Ta del av Ungerns EM-trupp hos oss på speltips.se! Ungern gör sig redo för Fotbolls-EM och man har hamnat i dödens grupp. Är du ute efter Ungerns trupp Fotbolls-EM 2021 så hittar du den nedan.

Ungerns Trupp EM 2021

Namn Position Nummer Klubb Född
Ádám Bogdán
Målvakt Ferencváros 1987-09-27
Dénes Dibusz
Målvakt Ferencváros 1990-11-16
Péter Gulácsi
Målvakt Leipzig 1990-05-06
Balázs Tóth
Målvakt Puskás Akademia 1997-09-04
Bendegúz Bolla
Back Fehérvár 1999-11-22
Endre Botka
Back Ferencváros 1994-08-25
Attila Fiola
Back Fehérvár 1990-02-17
Szilveszter Hangya
Back Fehérvár 1994-01-02
Ákos Kecskés
Back Lugano 1996-01-04
Ádám Lang
Back Omonoia 1993-01-17
Gergő Lovrencsics
Back Ferencváros 1988-09-01
Willi Orbán
Back Leipzig 1992-11-03
Csaba Spandler
Back Puskás Akademia 1996-05-07
Attila Szalai
Back Fenerbahçe 1998-01-20
Tamás Cseri
Mittfältare Mezőkövesd 1988-01-15
Dániel Gazdag
Mittfältare Budapest Honvéd 1996-05-02
Filip Holender
Mittfältare Partizan 1994-07-27
László Kleinheisler
Mittfältare Osijek 1994-04-08
Ádám Nagy
Mittfältare Bristol City 1995-06-17
Loïc Négo
Mittfältare Fehérvár 1991-01-15
Ándras Schäfer
Mittfältare Dunajská Streda 1999-04-13
Dávid Sigér
Mittfältare Ferencváros 1990-11-30
Dominik Szoboszlai
Mittfältare Leipzig 2000-10-25
János Hahn
Anfallare Paksi 1995-04-15
Nemanja Nikolić
Anfallare Fehérvár 1987-12-31
Roland Sallai
Anfallare Freiburg 1997-05-22
Szabolcs Schön
Anfallare Dallas 2000-09-27
Ádám Szalai
Anfallare Mainz 1987-12-09
Kevin Varga
Anfallare Kasımpaşa 1996-05-30
Roland Varga
Anfallare MTK Budapest 1990-01-13

Spelbolag med odds på Ungern

Campobet logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Casumo logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

No Account Bet logo

 Få 100 kr!

Maxbonus: Sätt in 100kr – Spela för 200kr

Omsättningskrav: 1x bonus, min. odds 0 (!)

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

Ungerns Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021

Är du ute efter Ungerns trupp EM 2021 så hittar du truppen hos oss. Ungern är en av nationerna som vi bevakar såväl inför som under mästerskapet och vi förser er läsare med senaste nytt kring Ungerns trupp, spelare, spelschema och mycket mer. Ungern har presenterat sin trupp till mästerskapet och det är en relativt svag trupp, och i ärlighetens namn är det inte mycket som talar för några ungerska framgångar. Man ställs mot Frankrike, Portugal och Tyskland i gruppspelet och det stora målet för Ungerns del blir att komma undan med hedern i behåll. Ungerns trupp EM 2021 hittar ni hos oss.

Ungerns Trupp EM 2021:

  • Ádám Bogdán, Ferencváros
  • Willi Orbán, Leipzig
  • Attila Szalai, Fenerbahçe
  • Ádám Nagy, Bristol City
  • Dominik Szoboszlai, Leipzig
  • János Hahn, Paks
  • Roland Sallai, Freiburg
  • Ádám Szalai, Mainz
  • Kevin Varga, Kasımpaşa

Guide för Ungerns trupp i Fotbolls-EM

Äntligen är det dags för fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller inte Ungern, som kan åka till mästerskapet utan varken krav eller några större förhoppningar på sig. Man har hamnat i dödens grupp tillsammans med Frankrike, Portugal och Tyskland, och för Dominik Szoboszlai och companys del lär man ställa in siktet på att försöka hålla siffrorna nere så gott det går. Något slutspelsäventyr finns givetvis inte på agendan.

Nyckelspelare i Ungern under Fotbolls-EM

Alla länder i EM har nyckelspelare som blir lite extra viktiga och så även Ungern, för dem finns det några spelare som kommer få ett extra stort ansvar – inte minst målvakten Péter Gulácsi som gjort en fin säsong i Leipzig och som fått en hel del speltid de senaste åren. Noterbart är dock att 31-åringen inte var med i två av vårens tre kvalmatcher, istället fick Dénes Dibusz chansen. Något som resulterade i två segrar och målskillnaden 7-1.

I försvaret sätts hoppet till Willi Orban som tagit stora steg framåt de senaste åren och som numera har en viktig roll i både klubblaget Leipzig och landslaget. 28-åringen, som trivs bäst centralt, har varit snudd på given i startelvan de senaste tre åren. I backlinjen hittar vi även Attila Szalai som fått något av ett genombrott i den turkiska storklubben Fenerbahce den gångna säsongen och 23-åringen kan mycket väl också få en nyckelroll i EM.

