Då SHL har tagit semester är det istället fokus på NHL som gäller denna lördag. Hela sex fighter ska synas och det är som alltid riktigt klurigt. Powerplay-kupongen inleder dock hemma i Sverige med två matcher från Hockeyallsvenskan. Vi har siktet inställt på åtta rätt med fin utdelning. Första anhalt är Jalas Arena.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Mora – Västerås | Speltips: 2

Hockeyn i Dalarna har det lite kämpigt för tillfället. Leksand är nästjumbo i SHL och i serien under finrummet har Mora samma prekära tabelläge. Nu har det emellertid sett aningen bättre ut mot slutet för dalahästarna. Mycket tack vare de senaste tillskotten som kommit in i laget. Dustin Gazley har varit en pigg injektion med sina 4+2 på sex lirade fighter. Västerås är det formstarkaste laget i hela serien med åtta vinster i följd. På resande fot har Paananens gurkor noterats för 20 mål framåt sista fyra kamperna. Otroligt imponerande. MIK får svårt att räcka till här. Stark tvåa!

Match 2: Björklöven – Almtuna | Speltips: 1X2

Uppe i Umeå kan man göra det lätt för sig och spika av serieledande Björklöven och gå vidare. Problemet med den taktiken är ett Fagervalls gossar går mot en rejäl överstreckning. Almtuna är inne i en bra period just nu med fyra trepoängare på sex matcher. Gänget från Uppsala har exempelvis lagt MODO på rygg och roffat åt sig en pinne borta mot glödheta Vita Hästen. ”Löven” blir inte lätta att tas med i A3 Arena, men Tony Mårtensson och hans Almtuna har trots allt besegrat de grönklädda en gång under hösten. Både krysset och tvåan är givna följeslagare till ettan.

Match 3: NY Islanders – Buffalo | Speltips: 1X

I New Yorks stadsdel Brooklyn stundar en batalj mellan två formstarka gäng. Islanders fortsätter att gå riktigt bra med Capitals förra guldcoach Barry Trotz som huvudtränare. Fjolårssuccén har följts upp med en grym inledning på denna säsong. Efter 30 spelade matcher har “Fiskpinnarna” skrapat ihop hela 44 pinnar och skuggar därmed Trotz gamla gäng i toppen av Metropolitan Division. Buffalo kommer med tre raka segrar i benen där duon Eichel/Olofsson värkt in poäng på slutet. Känslan är att Islanders starka defensiv med Johnny Boychuk och Ryan Pulock i spetsen kommer stänga när Sabres offensiv hemma i Nassau Coliseum där de dessutom tagit minst en pinne i de tolv senaste matcherna. Ettan klart först.

Match 4: Ottawa – Columbus | Speltips: 1X2

Två lag som inte lär gå till något slutspel i år är Ottawa och Columbus. Senatorerna från den kanadensiska huvudstaden tryckte på resetknappen för något år sedan och har en del intressanta namn för framtiden. Erik Brännström, Brady Tkachuk och Thomas Chabot är tre ungtuppar som ska leda Ottawa under de närmaste decenniet. På pappret är Columbus det bättre laget med spelare som Gustav Nyqvist, Seth Jones och Pierre-Luc Dubois. Tappen av Bobrovsky och Panarin har dock märkts av då “Blåjackorna” inte rosat marknaden under grundseriens inledande tredjedel. Formen är inte heller den bästa då Tortorellas manskap endast bärgat tre pinnar på de senaste sex fighterna. Utgången känns högst oviss här och samtliga tecken ritas därmed ner i ett tidigt skede.

Match 5: Anaheim – NY Rangers | Speltips: 1X

Över till Kalifornien där NY Rangers är inne på sluttampen av sin roadtrip på västkusten. Gänget från Manhattan har haft en lyckad resa inför dusten med Anaheim i Honda Center. Två tunga triumfer över Vegas och San Jose och en uddamålsförlust mot LA Kings är klart godkända papper. Mot Sharks senast var det duon Panarin/Zibanejad som dominerade med tre respektive två strutar i 6-3-vinsten. Det tuffa schemat lär dock ha satt sina spår hos ett hemlängtande Rangers. Anaheim är förvisso inte på något sätt omöjliga att knäppa, men då procentfördelningen just nu är jämnt fördelad lockar den vänstra halvgarderingen mest.

Match 6: Calgary – Carolina | Speltips: 1

Calgary Flames har gått som tåget de senaste två veckorna och radat upp sju raka vinster sedan huvudtränare Bill Peters tackade för sig efter de allvarliga anklagelserna gällande hans bryska tillvägagångssätt när han tränade Carolina. Nya coachen Geoff Ward har gjort ett strålande jobb där han bland annat särat på trion Lindholm, Monahan och Gaudreau. Ett drag som visat sig vara mycket lyckat. Carolina föll med 0-1 efter sudden borta mot Vancouver häromdagen efter att Jacob Markström agerat vägg och stoppat samtliga 43 skott. På denna luriga kupong lämnas ettan allena i Alberta.

Match 7: Nashville – Dallas | Speltips: 1X2

Över till countrymusikens huvudstad Nashville där en repris på fjolårets åttondelsfinal väntar. Dallas drog det längsta strået då efter en jämn matchserie. Fyra av de sex matcherna slutade med en uddamålsseger till något av lagen. Att det blir en ny jämn drabbning i Bridgestone Arena är således ingen vild gissning. Stars har dock sett betydligt hetare ut under en period och kommer närmast från tre raka vinster (innan matchen mot Vegas som spelas under natten mot lördag). Nashville har dragits med ett par jobbiga skador, men ser ut att få tillbaka alla utom virvelvinden Viktor Arvidsson. Tvåan gäller i utgång, men här ska definitivt garderingspennan fram.

Match 8: Edmonton – Toronto | Speltips: 12

Vi studsar tillbaka till hockeyns hemland för att ta del av Connor McDavid-show. Superstjärnan, som är född 1997, har noterats för otroliga 57 poäng på 34 fighter under hösten. Hans radarpartner Leon Draisaitl skuggar tätt bakom i toppen av poängligan med sina 55 pinnar. Tillsammans bär världens bästa duo detta Edmonton Oilers som, efter en vansinnigt bra start, haft det tyngre mot slutet med bara en seger på fem matcher. Toronto imponerar inte heller just nu. Tränarbytet har inte gett den effekt som Leafs-fansen hade hoppats på. “Lönnlöven” är utanför slutspelsplats och är därmed i behov av poäng varje kväll. Mycket talar för en målrik tillställning mellan två av ligans mest offensiva lag. Gaffeln känns därmed som en sund avslutning på kupongen.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:14

KUPONGENS SÄKRA: Västerås

Någon helt given vinnare hittas inte denna lördag. Västerås är dock i lysande form och dessutom ett av Hockeyallsvenskans bästa bortalag. Västerås går mot nionde raka viktorian!

CHANSNINGEN: Almtuna

Visst blir det en tuff utmaning för Almtuna uppe i Umeå mot serieledarna, men gästerna kommer i mycket gott slag. Just nu får vi krysset och tvåan under 20 procent tillsammans vilket är riktigt bra. Kämpa AIS!

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se