Speltips:

Jag väljer att spela på Atlanta -4,5. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/3 kl 08.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hornets är ligans sämsta offensiv

  • Tray Young i form

  • John Collins i storform!

  • Hornets skjuter sämst från golvet i ligan

  • Atlanta tillbaka på hemmaplan

General Young

Trey Young är en spelare ni säkerligen känner till. Den unga och småvuxna point-guarden blev en del av den mytomspunna Luka Doncic-traden 2018, när Atlanta bestämde sig (precis som Phoenix och Sacramento) att låta Doncic passera i draften 2018. Atlanta bytte ner sig i draften och plockade istället Trey Young, en guard från Oklahoma State. För mig var det helt orimligt att Doncic skulle dröja till femtevalet, men Atlanta hade andra planer för framtiden. Laget hade hämtat in Golden States gamla general manager och målet var, och är, att återskapa och efterlikna ett Golden State. Trey Young var menat att bli den nästa Steph Curry, och han har gjort det bra hittills. Inför draften snackades det mycket om hans försvarsspel, som var och har förblivit uselt. Vilken spelare som helst kan passera honom, mycket på grund av hans längd, men också det bristande motivationen. Likväl fortsätter han att sätta treor från logotypen, men problemet har blivit att hans prestationer sällan resulterar i vinster.

Atlanta är ett oerhört talangfullt lag, med spelare som John Collins, De’Andre Hunter, Cam Reddish och Clint Capela. Framtiden ligger framför Atlanta, utan tvekan, men det behövs jobbas mer på samspelet mellan Trey Young och andra big-men. Han är även en otrolig passare och kan med lätthet leverera passningen in i posten, ett vapen som Atlanta måste använda mer.

Atlanta har på riktigt fått igång John Collins, en power-forward som alltid gör det bra när han får chansen. Han missade ett 20-tal matcher i början av säsongen efter en dopningsavstängning, men nu när han är tillbaka kan han bli den parhäst som Young behöver. Atlanta är tillbaka på hemmaplan efter en tuff bortaperiod, och jag tror på Young och Collins mot Charlottes bristande försvar på guard-positionen.

Ständigt usla Hornets

Motståndaren i natt heter Charlotte Hornets, en franchise som kanske mest är känd för att vara Michael Jordans lag. Han är majoritetsägare, men det har tyvärr inte resulterat i en enda titel. Charlotte har inte vunnit en enda titel, konferenstitel eller divisionstitel, det sistnämnda väldigt anmärkningsvärt, och det snackas mycket om framtiden för laget och dess existens.

Laget ger inte mycket tröst till det tomma titelskåpet. Bästa spelare under säsongen har varit Devonte Graham, ett andraval från 2018 års draft. Det finns några spännande spelare i Miles Bridges och PJ Washington, men det är svårt att komma ut från college till ett lag där det saknas en referenspunkt och en ram att stanna inom. Charlotte är ligans sämsta lag rent offensivt och gör endast 102 poäng per match. De förlorar även med 7,7 poäng per match, samt är ligans sämsta lag från golvet (43%). Spelare som Bismack Biyombo, Nicholas Batum och Cody Zeller har passerat sitt bäst-före-datum, och innan de försvinner från lönelistan kommer deras skyhöga löner att bromsa upp all utveckling i framtiden.

Jag tror på Atlanta i natt, där handicap-linan synas. Rygga nu!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/3 kl 08.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.