Powerplay-time! Sju heta SHL-bataljer och en viktig playoff-fajt från Hockeyettan står på agendan. Denna vackra vintertisdag har Svenska Spel dessutom addat 250 000 kronor i extrapengar. Perfekt läge därmed att utöka spelkassan en aning. Vi drar igång det hela på västkusten där ett gäng Indianer i brygga ställs mot ett flygande Skellefteå.

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Frölunda – Skellefteå | Speltips: 1X2

Frölunda är i djup kris. Sex förluster på de nio senaste matcherna har faktiskt petat ner göteborgarna under kvartsfinalstrecket. Rönnbergs Indianer hade stora bekymmer mot ett hårt checkande Luleå senast och denna gång i Scandinavium bör det inte bli lättare. Skellefteå radar upp finfina prestationer. Tionde raka skalpen löstes i en märklig fajt med Leksand i lördags. 8-2-segern var resultatet av ett par märkliga utvisningar och en enorm skärpa från de gulsvartas sida. VF vann dock komfortabelt (5-1) det senaste mötet lagen emellan i Göteborg och kommer värdarna upp i den nivå vi är vana vid så ska de såklart kunna hota. Lika bra att hela upp denna drabbning omedelbart.

Match 2: Färjestad – HV71 | Speltips: 1X

HV71 har nu lirat två rejält händelserika tillställningar i rad. Först krossade Tjurarna Djurgården hemma med 7-1 för att därefter ta emot Brynäs, ha bra kontroll på matchen med en 4-2-ledning men sedermera torska med 5-6. En märklig match där Hugo Alnefelt såg mänsklig ut. Tuff bortakamp för Lundhs mannar nu. Färjestad i kaffehallen är alltid att räkna med och dessutom öser Karlstad-laget på framåt med en ruskig offensiv. Viksten gör jobbet som Micke Lindqvists ersättare i förstalinan bra och med heta Rydahl samt Ejdsell med flera framåt är det målgaranti varje match. Visst kan HV hota om poäng men 1X bör räcka gott och väl.

Match 3: Malmö – Leksand | Speltips: 1X2

Leksand föll i Skellefteå efter tre raka segrar. 2-8-nederlaget var en märklig historia och siffrorna känns inte alls speciellt korrekta sett till spelbilden. Inför avfärd till Malmö ska Matt Carey vara tillbaka i laget medan en del oklarheter råder kring Ritola och Ahnelövs medverkan. Rödhökarna hissade Jesper Mattssons tröja i taket och gav dessutom Färjestad en lektion i effektivitet. Fredrik Händemark var segerorganisatör då värdarna löste 3-1 mot Vargarna. När dessa gäng möttes i Leksand tidigare i vinter var det just Händemark som vände på masarnas 2-1-ledning till Malmö-viktoria. Släkten är som bekant värst! Att ettan nu snurrar runt 65 procent känns inte rätt och vi ska ha klart för oss att dalkarlarna vunnit två av tre inbördes. Hela ögonaböj!

Match 4: Linköping – Djurgården | Speltips: 12

Nedflyttningshotet är sedan tidigare avblåst för Linköping. Med fem omgångar kvar att lira är det nu sju pinnar upp till Växjö på en playin-plats. Ett avstånd som troligen blir för svårt att käka ikapp. Frågan är hur detta påverkar LHC-gruppen när nu helmotiverade Djurgården kommer på besök. Stockholmarna kommer med en 5-4-vinst i bagaget hemma mot jumbon Oskarshamn. En seger som ska sägas satt rätt hårt åt. Rämö fick kliva av efter en mindre bra start på matchen och Svedberg kom in. 14:e raka segern på hemmais blev därmed verklighet. Borta är dock inte Järnkaminerna lika glödande. Fyra raka nederlag är noterat och på dessa bataljer lyser hemska 4-20 i målskillnad. Gaffeln (etta – tvåa) blir därför lösningen.

