Näst sista SHL-omgången och den Hockeyallsvenska finalen är utmaningen på tisdagens Powerplay. 250 000 kronor i extrapengar gör kupongen än mer intressant. Streckstridsdramatik med Örebro, Frölunda och Djurgården i fokus samt Norrlandsderbyt Löven – MODO är såklart höjdpunkterna. Vi sätter igång direkt!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: HV71 – Luleå | Speltips: 1

Luleå är sedan en tid tillbaka klara seriesegrare. Bulan har kostat på sig att rotera lite i sin trupp på sistone och det kommer inte vara något skillnad nu. Det går nämligen magsjuka i bortalägret och på veckans första träningar har det varit en hel drös ordinarie gubbar som befunnit sig utanför laget. HV71 ska såklart vara högmotiverade. Kampen om topp 4 fortsätter för smålänningarnas del och dessutom har Frölunda fortfarande en teoretisk chans att kliva förbi Lundhs Tjurar. Ettan är en motiverad spik därmed och blir då HV:s första seger inbördes sedan september 2018.

Match 2: Skellefteå – Växjö | Speltips: 1X2

2020 har varit ett ruskigt fint år för Skellefteå. Formstarka till tusen ser nu SAIK ut att kunna bli en rejäl joker i fajten om guldet senare i vår. Det blev dock förlust senast då Linköping vann i Saab Arena. Växjö rustar för ett kommande åttondelsfinalspel. Lakers som gjort en, för deras del, tämligen usel säsong har hittat en lite formtopp i alla fall. Hallams mannar har vunnit tre av de fyra senaste bataljerna där viktiga lirare som MicFlikier, Sylvegård och Gynge börjat ta för sig mer framåt. Senast smålänningarna var på besök här upp vann laget med klara 4-1. Att plocka med alla tecken blir därför nödvändigt och i jakten på större utdelning är tvåan kanon.

Match 3: Färjestad – Linköping | Speltips: 1X2

En annan tvåa som är kanon är den i Löfbergs Arena. Linköpings säsong kommer ta slut efter mötet med Oskarshamn på torsdag men dessförinnan finns chans att avsluta på bästa sätt. LHC vann med 4-3 mot Skellefteå senast och ställer ett numera rätt välmående lag på isen. Broc Little är som alltid bra och tillsammans med Helewka samt Whitney finns fin kvalité. Färjestad slåss för att fixa andraplatsen. Ett uppdrag framförallt Rögle och Skellefteå också vill ha något att säga till om. Att tro på en enkel batalj är dock fel och det har varit tre jämna matcher dessa lag emellan tidigare denna säsong. Dags för ytterligare en helgardering då värdet på tvåan av allt att döma kommer bli magiskt.

Match 4: Malmö – Frölunda | Speltips: 1X

Frölunda har satt sig i en rejält jobbig sits. Fjolårsmästarna ser faktiskt ut att missa topp 6. Med både Malmö och Örebro inom nära avstånd finns dessutom risken att VF kommer rasa ytterligare ett par platser i tabellen. Malmö på skånsk mark är inte heller det lättaste. Rödhökarna har vunnit tre raka i Arenan och med en fortsatt glödande Fredrik Händemark samt en pånyttfödd Carl Persson finns all anledning i världen för göteborgarna att se upp. 3-2 slutade matchen mellan lagen senast den lirades här. Att börja med ettan även denna gång är knappast någon dum idé.

Match 5: Oskarshamn – Brynäs | Speltips: 1X

Är det äntligen dags nu? Perra Johnssons inträde i Oskarshamns-båset har sannerligen inte bringat någon effekt. Nykomlingen har inför matchen mot Brynäs nu 14 raka förluster. En trend som kan sluta riktigt illa då antingen Björklöven eller MODo kommer bli motståndet för Oket om inte mirakel sker. För ska värdarna ha den minsta chans att gå förbi Leksand på 13:e platsen är det endast seger som räknas nu. Bra läge ändå med tanke på att Brynäs huserar i ingenmansland och kommer avsluta säsongen på torsdag. Gävle-gänget vann mot Leksand efter straffar senast men har en vikande form och dessutom 21 mål insläppta på de fem senaste. Visst ska Kelleher, Modigs och gänget kunna fixa en skalp och 1X prövas.

Match 6: Örebro – Leksand | Speltips: 1X

Leksand har höjt sig på slutet. Masarna har plockat poäng i sex av de sju senaste matcherna och har spelare som Abbott, Zackrisson, Gunnarsson samt Ritola som visar ny energi. Från juniorleden har Heinemann samt Åman klivit in utan att visa någon som helst respekt. Viktigt såklart då det vankas kvalspel åter för dalkarlarna. Örebro är dock ett lag som inte passar LIF särskilt väl. Åtta raka har gått till Närkingarna favör. Värdarna har dock droppat som en sten under 2020 och 14 förluster på de 18 senaste är knappast något att jubla åt. Ettan kommer dessutom målas på rätt hårt vad det verkar och då är det helt klart läge att åtminstone stoppa in ett kryss.

Match 7: Djurgården – Rögle | Speltips: 1

Härligt möte i Stockholm avslutar SHL-svepet. Djurgården trivs förträffligt på Hovets is. Järnkaminernas 15 raka segrar på plats i huvudstaden är inget annat är fenomenalt. Nu slåss hemmalaget med Frölunda i första hand om att undvika sjundeplatsen. Berglund och company sitter klart i pole position i den duellen. Rögle har över tid haft lätt för DIF. Bandyklubben har faktiskt vunnit de sex senaste inbördes men har en formkurva på bortais som pekar nedåt. När ettan möjligen nu kan liras till under 40 procent är det en härlig spik på en annars rätt klurig bong.

Match 8: Björklöven – MODO | Speltips: 1X2

Sist men absolut inte minst ska nu den Hockeyallsvenska finalen dra igång. A3 Arena kommer vara fylld till bristningsgränsen av förväntansfulla fans. I denna bäst av fem-duell känns den första bataljen oerhört viktig. Sett över säsongen har dessa lag hållit sin hemmaplansfördel. Två segrar var således men nu är känslan att det är knapp fördel MODO. Ö-vikslaget kommer med tre raka segrar där ett framtungt Hellkvist-lag sett fina ut hela vägen in i den 52:a omgången. Löven slog av en del på tempot efter att seriesegern bärgats och nu måste värdarna upp på den högsta av nivåer direkt. Även om helgarderingen bör målas ner tidigt är det X2 som är av störst vikt.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: HV71

Motivationen hos HV71 bör vara på topp medan Luleå haft en del sjukdomar och mindre skador att ta hänsyn till. Ettan är en riktigt fin värdespik att börja med.

CHANSNINGEN: Linköping

Räkna aldrig bort LHC. Östgötarna kan spela avslappnat och besegrade Färjestad så sent som den 25:e januari. Tvåan är ett guldtecken på kupongen.

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se