan Hasek vilka spelare som skulle få åka med till mästerskapet och det bjöds inte på några större överraskningar. De flesta spelarna har varit med i landslaget de senaste åren och det var egentligen inte heller någon överraskning att 18-åringen SPELARE fått en EM-biljett. Mittfältaren är utan tvekan tillräckligt bra för att vara med. Spelare som SPELARE, SPELARE och SPELARE är självskrivna i Tjeckiens EM-trupp.

Nyckelspelare i Tjeckien under Fotbolls-EM

Spolar vi tillbaka bandet ungefär tio år så hade Tjeckien ett flertal spelare som höll högsta klass – så är det inte nuförtiden. Det finns dock några pjäser som blir extra viktiga i det tjeckiska lagbygget, inte minst högerbacken SPELARE. 28-åringen är en av ganska få som håller till i en av de största ligorna (Premier League) och det gör honom naturligtvis till extra viktig för landslaget, inte minst eftersom han är helt given i West Ham.

Lite längre fram förlitar man sig mycket på SPELARE, som faktiskt är lagkamrat med SPELARE i West Ham. 26-åringen är den spelare som ska vara speluppläggaren nummer ett i Tjeckien och han måste hålla hög klass om Tjeckien ska lyckas i EM. Som tur var kommer mittfältaren från en väldigt bra säsong och i landslaget brukar han prestera.

För att lyckas gäller det även att offensiven fungerar och där blir SPELARE extra viktig, yttern gör det bra i Serie A med Sampdoria men i landslaget finns det faktiskt fortfarande lite mer att förvänta sig av 25-åringen.

Tjeckiens laguppställning Fotbolls EM 2024

Precis som för alla andra lag i EM så kommer startelvan präglas av spelare som fått chansen även under vårens VM-kval. Det innebär att bland annat målvakten SPELARE förväntas få en hel del speltid, han har dock en bra utmanare i form av SPELARE som gjort en ganska bra säsong i Bundesliga.

I försvaret förlitar man sig mycket på tidigare nämnda SPELARE men även SPELARE, som haft en stor del i Brentfords avancemang till Premier League. Ett lyxproblem för Tjeckien är att man har väldigt hårt konkurrens ute på högerkanten, SPELARE känns given men får bra uppbackning av SPELARE som gör bra ifrån sig i Hoffenheim. Det finns även chans att vi får se SPELARE centralt, 20-åringen är en av landets största talanger och ett lyckat EM kan innebära hans första flytt utomlands.

På mittfältet kretsar det mesta kring Soucek som ska styra och ställa centralt, förmodligen tillsammans med SPELARE som är skadedrabbad men som verkar hittat tillbaka till formen under de avslutande förberedelserna. På mittfältet väntas vi även se SPELARE, som gör det väldigt bra i Bundesliga och som är en av landslagets mest rutinerade spelare. Vi förväntas också se mycket av SPELARE som till vardags är given i Serie A-laget Verona och som ofta spelar bra i landslaget.

I anfallet ligger SPELARE bra till men man har även ett bra alternativ i form av SPELARE som ofta gör det bra i landslaget men som haft en ganska tung säsong i den grekiska ligan. Den spelaren som det snackas mest om är dock en helt annan, nämligen SPELARE. Anfallaren är bara arton år gammal men har gjort succé i Sparta Prag och mycket talar för att EM kommer resultera i en flytt till någon av de största ligorna i Europa. Talangen har det mesta som krävs för att nå riktigt långt och han känns som en av turneringens mest spännande spelare att hålla ögonen på.

Blandade förväntningar på Tjeckien i Fotbolls-EM

Rent traditionellt har Tjeckien lyckats bra i EM, om man ser till landets storlek, men den här gången är förväntningarna låga. En hel del på grund av att man hamnat i en ganska svår grupp där både Portugal och Tjeckien kan bjuda på tufft motstånd. Det är en tuff lottning på förhand och vi får se hur man lyckas i årets mästerskap. Truppen är inte lika stark som för några år sedan och det vore en rejäl överraskning om vi fick se Tjeckien ta sig vidare från gruppspelet.

