Malmö FF förbereder sig inför Europa League ikväll. Laget förväntas få stöd av över 4200 fans på arenan – och redan under tidig eftermiddag är Wolfsburgs centrala gator himmelsblåa. En tuff uppgift väntar och stödet är till stor fördel för svenskarna.

Sveriges hopp ute i Europa är Malmö FF, som även den här säsongen har nått framgångar utanför svensk mark. Ikväll 21.00 sparkar man igång den första, av två, matchen mot Wolfsburg. Utslagsrundorna är här och trots förutsättningarna håller man en extra tumme för att Malmö löser ett bra resultat ikväll. Fansen är iallafall på deras sida, även i Tyskland, dit över 4200 MFF:are rest under veckan.

– Det är grymt. Det betyder jättemycket, säger Behrang Safari.

Under dagarna har också Wolfsburg som stad gjort reklam för matchen, på ett speciellt sätt. Invånarna har sett reklamskyltar från polisen om Malmö FF – som ett lugn inför den kraftiga mängd svenskar som kommer befinna sig i staden inför och efter matchen.

– ”Polisen är avslappnad – svenska fans betraktas som fredliga.” lyder skyltarna.

Tuff uppgift som väntar

Malmö FF får visserligen ett stort stöd av fansen som rest till Tyskland – men mycket mer än så lovar inte gott inför mötet med Wolfsburg ikväll. Ledaren och ikonen Markus Rosenberg har tackat för sig, man är helt utan ordentliga tävlingsmatcher på en lång tid och man möter dessutom ett starkt Wolfsburg från Bundesliga. Förutsättningarna är inte optimala för MFF, som kommer få kriga mer än någonsin för att lösa en bra prestation att ta med sig in i andra mötet på hemmaplan.

– Vi skall vara smartare och mer cyniska än i andra liknande möten genom åren, säger Molins.