Powerplay Tips

Powerplay Författare: 2021-11-03T12:23:29+01:00

Powerplay tips, analyser, spelförslag och gratis experttips – detta kan du ta del av hos oss varje vecka. Powerplay är idag en av Svenska Spels absolut populäraste produkter. Det går ut på att man ska tippa utgången i åtta olika hockeymatcher, där du precis som med Stryktipset markerar dina val med 1X2. Du ska alltså förutse huruvida du tror att matchen slutar med hemmaseger, bortaseger eller oavgjort resultat.

Om Powerplay

Powerplay är en relativt nytillkommen spelvariant som fick se sina första dagar 2009, när Svenska Spel bestämde sig för att satsa på något som enbart involverade ishockeymatcher. Resultatet blev Powerplay där du kan välja att spela antingen med enkelrader eller med ett M-system. Det förstnämnda innebär att du helt enkelt gissar ett utfall för varje match, dvs spikar alla matcher. Du kan välja radinsats 1 kr, 2 kr, 5 kr eller 10 kr. Med ett M-system kan du istället kryssa i en del halv- eller helgarderingar för att höja din sannolikhet att vinna och kunna täcka en del utfall som kan generera högre utdelning. För varje halvgardering höjs insatsen gånger två, och för varje helgardering så höjs den gånger tre.

Powerplay hos Svenska Spel idag

Idag är Powerplay en populär spelform bland alla hockeyfans runt om i Sverige. Utbetalningsprocenten är på 70%, vilket är relativt högt sett till Svenska Spels andra spelformer där exempelvis Europatipset, Stryktipset och Måltipset ligger på 65% (Europatipset hade till och med tidigare låga 46%). Trots en rätt låg insats kan utbetalningen bli riktigt hög, där rekordet 2017 löd på hela 147 566 kr. Överlag är det matcher från populära och stora ligor som NHL och SHL, men det kan även vara från mindre ligor eller större mästerskap.

En liten specialare som också emellanåt finns på spelformen är att man istället för en match ska tippa vem som gör flest mål utav två speciella målskyttar. Det ger spelformen lite variation och är enligt många en rolig addering.

Speltips för Powerplay

Inför varje Powerplayomgång kommer våra hockeyexperter hjälpa dig att ta ställning genom att duka fram Powerplay tips som ni enkelt kan rygga. Våra hockeyexperter har en djup insyn i hockeyvärlden, och i kombination med flerårig erfarenhet inom hockey och odds kan du förvänta dig Powerplay tips och spelförslag av absolut högsta klass. Det bästa av allt? Det är helt gratis att ta del av våra Powerplay tips och Powerplayförslag.

Powerplay Tips av ledande experter

Våra Powerplay tips dukas fram i god tid inför varje Powerplayomgång, vilket gör det möjligt för dig att läsa på och förbereda dig i god tid inför aktuell omgång. Samtliga Powerplay tips serveras av våra ledande experter som punktmarkerar hockeyvärlden. Med flera års erfarenhet i ryggen dukar våra experter fram marknadens bästa Powerplayförslag & analyser – vecka in och vecka ut.

En viktig fördel av att ta del av våra Powerplay tips här på speltips.se är att du alltid får den senaste informationen om matcherna, med allt från dagsform och streckning till skador och avstängningar. Våra experter jobbar dygnet runt i jakt på de senaste uppdateringarna och den färskaste informationen, Man behöver självklart inte rygga exakt samma spikar och skrällar när man tar del av våra Powerplay tips, men däremot kan man ta del av mycket viktigt information som man kan använda sig utav när man skräddarsyr sin egen Powerplaykupong. Ett varmt tips är att gå med i vår Facebook-community med över 40.000 medlemmar, där kan man själv bidra med spelförslag men även ta del av Powerplay tips och spelförslag.

