Speltips Eredivisie

  1. Speltips
  2. /
Eredivisie Författare: 2021-11-02T16:40:20+01:00

Eredivisie är den holländska högstaligan i fotboll, beståendes av många anrika klubbar. En liga som betraktas som en språngbräda för några av världens största talanger. På speltips.se ger vi dig speltips och senaste nytt från den holländska fotbollen.

Bettingsidor med Eredivisie

Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Enormt spelutbud och liveodds

  • Läs mer om Unibet
Betfair logo

Spela för 100 kr – Få 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Minsta odds 1.5

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Stort spelutbud och höga odds

  • Läs mer om Betfair

Speltips för Eredivisie

Speltips.se ger dig vassa speltips från den europeiska toppfotbollen. Våra ledande rekare ger dig senaste nytt och all välbehövlig statistik när du ska välja matcher att betta på. Den holländska högstaligan, Eredivisie, har länge betraktats som en av Europas främsta ligor och självklart kan du räkna med att ta del av vassa betting tips från Eredivisie här på speltips.se. Våra rekare är insatta i den holländska fotbollen och förser er läsare med de senaste analyserna och de vassaste speltipsen.

Ligans popularitet

Eredivisie har generellt haft väldigt hög status genom historien, med storklubbar som Ajax, PSV Eindhoven och Feyenoord. Massvis med storstjärnor har huserat i ligan, som även kommit att bli en destination för svenska spelare på väg ut i Europa. På senare tid har holländsk fotboll tagit stora steg i utvecklingen, det har vi inte minst sett i Champions League där de holländska klubbarna onekligen bjudit upp till dans.

Eredvisies historia

Ligan grundades år 1956, två år efter att fotbollen professionaliserats i Nederländerna. Tidigare hade den holländska fotbollen spelats i olika regionala ligor och skedde på amatörnivå. Men i samband med att holländska fotbollsförbundet KNVB tillät betalning av spelare kunde ligan professionaliseras och den har sedan dess tagit stora kliv. Klubbar som Ajax, PSV Eindhoven och Feyenoord har under många decennier tillhört Europas allra främsta och den holländska fotbollen har producerat världsklasspelare på löpande band. Mesta mästare i Eredivisie är Ajax, med 34 titlar.

Så ser Eredivisie ut idag

Idag har ligan tyvärr tappat mycket av sin forna glans, det ska vi inte sticka under stolen med. Under 80- och 90-talen var den holländska fotbollen högaktad i Europa och innehöll flera av världens absolut bästa fotbollsspelare. Men den negativa trenden i holländsk fotboll har även spillt över på den inhemska ligan, som placerar sig först på 12:e plats på UEFA:s ligaranking. Däremot har ligan fortfarande relativt hög status och många europeiska storklubbar tenderar att värva stjärnskott från ligan.