Match 5: Brynäs – Växjö | Speltips: 1X

Kupongens kanske viktigaste SHL-kamp kommer liras i Monitor ERP Arena. Streckstriden där en plats i playin står på spel är vad som gäller och just nu är Växjö i förarsätet. Brynäs gjorde dock en finfin insats mot HV71 senast och vände snyggt hem med två poäng till Gävle. Lakers ligger på rätt sida strecket och kommer också från en stabil insats mot Örebro (4-1). Brendan Shinnimin stod för en kanoninsats och låg bakom nästan allt framåt. Liten fördel Lakers inbördes sett till de senaste matcherna lagen emellan men med tanke på smålänningarnas insats mot Leksand i Dalarna i torsdags så finns det ett par rejäla frågetecken vad gäller spelet på resande fot. Sam Hallams mannar har bara plockat en ynka trepoängare på bortais sedan 19:e december! 1X.

Match 6: Luleå – Rögle | Speltips: 1X2

Två ruskigt bra lag ska göra upp i Coop Norrbotten Arena. Luleå har varit jämna hela säsongen och kommer nu med fyra raka segrar till denna match dessutom. Bulans mannar fixade enkelt 4-1 mot Frölunda och kallade dessutom Rönnbergs mannar för ett “bottenlag”. Både roligt och kaxigt på samma gång! Nu är det dock inget lag i botten som ska äntra isen tillsammans med Luleå. Rögle har vunnit åtta av de tio senaste och utmanar i allra högsta grad om en topp 2-placering när grundserien ska summeras. RBK har över tid haft det bekymmersamt med norrlänningarna men att krysset och tvåan ska streckas omkring 20 procent styck känns inte rimligt. Här ska det garderas. Gärna hela vägen över.

Match 7: Oskarshamn – Örebro | Speltips: 2

Oskarshamn pressade Djurgården på Hovet. Nykomlingen fick dock åter se sig besegrad och Perra Johnsson har fått en riktigt jobbig start på sitt jobb som IKO-tränare. Torsken mot stockholmarna var Okets elfte raka nederlag. Örebro å sin sida har rasat som en sten i tabellen. Närkingarna var med och utmanade i den absoluta toppen ett tag men har nu fått lämna isen utan trepoängare i tio av de tolv senaste fallen. Värdemässigt verkar dock ÖHK kunna bli kanon på denna bong. Gästerna har vunnit samtliga tre möten denna säsong inbördes och besitter såklart en större kunskap jämfört med Oskarshamn. Tvåan under 55 procent är faktiskt ett klockrent singeltecken.

Match 8: Visby/Roma – Borlänge | Speltips: 2

Sista matchen på kupongen hämtas från playoff-spelet där en plats i Kvalserien till Hockeyallsvenskan är målet. Borlänge har varit med i denna procedur flera år i rad och känns redo för att ta nästa steg. Inför mötet med Visby/Roma kommer dock masarna få klara sig utan sin stjärna Patrik Elfsberg. Ett käkbrott sätter stopp för vidare spel just nu. Ruskigt tungt för gästerna. In i båset har det dock kommit förstärkning. Jens Nielsen är klar för Borlänge efter att fått lämna Leksand tidigare denna säsong. Det finns såklart en anledning till att dalkarlarna valt gotlänningarna i detta kval. Bortalaget är bättre och har en större bredd och tyngd. Visst ska värdarna kunna skrälla till det i hemmahallen men tvåan till drygt 35 procent är en värdemässigt kanonfin spik.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Örebro

Det är en utmanande situation för tränarna Eriksson-Olsson-Jönsson att så snabbt som möjligt få fart på Örebro-styrkorna inför kommande playin-spel. Oskarshamn blir en utmärkt plats att starta en mer positiv trend för de rödvita. Tvåan till fin procent är en kanonspik på liten som stor kupong.

CHANSNINGEN: Leksand

Malmö har haft det bekymmersamt mot Leksand i alla tre matcherna tidigare denna säsong. Med tanke på Abbotts, Valkvae-Olsens och Zackrissons uppvaknande hos masarna dessutom ska LIF absolut få en plats. Bra skrälldrag i Skåne.

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se