Powerplayförslag med SHL & NHL

SHL, NHL och HockeyAllsvenskan är de tre överlägset populäraste hockeyligorna bland det svenska folket, och lyckligtvis hör det till vanligheterna att vi ofta bjuds på Powerplaykuponger som till stor del består av matcher från just dessa populära ligor. Våra ledande hockeyexperter, som har flerårig erfarenhet och en bred kunskap från just dessa hockeyligor, är således ständigt uppdaterade med den senaste informationen då de följer ligorna på daglig basis. Varje vecka delar våra experter med sig av Powerplayförslag och gratis Powerplay tips som du enkelt kan ta del av här på hemsidan.

Hur fungerar Powerplay?

Powerplay har i princip samma grundkoncept som Topptipset, men den stora skillnaden är att Powerplay sätter maximal fokus på hockey – allt som oftast hämtas hockeymatcher från Europas största hockeyligor såsom SHL och NHL. Svenska Spel dukar fram åtta heta hockeymatcher på kupongen och det hela går ut på att tippa utfallet i dessa åtta matcher – hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. Det är möjligt att rita ner flera tecken på en match, dock mot en högre insats.

Powerplay har på senare tid utvecklats till en omåttligt populär produkt hos Svenska Spel. Är du ett stort fan av hockey, i synnerhet SHL och NHL, är det här den rätta spelformen för dig. Givetvis kan du ta del av heta Powerplay tips och analyser här på speltips.se inför varje omgång.

Kostnad Powerplay

Grundpriset för Powerplay är en krona per rad. Den totala summan kan givetvis variera, beroende på hur många tecken du använder dig utav på kupongen. Precis som med Europatipset och Stryktipset så dubblas priset vid varje halvgardering och tripplas för varje helgardering. En kupong som består av exempelvis tre singelstreck och fem helgarderingar kostar 243 kronor. Kort och gott så blir totalkostnaden dyrare för varje tecken man väljer att addera på kupongen.

Övriga Svenska Spel-produkter

Svenska Spel erbjuder en drös olika produkter och spelformer som är omåttligt populära på den svenska marknaden. Just Powerplay är en av de absolut populäraste produkterna, mycket tack vare att produkten är hockeypräglad och således når ut till ytterligare en målgrupp. Vi på speltips.se har givetvis stenhård koll på Powerplay, och varje vecka kan du ta del av Powerplay tips och analyser helt utan kostnad för läsare och besökare. Varje vecka erbjuder vi även en drös olika gratis Stryktipsförslag, Europatipsförslag och Topptipsförslag – tre av de mest folkkära produkterna på den svenska spelmarknaden.

Positivt och negativt med Powerplay

Precis som med mycket annat finns det både positiva och negativa aspekter att ta hänsyn till när det kommer till Powerplay. Då det är en populär spelform bland det svenska folket idag så är det dock väldigt tydligt att de positiva sakerna totalt överskuggar de negativa. Här är först positiva aspekterna med Powerplay:

  • + Låg insats (minimum en krona per rad)
  • + Relativt stora vinster trots låg insats. Rekordsumman från 2017 är 147 566 kr – vilket är en hel del sett till blott åtta stycken matcher.
  • + Ibland förekommer s k Head-to-Head på spelformen. Då ska du istället tippa vem som gör flest mål mellan två olika spelare, vilket ger en liten extra krydda till kupongen.
  • + Du kan lämna in din kupong i både spelbutik och på nätet.
  • + Utbetalningsprocenten (70%) är relativt hög sett till andra spelformer hos Svenska Spel.
  • + Du behöver bara vara insatt i en sport – ishockey.

Även solen har sina fläckar och som sagt finns det också vissa nackdelar med Powerplay:

  • – Sett till andra bolag är utbetalningsprocenten inte något vidare – där en del andra spelbolag har högre än 90%.
  • – Du tvingas tippa matcher som du kanske inte har koll på eller inte vill tippa på.
  • – Det kan ta relativt lång tid från det att du betalt kupongen till att ditt spel avgörs.