Match: Brooklyn Nets-New York Knicks (NBA) | Speltips: Nets +3,5 | Odds: 1,53 | Spelstopp: 01:30 | Spelbolag: UNIBET

Brooklyn Nets och New York Knicks gör upp inatt – vi tar ställning!

Nets knäpper rivalerna på näsan?

Jag tror starkt på Brooklyn Nets inatt. Tycker laget haft en ganska okej säsong hittills, med 11 vinster och 15 förluster på 26 spelade matcher. Det är ändå över förväntan, om man säger så. Jämför vi med förra säsongen då laget gick 21-61 så är det en klar förbättring, inget snack om saken. Vi hittar Nets på en 11:e plats i Eastern Conference-tabellen – rent överlag håller jag inte Nets som ett slutspelslag den här säsongen, men fortsätter man att bygga vidare på samma spår så är man definitivt redo att utmana om slutspelsplatserna nästa säsong. Grunden är helt klart stabil med spelare som Okafor, Russell, Whitehead, Lin och Allen. En base-core med potential.

På hemmaplan har sex vinster och sju förluster inkasserats. Dagsformen är god med tre vinster på de fyra senaste matcherna, senast bärgades en hemmaseger med 103-98 mot Washington Wizards. Inatt spelar man fjärde raka hemmamatchen – de tre senaste har resulterat i två vinster och en förlust. Hemma snittar man 109 poäng/match, vilket ändå vittnar om ett mycket effektivt poängskytte. Tror definitivt man avslutar fint inför hemmafansen, då en tuff bortamatch mot Toronto Raptors väntar härnäst.

Knicks är ligans sämsta bortalag

New York Knicks har blandat och gett den här säsongen, ett lag som inför säsongen kändes väldigt svårbedömda. Kunde bli ett platt fall av det hela, men det kunde även bli en slutspelsbiljett sett till potentialen. Det har blivit lite mittemellan. Vi hittar Knicks på en sjundeplats i Eastern Conference-tabellen, med 14 vinster och 13 förluster på 27 spelade matcher. Största ljusglimten i detta Knicks måste väl ändå vara Porzingis, som tagit ruskigt stora kliv i sin utveckling den här säsongen. Burit lagets offensiv på sina axlar med ett poängsnitt på 26 poäng/match. Snittar även 6,8 rebounds/match. Lägg därtill spelare som Hardaway, Ntilikina och Beasley för att nämna några. Ett lag med potential, inget snack om saken.

Mindre smickrande är att Knicks faktiskt är seriens svagaste bortalag. Plats 30 i borta-tabellen. En vinst och åtta förluster på nio spelade bortamatcher. Inget snack om satt styrkan ligger i hemmaspelet för Knicks del. Senaste bortamatchen resulterade i en förlust mot Chicago Bulls, vilket ändå sätter det hela i perspektiv. På resande fot släpper man in en hel del mål, för att inte tala om det låga poängsnittet på 97 poäng/match. Man är faktiskt det lag som gjort minst antal poäng på resande fot, visserligen har man spelat färre bortamatcher än övriga lag, men det är ändå en indikation. Åtta förluster av nio möjliga talar sitt tydliga språk. En tuff bortamatch väntar inatt.

Speltips: Nets +3,5

Jag väljer att spela safe och klipper Nets +3,5, en handicap-lina som hemmalaget bör täcka om ni frågar mig. Knicks är trots alls seriens sämsta bortalag, med blott en seger på nio spelade bortamatcher.

  • Nets snittar 109 poäng/match på hemmaplan

  • Knicks snittar 97 poäng/match på resande fot

  • Knicks är seriens svagaste bortalag, med åtta förluster av nio möjliga på resande fot

  • Nets har vunnit fem av de sex senaste hemmamötena mot Knicks

Brooklyn Nets +3,5 spelas till 1,53 gånger pengarna hos Unibet – 0,5U investeras.