Svensk fotboll börjar närma sig sin start, den allsvenska säsongen startar igång den femte april med möten som IFK Norrköping mot Malmö FF och Örebro mot regerande mästarna Djurgården. Lagen förbereder sig i detta nu med försäsong och det har anlänt en hel del nya spelare i de olika lagen – och det kommer fler.

Tiden som går mellan säsongerna i Allsvenskan är händelserika och innehåller mer än enbart hårt arbete i gym och på fotbollsplanen. Övergångsperioden är hektisk och klubbarna gör allt för att spetsa trupperna inför säsongsstart. Vi har redan nu fått ta del av en hel del värvningar – och vi lär få ta del av fler. Här är några övergångar som sticker ut lite mer än andra.

  • Isaac Kiese Thelin till Malmö (lån) från RSC Anderlecht
  • Kennedy Igboananike till Sirius på fri transfer
  • Rasmus Jönsson till Helsingborg från Buriram Utd
  • Kalle Holmberg till Djurgården från IFK Norrköping

Fyra värvningar som utan tvekan kommer märkas av i Allsvenskan 2020. Det finns fler värvningar till olika allsvenska klubbar, men det här är fyra mycket intressanta namn inför säsongen.

Ryktena flödar – landslagsspelare kan flytta hem

Övergångsperioden för allsvenska klubbar sträcker sig till april och tills dess kan nya spelare värvas in. Det är mängder med rykten hit och dit – ett av dessa är om landslagsmannen Jakob Johansson, som enligt media skall vara väldigt nära en återkomst i IFK Göteborg. Johansson har varit skadad en längre tid och är ännu inte redo för spel – kontraktet med franska Rennes går ut i sommar.

– Det är inget snack om att Blåvitt ligger mig varmt om hjärtat. Det är ju hemma, så är det ju. Det är åtta år i klubben, så hemma i Sverige är det inget snack om att det är bara Blåvitt som gäller, säger Jakob Johansson till GP.