Kända spelare från Tjeckien genom åren

Tjeckien är en ganska ung nation, så sent som 1993 delades landet med Slovakien men trots det finns det många duktiga spelare som representerat landslaget. En av de allra främsta är målvakten Petr Cech, en av 2000-talets främsta på positionen. Genombrottet kom i Sparta Prag innan flytten till Rennes 2002. Efter två bra säsonger i Frankrike värvades tjecken till engelska Chelsea och där skulle han snabbt bli en av deras viktigaste spelare. Mellan 2005-2015 var han med och vann Premier League hela fem gånger, FA-cupen vanns fyra gånger och säsongen 2011/12 kom grädden på moset – seger i Champions League.

2015 gjorde Cech en oväntad flytt till Arsenal där fyra säsonger skulle spenderas och där blev höjdpunkten segern i FA-cupen 2017. Vid tre tillfällen utsågs han till UEFA:s främsta målvakt och mellan mellan 2002-2016 stod han för 124 landskamper, där en semifinalplats i EM-2004 blev den främsta framgången.

En annan minst lika duktig spelare hittar vi i form av Patrik Berger. Mittfältaren var en av landets största talanger under början av 90-talet för att sedan flytta till Tyskland, men han hade sina största stunder i Liverpool. Under sina sju år i klubben blev det bland annat seger i både FA-cupen och UEFA-cupen 2001. Karriären fortsatte sedan med spel i klubbar som Aston Villa och Portsmouth innan cirkeln slöts i Slavia Prag 2010. I landslaget blev det totalt 42 landskamper och som bäst var han under EM-1996, vilket gjorde Liverpool intresserade.

Berger i all ära, men de flesta är överens om att Pavel Nedved är Tjeckiens främsta fotbollsspelare genom tiderna. Mittfältseleganten vann tre raka ligaguld med Sparta Prag innan flytten till Lazio 1996. Väl där utvecklades Nedved till en spelare av högsta klass och säsongen 99/00 hade han stor del i att det blev seger både i ligan och cupen. Efter att ha spenderat fem år i den italienska huvudstaden värvades mittfältaren till Juventus, där han skulle bli något av en levande ikon. En av de största personliga framgångarna kom 2003, då Nedved fick utmärkelsen Ballon d’Or. Under de två första säsongerna blev det två raka ligaguld och man vann även Serie A både 2005 och 2006, men dem titlarna blev fråntagna efter att klubben inte agerat på rätt sätt. På grund av detta degraderades Juventus till Serie B, många spelare lämnade men Nedved stannade kvar och hade stor del i att man tog sig upp. Totalt blev det åtta säsonger i klubben där han numera är vice president.

Tjeckiens matcher i Fotbolls-EM

Tjeckien har hamnat i en tuff grupp under EM i Tyskland då både Portugal och Turkiet väntar i gruppen. Tjeckien kommer få skrälla sig till en slutspelsplats med andra ord – trots att Turkiet är en rätt så tacksam uppgift. LAG står också för motståndet i sommarens mästerskap, en motståndare som fått favoritskapet till bottenplaceringen här.

Tjeckiens matcher i EM:

  • Portugal – Tjeckien (18 juni, 21:00)
  • Tjeckien – PLAYOFF (22 juni, 15:00)
  • Tjeckien – Turkiet (26 juni, 21:00)

Tjeckiens historia Fotbolls EM

I EM-sammanhang har Tjeckien lyckats kvalificera sig varje gång sedan landet delades med Slovakien, men det har varit med minst sagt blandad framgång. För fem år sedan slutade laget sist i sin grupp efter att bara ha tagit en poäng (mot Kroatien), bättre gick det 2012 då man vann grupp A efter att ha vunnit mot både Polen och Grekland. I kvartsfinalen blev det respass direkt mot Portugal. Fyra år tidigare tog man sig inte vidare från gruppspelet men 2004 tog laget sig hela vägen till semifinal, bland annat efter att ha besegrat Tyskland i gruppspelet. 2000 fick man nöja sig med en tredjeplats i sin grupp men 1996 charmade man många med sitt underhållande spel, i gruppspelet vann Tjeckien mot Italien och i kvarten besegrades Portugal med 1-0. I semifinalen blev det seger på straffar mot Frankrike men i finalen blev det förlust mot Tyskland efter förlängning.