Ett möte i Svenska Hockeyligan under fredagen, del ett i ett så kallat back-to-back möte mellan de båda klassiska lagen HV71 och Frölunda. I Frölunda finns seriens bästa spelare i mina ögon och jag tror han gör minst en poäng denna afton.

Match: HV71 – Frölunda (SHL) | Speltips: Ryan Lasch gör minst en poäng | Odds: @1.60 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

En fantastisk spelare

Nyligen släpptes nomineringarna för februaris bästa spelare i SHL och helt rättmätigt är Ryan Lasch en av de tre nominerade till priset. I februari stod amerikanen nämligen för hela 15 poäng på de åtta matcher som spelades. Frölunda vann sex av dessa matcher och Lasch var såklart en av de stora bidragande orsakerna till succén. Ser man till de senaste tio matcherna där vi också räknar in de två omgångarna som hunnit spelas i mars så har Lasch gjort mycket imponerande 20 poäng på 10 matcher, två poäng i snitt per match sedan starten på februari och här får vi alltså 1.60 på att han ska göra ett poäng.

Lasch har heller inte haft någon dålig poängproduktion sett över hela säsongen. Han leder hela SHL:s poängliga och snittar sett över säsongen mer än ett poäng per match, så varför skulle han inte göra poäng här också? Poäng har Lasch i nuläget gjort i hela tolv raka matcher och senast han gick poänglös från en match var den 26:e januari i hemmaförlusten mot Djurgården med 1-6. Lasch är mycket god form och han är dessutom given i Frölundas powerplay där det är han som har mycket puck och som serverar lagkamraterna målchans på målchans.

Bra form hos göteborgarna

Vad jag också tycker talar för att Lasch ska göra poäng i den här matchen är det faktum att Frölunda för tillfället är inne i en mycket bra form. Åtta segrar de senaste tio matcherna och man har dessutom fått igång målproduktionen rejält. 42 mål på dessa tio matcher innebär ett snitt på hela 4,2 per match. Man har hittat rätt med kedjorna framåt, främst med den där Lasch ingår. Tillsammans med Simon Hjalmarsson och Samuel Fagemo utgörs en livsfarlig förstaline som stått för stor poängproduktion. Alla tre finns med på topp 15 i poängligan över de senaste tio matcherna.

Ser man till fredagens motståndare HV71 ser formen betydligt sämre ut och efter en period som var mycket bra innan och efter jul har man tappat spelet helt de senaste tio matcherna. Medan Frölunda har åtta segrar så har HV71 åtta förluster de senaste tio matcherna och jag håller därför Frölunda som favoriter i den här matchen. HV71 behöver gå framåt och förhoppningsvis kan det öppna en del ytor bakåt för Lasch och hans lagkamrater.

Speltips: Ryan Lasch att göra minst en poäng

Ryan Lasch är seriens bästa forward och när hans formstarka Frölunda under fredagen ställs mot HV71 tror jag han förlänger sin poängsvit. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Ryan Lasch har gjort poäng i tolv raka matcher.

  • Ryan Lasch har gjort 20 poäng de senaste 10 matcherna och är nominerad till februaris bästa spelare.

  • Frölunda har mycket bra form och snittar 4,2 mål de senaste tio matcherna.

  • HV71 har dålig form och har inte fått spelet att stämma senaste tiden.

Unibet ger oss 1.60 för spelet och jag investerar 2/5 units i det här oddset!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.