Ta del av Ungerns EM-trupp hos oss på Speltips.se! Ungern gör sig redo för Fotbolls-EM och man har hamnat i dödens grupp. Är du ute efter Ungerns trupp Fotbolls-EM 2024 så hittar du den nedan.

Ungerns Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Ungern

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

bet365 odds bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

  • + 100 SEK Gratis på Slots

  • Läs mer om Bet365

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Sprillans ny bettingsida!

  • Läs mer om x3000

Ungerns Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Är du ute efter Ungerns trupp EM 2024 så hittar du truppen hos oss. Ungern är en av nationerna som vi bevakar såväl inför som under mästerskapet och vi förser er läsare med senaste nytt kring Ungerns trupp, spelare, spelschema och mycket mer. Ungern har presenterat sin trupp till mästerskapet och det är en relativt svag trupp, och i ärlighetens namn är det inte mycket som talar för några ungerska framgångar. Man ställs mot Tyskland, Skottland och Schweiz i gruppspelet och det stora målet för Ungerns del blir att komma undan med hedern i behåll. Ungerns trupp EM 2024 hittar ni hos oss.

Ungerns Trupp EM 2024:

  • SPELARE

Guide för Ungerns trupp i Fotbolls-EM

Äntligen är det dags för Fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller inte Ungern, som kan åka till mästerskapet utan varken krav eller några större förhoppningar på sig. Man har hamnat i hemmanationen Tysklands grupp tillsammans med Skottland och Schweiz. För SPELARE och Ungerns del lär man ställa in siktet på att försöka utmana om andraplatsen. Ungern har lyft sig senaste åren och skall ha möjlighet att ta poäng mot samtliga motståndare.

Nyckelspelare i Ungern under Fotbolls-EM

Alla länder i EM har nyckelspelare som blir lite extra viktiga och så även Ungern, för dem finns det några spelare som kommer få ett extra stort ansvar – inte minst målvakten SPELARE som gjort en fin säsong i Leipzig och som fått en hel del speltid de senaste åren. Noterbart är dock att 31-åringen inte var med i två av vårens tre kvalmatcher, istället fick SPELARE chansen. Något som resulterade i två segrar och målskillnaden 7-1.

I försvaret sätts hoppet till SPELARE som tagit stora steg framåt de senaste åren och som numera har en viktig roll i både klubblaget Leipzig och landslaget. 28-åringen, som trivs bäst centralt, har varit snudd på given i startelvan de senaste tre åren. I backlinjen hittar vi även SPELARE som fått något av ett genombrott i den turkiska storklubben Fenerbahce den gångna säsongen och 23-åringen kan mycket väl också få en nyckelroll i EM.

Längre fram saknas en utpräglad stjärna men de flesta verkar vara överens om att SPELARE kommer få ett stort ansvar, 24-åringen kommer trots allt från en fin säsong i Bundesliga där det bland annat blev åtta mål. Yttern har dessutom gjort bra ifrån sig i landslaget och kan erbjuda spets som få andra i det ungerska landslaget. I vanliga fall skulle SPELARE vara en given nyckelspelare men 20-åringen har missat stora delar av säsongen och ser därför ut att vara ett långt ifrån självklart val i EM-truppen.

Ungerns laguppställning Fotbolls EM 2024

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Marco Rossi kommer använda sig av ungefär samma spelare som under säsongens kvalspel. Det skulle betyda att spelare som SPELARE och SPELARE kommer få mycket speltid i försvaret, kanske tillsammans med SPELARE som fått en hel del förtroendet under våren.

På mittfältet känns både SPELARE och SPELARE relativt givna, inte minst SPELARE som gjort det bra i Bristol den här säsongen och som ofta får en nyckelroll på det centrala mittfältat. Ute på ena kanten vore nyss nämnda SPELARE given men i övrigt är det väldigt öppet, under våren har Rossi faktiskt valt att sätta ytterbackar i mer offensiva roller och chansen finns att det blir så även i EM.

