Stryktipset är denna vecka en tvådagarskanon. VM-matcherna är sex till antalet och därutöver ska vi grotta ner oss i sju fina FA-cupmatcher från England. Japan är en klockren spik att hålla hårt i när det blåser och Exeter, Mexiko, Marocko och Kanada ett gäng utmärkta skrälldrag. Analysen är klar så nu kör vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Frankrike – Danmark | Speltips: 1

Frankrike snubblade till inledningsvis mot Australien i och med ett tidigt 0-1-mål i gumpen. Les Bleus knöt därefter en kollektiv näve vilket också resulterade i fyra obesvarade mål framåt och en enkel 4-1-viktoria. Starkt av Deschamps mannar som därmed sitter i ett perfekt utgångsläge inför fortsättningen. Danmark traskade in i VM-tävlingen som en liten outsider. Efter drygt 90 minuter mot Tunisien finns dock en hel del tvivel. De rödvita spelade en tämligen enkelspårig fotboll och det där sista lilla fanns inte riktigt där. Hjulmand och hans herrskap kommer få stora bekymmer att freda sig mot tunga herrar som Mbappé och Giroud denna eftermiddag. Högst trolig etta.

Match 2: Argentina – Mexiko | Speltips: 1X2

Mexiko spelade stabil och disciplinerad fotboll mot Polen i premiären. Förutom Lewandowskis straffmiss hade inte polackerna speciellt mycket farligheter framåt. Nu skruvas hursomhelst svårighetsgraden upp. Argentina står på andra sidan mittlinjen och det är som bekant ett sydamerikanskt sällskap som tog stryk av Saudiarabien i premiären. Tre bortdömda mål på grund av offside tyder på dålig tajming och oskärpa hos La Albiceleste. Nu måste Messi och hans lagkamrater steppa upp och komma ihop som lag för poängtapp här kan bli förödande inför fortsättningen. Frågan är hur ett pressat Argentina tar sig an uppgiften på Lusail Stadium. Alla tecken.

Match 3: Hartlepool – Harrogate | Speltips: 2

Andra omgången av FA-cupen. Victoria Park står som värd för denna batalj mellan två sällskap som känner varandra väl. Lagen spelar till vardags i League Two där framgångarna på båda sidorna får anses väldigt begränsade. Hartlepool bottnar den engelska andradivisionen efter 19 spelade matcher där framförallt spelet på resande tass varit utmärkande i negativ bemärkelse. Harrogate reser hit med en gnutta påfyllt självförtroende. Gästernas första halvlek mot Mansfield i ligan häromsistens var briljant. Tidigare Hartlepool-spelaren Luke Armstrong hade stor show i och med dubbla mål i 3-0-segern. Nu får 26-åringen chansen att skjuta bort sitt gamla gäng från vidare spel i tävlingen. Släkten är som bekant värst och tvåan är vägen att gå.

Match 4: Oxford United – Exeter | Speltips: 12

Riktigt spännande strid på Kassam Stadium härnäst. Oxford har fått upp ångan efter en något trött start på säsongen. De blågula har fått fin fart på toppgubbar som Cameron Brannagan och Billy Bodin den senaste tiden vilket också resulterat i en rad matcher med segrar och oavgjorda utfall. Exeter är dock inte någon slagpåse. The Grecians, som gästerna kallas, slog ut Port Vale i förra omgången av FA-cupen efter en fin 3-2-viktoria på bortagräs. I senaste hemmamatchen i ligan fick Peterborough på läppen via en 2-0-seger. Räkna med en böljande fajt där tvåan till 20-25 procent är ett tidigt måste. Gubben spelas.

Match 5: Portsmouth – MK Dons | Speltips: 1

MK Dons har inte varit i närheten av att återupprepa fjolårets fina prestation. Milton Keynes-klubben slåss i botten av League One denna höst. Framförallt saknas en kreatör som David Kasumu (lämnat för Huddersfield) samt poängkungen Scott Twine som numera tillhör Burnley. Portsmouth traskar ut till denna batalj med åtta raka utan förlust. Danny Cowley och hans Pompey kommer inför sin hemmapublik göra allt för att ta klubben vidare i denna anrika tävling. Ettan är spikad och klar.

Match 6: Sheffield Wednesday – Mansfield | Speltips: 1

Mansfield fick en riktigt tung lott i FA-cupens andra omgång. Sheffield Wednesday borta blir en utmaning som heter duga. League Two-klubben slog ut Barrow i första omgången men har haft väldiga bekymmer mot bättre motstånd i ligaspelet på slutet vilket inte minst poängtapp vid fem av de sex senaste matcherna visar. Roland Nilssons gamla Sheffield visar gott gry i League One och hugger om en plats bland topp 2. Ugglorna har dessutom 6-1-0 på sina sju senaste hemmamatcher i alla tävlingar och detta är en trend som kommer förbättras ytterligare efter denna kamp. Given etta på Hillsborough.

