Allt om Innebandy-VM

  1. Speltips
  2. /
  3. Sport
  4. /
  5. Innebandy
  6. /
Innebandy-VM Författare: 2023-01-04T11:10:18+01:00

Innebandy är en sport på stark frammarsch och en av Sveriges absolut populäraste sporter. Världsmästerskapet i innebandy följer trenden och är ett ständigt växande evenemang. På speltips.se kan du, under de veckor då VM spelas, ta del av ett brett utbud speltips för innebandy-VM.

Spelbolag med odds på Innebandy-VM

Speltips för Innebandy-VM

Ta del av speltips för innebandy-VM hos oss på speltips.se. Vi erbjuder dig som följare ett brett och varierat utbud av speltips inom många olika sporter, såväl internationella som nationella tävlingar. Innebandy är en sport på stark frammarsch och särskilt populär i Sverige. VM avgörs vart annat år och under turneringens gång bjuder vi på ett stort antal speltips från innebandy VM.

Mästerskapets popularitet

Innebandy är en sport som främst associerats med Sverige och Finland då dessa två länder dominerat sporten och även lockat störst intresse. Men sporten är på uppgång och ständigt växande. Detta medför även att intresset för VM i Innebandy växer stadigt. Inför kommande mästerskap räknar vi med ett stort antal tittare, och ur ett bettingperspektiv lär ett flertalet spelbolag erbjuda en drös olika marknader inför mästerskapet.

Innebandy-VM:s historia

Det första världsmästerskapet i innebandy arrangerades 1996. Första mästare blev Sverige och man abonnerade sedan på titeln i de sex första mästerskapen innan trenden bröts av Finland. På senare år har Finland närmat sig och länder som Schweiz och Tjeckien stärker ständigt sina positioner inom sporten. Sverige är dock alltjämt mesta mästare med åtta VM-guld.

Så ser Innebandy-VM ut idag

Idag är innebandy VM starkare än vad det varit tidigare. Fler länder har börjat anamma innebandy som sport och stärker ständigt sina positioner. Däremot är det fortfarande ett stort glapp mellan Sverige och Finland och de övriga länderna. Stora klasskillnader mellan länderna gör sig ofta påminda långt in i turneringens slutspelsfas.