I anfallet får ofta SPELARE förtroendet och i EM kan det mycket väl bli tillsammans med SPELARE som är väldigt rutinerad men som nog har sett sina bästa stunder som fotbollsspelare. Vi ska dock ta med i beräkningen att Ungern har ont om spetsspelare och då kan det vara kittlande att ge 33-åringen chansen, han har trots allt gjort mer än 20 mål i landslaget.

Låga förväntningar på Ungern i Fotbolls-EM

Förväntningarna på Ungern i EM är låga trots att laget höjt sig rejält senaste åren. Landet har fått fram en och annan stjärna på sistone och man hoppas kunna överraska i Tyskland. Oavsett vilken grupp man hade hamnat i hade man varit något nederlagstippade. Landet har lottats i samma grupp som Tysklands, nämligen hemmanationen, grupp. Övriga landslag i gruppen är Skottland och Schweiz. Marco Rossi och landslaget själva hoppas kunna ta poäng som räcker till en andraplats här.

Kända spelare från Ungern genom åren

Ungern är långt ifrån någon tungviktare inom den internationella fotbollen men man har trots det lyckats fostra några riktigt klassiska spelare. Tre stycken sticker ut lite extra och vi inleder med Sándor Kocsis som hade en enastående karriär. Anfallaren var en av 50-talets vassaste målgörare och stod bland annat för mer än 200 mål i det ungerska ligasystemet innan flytten till Schweiz 1957. Ett år senare värvades Kocsis till den spanska storklubben Barcelona där han skulle komma att göra imponerande 42 mål på 73 matcher och där det bland annat blev dubbla ligaguld. Förutom fina insatser på klubblagsnivå stod anfallaren även för smått otroliga 75 mål i landslaget, mellan 1948-1956. Största meriten med landslaget skedde 1952 då det blev OS-guld och två år senare blev det dessutom VM-brons.

Det är inte bara Kocsis som lyckats utanför landets gränser, även Ladislao “László” Kubala nådde den allra högsta nivån. 1951 värvades den lille anfallaren till Barcelona och där skulle han komma att skörda stora framgångar, som gjort honom till en av klubbens största genom tiderna. Mellan 51-61 blev det bland annat fyra spanska ligatitlar och vid tre tillfällen tog man dessutom hem dubbeln. Noterbart är att Kubala faktiskt bara spelade tre landskamper för Ungern, det blev även spel med Tjeckoslovakien och Spanien.

Kubala är som sagt var sedd som en av Barcelonas största men han hade mycket väl kunnat hamna i Real Madrid, som också ville värva honom. Den gången gick storklubben bet men några år senare skulle man lyckas värva en ännu bättre spelare från Ungern. Efter att vunnit den ungerska ligan hela fem gånger var Ferenc Puskás en av europas mest eftertraktade spelare och 1958 lyckades Real Madrid vinna dragkampen om anfallaren. I den spanska storklubben blev det succé direkt och under de kommande åren skulle Puskás rankas som en av världens främsta spelare, mycket tack vare alla sina fina mål. Under sina åtta år i Real-tröjan blev det bland annat fem raka ligaguld (61-65), tre gånger lyckades man även ta hem Europacupen och vid hela fyra tillfällen vann anfallaren den spanska ligans skytteliga. I landslaget blev det imponerande 82 mål på 81 matcher där OS-guldet 1952 och VM-bronset 1954 är de största framgångarna. Då har vi inte ens nämnt att Puskás blev utsedd till hela världens bästa spelare 1954, och århundradets spelare i Europa av den franska tidningen L’Equipe.

Ungerns matcher i Fotbolls-EM

Ungern har hittat vägen till EM i Tyskland och när lottningen stod klar hade man förhoppningar om ännu mer. Hemmanationen Tyskland blir en svår nöt att knäcka men både Skottland och Schweiz skall man ha möjligheten att ta poäng mot. Här kommer landslagets spelschema i gruppspelet.

Ungerns matcher i EM:

  • Ungern – Schweiz (13 juni, 15:00)
  • Tyskland – Ungern (19 juni, 18:00)
  • Skottland – Ungern (23 juni, 21:00)