Match 7: Shrewsbury – Peterborough | Speltips: 2

Förutom 1-0-skalpen mot York City i FA-cupen i början av november finns det inte mycket skoj att glädjas åt när det kommer till Shrewsbury. Offensivt funkar inte spelet och en målskytt som Ryan Bowman står och trampar vatten för tillfället. Peterborough mår bättre även om det även i bortalägret har rullat in en del trötta förluster på sistone. Jonson Clarke-Harris och Jack Marriott är ändå en duo som håller hög League One-klass och väljer coach Grant McCann att spela herrarna här hänger det ett eller flera mål i luften. Tvåan har fina möjligheter att landa in strax söder om 45 procent vilket öppnar upp för spikpistolen på New Meadow.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Walsall – Carlisle | Speltips: X2

Walsall stod för en knall i tävlingens första omgång. Värdarna skickade ut Wycombe efter en 2-0-viktoria borta på Adams Park efter mål av Maddox och Hutchinson. Formen är också god överlag i hemmalägret. Nu väntar Carlisle. En setup som vi så sent som för ungefär två veckor sedan kunde skåda. Ligamötet mellan klubbarna slutade då 0-0 i en jämn duell med möjligen liten Carlisle-fördel. Gästerna är också inne i en kanonperiod där framförallt anfallsspelet stuckit ut. Inbördes har hemmalaget bara vunnit en av de åtta senaste matcherna och med smygvärde österut är det därför inte större snack. Pennan fattas från höger.

Match 9: AFC Wimbledon – Chesterfield | Speltips: 1X2

Sista stoppet på engelsk mark innan vi åter tar oss över till Qatar blir sydvästra delarna av London. Wimbledon är numera ett mittenlag i League Two. Värdarna behövde också omspel mot amatörlaget Weymouth för att ta sig vidare i FA-cupen. Chesterfield lirar till vardags i National League men går som tåget i den engelska femman där framförallt spelet på resande tass imponerar. Truppen som Paul Cook kan slänga ut på planen här är tillräckligt bra för att hota ett mediokert AFC. X2 öppnar.

Match 10: Japan – Costa Rica | Speltips: 1

En av VM:s roligaste matcher hittills lirade Japan då Tyskland stod som opponent i premiären. Die Mannschaft tog ledningen med 1-0 men de blåklädda från Asien ville inte ge sig. Doan kvitterade och i den 83:e minuten visade Asano hög klass då han stänkte upp 2-1-baljan vid första stolpen och fullbordade skrällen. Japanerna har nu ett ypperligt läge att ta sig vidare från gruppen då tre nya poäng mot Costa Rica bara ska bärgas. Coach Luis Fernando Suárez och hans costaricaner var fullkomligt överkörda av Spanien i sin öppningsmatch. 0-7 i baken och knappt en offensiv farlighet. Visst skruvas svårighetsgraden ner något men några poäng att bärga är det såklart inte tal om. Japan vinner tämligen bekvämt.

Match 11: Belgien – Marocko | Speltips: 1X2

1-0-målet via Batshuayi blev Belgiens och matchens enda i matchen mot Kanada. Sett till helheten var det ett missvisande resultat då Kanada stundtals rullade ut Roberto Martínez djävlar. Marocko är möjligen en något lättare opponent men nordafrikanerna visade på en nästintill klinisk organisation och disciplin i sitt möte med Kroatien (0-0). Marockanerna har också ett par spännande spelare i fronten som absolut kommer kunna ställa frågor till Alderweireld och Vertonghen i belgarnas försvar. En tämligen öppen historia. 1X2.

Match 12: Kroatien – Kanada | Speltips: X2

Kroatien fick aldrig anfallsspelet att lyfta mot Marocko. Perisic och Kramaric skapade ingenting framåt utan var det någon kroat som skulle få trycka dit bollen så var det en aktiv Vlasic. Ny strid denna söndag. Kanada på menyn och här kommer det bli åka av för Balkan-gänget. Kanadensarna visade noll respekt för Belgien i sin VM-premiär och skapade massor med fina möjligheter framåt. Att Lönnlöven klev av Ahmed bin Ali Stadium mållösa via en 0-1-förlust var smått galet. Ny chans för Buchanan, David och övriga att nypa poäng. Ettan är på det hela taget ointressant. X2 spelas.

Match 13: Spanien – Tyskland | Speltips: 1X

Vi avrundar med bongens höjdare. Medan Spanien firade stora triumfer mot ett urblekt Costa Rica (7-0) åkte Tyskland på en riktig stjärnsmäll mot Japan. Die Mannschaft tappade som bekant 1-0 till förlust 1-2 och nu ligger åter Flicks landslag risigt till. Spelare som Neuer, Müller, Kimmich, Goretzka och Gündogan var alla med då nationen slutade sist i Sveriges VM-grupp 2018 och vid förlust mot La Roja är det med stor sannolikhet tack och godnatt för tyskarna även denna gång. Löser Tyskland denna enorma press. Tillåt oss tvivla. 1X är en bra väg att gå.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Japan

Costa Rica pulveriserades av Spanien (0-7) och även om Japan inte riktigt når upp på samma höjd som La Roja är det ändå inget snack. Japanerna vinner med ett par bollars marginal.

CHANSNINGEN: Mexiko

Argentina spelar med enorm press på sina axlar efter förlusten i premiären. Mexiko är som alltid svårspelade och kommer utmana Messi och company hela vägen in i kaklet. Trivsam högersida.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se