Torsdagen bjuder på ett par smarriga cupmatcher, och givetvis finns det ett par godbitar att hämta på marknaden. Här kommer mina två bästa dubbevirken för morgondagen, kombinerade i en saftig torsdagsdubbel.

Match #1: Real Madrid-Girona (Copa del Rey) | Speltips: Girona Ö0,5 mål | Odds: 1,55 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:30

Girona med hög offensiv kapacitet

Som bekant har Real Madrid haft en riktigt turbulent och resultatmässigt dålig säsong, åtminstone i förhållande till förväntningarna på de regerande Champions League-mästarna inför säsongen. I ligaspelet har marängerna visserligen radat upp två raka segrar, men det har inte varit några övertygande segrar. Skadeläget ser alltjämt prekärt ut – Bale, Asensio och Kroos dras samtliga med skadebekymmer och det är tre vitala pusselbitar. Känslan är att marknaden håller Real som alldeles för stora favoriter här.

Girona har, efter deras förväntningar, stått för en riktigt stark säsong. I åttondelsfinalen slog faktiskt Girona ut självaste Atlético Madrid (!), snacka om en megabedrift. Här kommer man till matchen med vind i seglen. Girona har nätat i samtliga fyra Copa del Rey-matcher den här säsongen, med ett målsnitt på 2,0 mål/match. Åtta mål har man mäktat med, intressant är att hela åtta olika målskyttar klivit fram för katalanerna, däribland Stuani, Lozano, Doumbia och Portu. Vittnar om hög offensiv kapacitet om inte annat. Den förstnämnde har haft en magisk säsong med 12 mål på 17 spelade matcher i ligaspelet. Nej, här måste jag klicka Girona över 0,5 mål till 1,55 gånger pengarna.

  • Girona har nätat i samtliga fyra Copa del Rey-matcher den här säsongen, med ett målsnitt på 2,0 mål/match

  • Stuani toppar Gironas interna skytteliga, i ligaspelet har Uruguayaren stått för 12 fullträffar på 17 spelade matcher

  • Real Madrid har haft en turbulent säsong och skadeläget ser alltjämt prekärt ut – Bale, Asensio och Kroos är skadade och väntas missa matchen

Match #2: Chelsea-Tottenham (Ligacupen) | Speltips: Under 3,5 | Odds: 1,34 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Tight och målsnålt att vänta

Under 3,5 mål måste klickas när Chelsea tar emot Tottenham under torsdagskvällen. Den första semifinalen som spelades på Wembley för drygt två veckor sedan slutade 1-0 till Tottenham, efter att Kane gjort matchens enda mål på straff. Spelmässigt var dock Chelsea det klart bättre laget. Sarris manskap stod för en oroväckande svag insats mot Arsenal i lördags, och italienaren var snabbt ute i media och kritiserade spelarnas mentalitet. Förväntar mig en reaktion här.

Tottenham och Pochettino kommer till den här matchen med rejält huvudbry – skadeläget är allt annat än glädjande. Kane, Alli och Sissoko är skadade och missar matchen. Son befinner sig på det Asiatiska Mästerskapet och Lucas Moura är ytterst tveksam till spel. Inga optimala förutsättningar för gästerna, som med all förmodan lär komma till den här matchen med en superdefensiv approach i hopp om att försvara ledningen. För inte vågar man sig på något offensivt spel med superstjärnorna frånvarande? Förväntar mig en tight historia, där Chelsea äger mycket boll i hopp om att låsa upp ett lågt sittande Tottenham-försvar. Och i ärlighetens namn så har inte Chelsea visat prov på någon övertygande offensiv, faktum är att man inte lyckats göra fler än två mål i 14 (!) raka matcher. Underspelet smakar riktigt gott med tanke på förutsättningarna.

  • Tottenham saknar bland annat Kane, Alli, Sissoko och Son, samtidigt som Lucas är högst osäker till spel

  • Stora offensiva bekymmer för Tottenham bäddar för en defensiv approach, i hopp om att försvara den 1-0-ledning man har

  • Chelsea har inte övertygat offensivt – man har lyckats göra max två mål i 14 (!) raka matcher

Unibet slantar upp 2,07 gånger pengarna för denna dubbel och jag väljer att investera 2/5 units. Lycka till vid rygg!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.