Längre fram saknas en utpräglad stjärna men de flesta verkar vara överens om att Roland Sallai kommer få ett stort ansvar, 24-åringen kommer trots allt från en fin säsong i Bundesliga där det bland annat blev åtta mål. Yttern har dessutom gjort bra ifrån sig i landslaget och kan erbjuda spets som få andra i det ungerska landslaget. I vanliga fall skulle Dominik Szoboszlai vara en given nyckelspelare men 20-åringen har missat stora delar av säsongen och ser därför ut att vara ett långt ifrån självklart val i EM-truppen.

Ungerns laguppställning Fotbolls EM 2021

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Marco Rossi kommer använda sig av ungefär samma spelare som under vårens VM-kval. Det skulle betyda att spelare som Willi Orban och Attila Salzai kommer få mycket speltid i försvaret, kanske tillsammans med Ádám Lang som fått en hel del förtroendet under våren.

På mittfältet känns både Ádám Nagy och Zsolt Kalmár relativt givna, inte minst Nagy som gjort det bra i Bristol den här säsongen och som ofta får en nyckelroll på det centrala mittfältat. Ute på ena kanten vore nyss nämnda Szoboszlai given men i övrigt är det väldigt öppet, under våren har Rossi faktiskt valt att sätta ytterbackar i mer offensiva roller och chansen finns att det blir så även i EM.

I anfallet får ofta Roland Sallai förtroendet och i EM kan det mycket väl bli tillsammans med Ádám Szalai som är väldigt rutinerad men som nog har sett sina bästa stunder som fotbolsspelare. Vi ska dock ta med i beräkningen att Ungern har ont om spetsspelare och då kan det vara kittlande att ge 33-åringen chansen, han har trots allt gjort mer än 20 mål i landslaget.

Låga förväntningar på Ungern i Fotbolls-EM

Oavsett vilken grupp Ungern skulle ha hamnat i så hade man varit nederlagstippade och det har knappast hjälpt att man hade oturen att lottas i samma grupp som tre av Europas tyngsta nationer – Tyskland, Frankrike och Portugal. Allt annat än en sistaplats skulle ses som en väldigt fin prestation och en stor överraskning. Något som dock kan tala för laget är att man kommer få spela sina två första gruppspelsmatcher hemma på klassiska Ferenc Puskás stadion.

Kända spelare från Ungern genom åren

Ungern är långt ifrån någon tungviktare inom den internationella fotbollen men man har trots det lyckats fostra några riktigt klassiska spelare. Tre stycken sticker ut lite extra och vi inleder med Sándor Kocsis som hade en enastående karriär. Anfallaren var en av 50-talets vassaste målgörare och stod bland annat för mer än 200 mål i det ungerska ligasystemet innan flytten till Schweiz 1957. Ett år senare värvades Kocsis till den spanska storklubben Barcelona där han skulle komma att göra imponerande 42 mål på 73 matcher och där det bland annat blev dubbla ligaguld. Förutom fina insatser på klubblagsnivå stod anfallaren även för smått otroliga 75 mål i landslaget, mellan 1948-1956. Största meriten med landslaget skedde 1952 då det blev OS-guld och två år senare blev det dessutom VM-brons.

Det är inte bara Kocsis som lyckats utanför landets gränser, även Ladislao “László” Kubala nådde den allra högsta nivån. 1951 värvades den lille anfallaren till Barcelona och där skulle han komma att skörda stora framgångar, som gjort honom till en av klubbens största genom tiderna. Mellan 51-61 blev det bland annat fyra spanska ligatitlar och vid tre tillfällen tog man dessutom hem dubbeln. Noterbart är att Kubala faktiskt bara spelade tre landskamper för Ungern, det blev även spel med Tjeckoslovakien och Spanien.

Kubala är som sagt var sedd som en av Barcelonas största men han hade mycket väl kunnat hamna i Real Madrid, som också ville värva honom. Den gången gick storklubben bet men några år senare skulle man lyckas värva en ännu bättre spelare från Ungern. Efter att vunnit den ungerska ligan hela fem gånger var Ferenc Puskás en av europas mest eftertraktade spelare och 1958 lyckades Real Madrid vinna dragkampen om anfallaren. I den spanska storklubben blev det succé direkt och under de kommande åren skulle Puskás rankas som en av världens främsta spelare, mycket tack vare alla sina fina mål. Under sina åtta år i Real-tröjan blev det bland annat fem raka ligaguld (61-65), tre gånger lyckades man även ta hem Europacupen och vid hela fyra tillfällen vann anfallaren den spanska ligans skytteliga. I landslaget blev det imponerande 82 mål på 81 matcher där OS-guldet 1952 och VM-bronset 1954 är de största framgångarna. Då har vi inte ens nämnt att Puskás blev utsedd till hela världens bästa spelare 1954, och århundradets spelare i Europa av den franska tidningen L’Equipe.

Ungerns matcher i Fotbolls-EM

Frankrike, Portugal och Tyskland – detta motstånd väntar för Ungern i gruppspelet. Här känns en kommentar ganska överflödig. Ungern åker till mästerskapet med ett mål – att hålla siffrorna nere. Allt annat än en fjärdeplats vore en sensation.

Ungerns matcher i EM:

  • Ungern – Portugal, 15:e juni (Budapest)
  • 
Ungern – Frankrike, 19:e juni (Budapest)
  • Tyskland – Ungern, 23:e juni (München)