Powerplay

Powerplay2018-08-08T13:38:24+00:00

Oddset Powerplay är en spelform som Svenska Spel utvecklade år 2009 och riktar sig till alla ishockey-entusiaster. Det går ut på att man ska tippa utgången på åtta stycken olika hockeymatcher, där du precis som med Stryktipset markerar dina val med 1X2. Du ska alltså förutse huruvida du tror att matchen slutar med hemmaseger, bortaseger eller oavgjort resultat. Till skillnad från Stryktipset så måste du dock få alla rätt (det vill säga åtta stycken) för att få någon utdelning överhuvudtaget – annars går pengarna vidare till nästa powerplay-runda i en s k rullpott.

Om Powerplay

Powerplay är en relativt nytillkommen spelvariant som fick se sina första dagar 2009, när Svenska Spel bestämde sig för att satsa på något som enbart involverade ishockeymatcher. Resultatet blev Powerplay där du kan välja att spela antingen med enkelrader eller med ett M-system. Det förstnämnda innebär att du helt enkelt gissar ett utfall för varje match, dvs spikar alla matcher. Du kan välja radinsats 1 kr, 2 kr, 5 kr eller 10 kr. Med ett M-system kan du istället kryssa i en del halv- eller helgarderingar för att höja din sannolikhet att vinna och kunna täcka en del utfall som kan generera högre utdelning. För varje halvgardering höjs insatsen gånger två, och för varje helgardering så höjs den gånger tre.

Powerplay hos Svenska Spel idag

Idag är Powerplay en populär spelform bland alla hockeyfans runt om i Sverige. Utbetalningsprocenten är på 70%, vilket är relativt högt sett till Svenska Spels andra spelformer där exempelvis Europatipset, Stryktipset och Måltipset ligger på 65% (Europatipset hade till och med tidigare låga 46%). Trots en rätt låg insats kan utbetalningen bli riktigt hög, där rekordet 2017 löd på hela 147 566 kr. Överlag är det matcher från populära och stora ligor som NHL och SHL, men det kan även vara från mindre ligor eller större mästerskap.

En liten specialare som också emellanåt finns på spelformen är att man istället för en match ska tippa vem som gör flest mål utav två speciella målskyttar. Det ger spelformen lite variation och är enligt många en rolig addering.

Visa fler inlägg

Speltips för Powerplay

Inför varje omgång med Powerplay kommer våra spelexperter hjälpa er att ta ställning genom att duka fram ett Powerplayförslag som du enkelt kan rygga eller ta råd ifrån. Naturligtvis är det gratis att ta del av våra speltips, analyser och förslag. Har du egna åsikter eller möjligen förslag på spel får du mer än gärna bidra med att posta det i kommentarsfältet.

Positivt och negativt med Powerplay

Precis som med mycket annat finns det både positiva och negativa saker att säga om Powerplay. Då det är en populär spelform bland användarna idag så är det dock tydligt att de positiva sakerna överväger de negativa. Här är först positiva saker med varianten:

  • + Låg insats (minimum en krona per rad)
  • + Relativt stora vinster trots låg insats. Rekordsumman från 2017 är 147 566 kr – vilket är en hel del sett till blott åtta stycken matcher..
  • + Ibland förekommer s k Head-to-Head på spelformen. Då ska du istället tippa vem som gör flest mål mellan två olika spelare, vilket ger en liten extra krydda till Powerplay.
  • + Du kan lämna in din kupong i både spelbutik och på nätet.
  • + Utbetalningsprocenten (70%) är relativt hög sett till andra spelformer hos Svenska Spel.
  • + Du behöver bara vara insatt i en sport – ishockey.

Även solen har sina fläckar och som sagt finns det också nackdelar med Powerplay:

  • – Sett till andra bolag är utbetalningsprocenten inte något vidare – där en del andra spelbolag högre än 90%.
  • – Du tvingas tippa matcher som du kanske inte har koll på eller inte vill tippa på.
  • – Det kan ta lång tid från det att du betalt kupongen till att ditt spel avgörs.