Speltips Eredivisie

/Eredivisie
Eredivisie2018-01-31T12:49:25+02:00

Eredivisie är den holländska högstaligan i fotboll med många anrika klubbar och kommande storspelare. Före detta hem till flera svenska spelare och språngbräda för några av världens största talanger. På speltips.se ger vi dig speltips och senaste nytt från den holländska fotbollen.

Speltips för Eredivisie

Speltips.se ger dig vassa speltips från den europeiska toppfotbollen. Våra vassa rekare ger dig senaste nytt och all välbehövlig statistik när du ska välja matcher att spela på. Den holländska högstaligan, Eredivisie, har länge tillhört de bästa och är populär att spela på.

Ligans popularitet

Eredivisie har generellt haft väldigt hög status genom historien, med storklubbar som Ajax, PSV Eindhoven och Feyenoord. Massvis med storstjärnor har huserat i ligan, som även kommit att bli en destination för svenska spelare på väg ut i Europa. På senare tid har holländsk fotboll dock tagit stora steg tillbaka i utvecklingen vilket även syns på den inhemska ligans kvalitet och popularitet. I Sverige sänds ligan på Viasats kanaler.

Eredvisies historia

Ligan grundades år 1956, två år efter att fotbollen professionaliserats i Nederländerna. Tidigare hade den holländska fotbollen spelats i olika regionala ligor och skedde på amatörnivå. Men i samband med att holländska fotbollsförbundet KNVB tillät betalning av spelare kunde ligan professionaliseras och den har sedan dess tagit stora kliv. Klubbar som Ajax, PSV Eindhoven och Feyenoord har under många decennier tillhört Europas allra främsta och den holländska fotbollen har producerat världsklasspelare på löpande band. Mesta mästare i Eredivisie är Ajax, med 33 titlar.

Så ser Eredivisie ut idag

Idag har ligan tyvärr tappat mycket av sin forna glans. Under 80- och 90-talen var den högaktad i Europa och innehöll flera av världens absolut bästa fotbollsspelare. Men den negativa trenden i holländsk fotboll har även spillt över på den inhemska ligan, som placerar sig först på 12:e plats på UEFA:s ligaranking. Däremot har den fortfarande relativt hög status och många europeiska storklubbar värvar talanger ifrån ligan.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok