Odds Presidentvalet 2024 drar åt sig blickar från hela världen och det är förståeligt då personen som vinner klassas som världens mäktigaste. Har du en personlig favorit i Trump eller Biden eller är allmänt intresserad av odds USA valet, så kan du nu betta på presidentvalet. Vi jämför alla odds på USA valet på Speltips.se!

Spela på Presidentvalet USA 2024

När Donald Trump tog över, 2016, var det en stor skräll som skedde. Kan vi vänta oss något liknande nu, eller är det favoriten som vinner det amerikanska valet? De flesta spelbolagen erbjuder odds Presidentvalet 2024, vilket ger oss en extra krydda i det hela. 

Hillary Clinton lämnade ett tungt hål bakom sig senast och frågan är bland annat, vilket namn Demokraterna kommer slänga fram till det här valet – som Donald Trump, enligt oddsen, är favorit till att bli omvald i. Viktigt att veta inför USA valet är att det inte alltid är antalet röster som avgör vem som vinner – utan antalet elektroner. Donald Trump till exempel, fick inte flest röster 2016, det fick Hillary Clinton. Elektronerna avgjorde – varje delstat röstar fram sin favorit och vinnaren i delstaten får alla elektroner, hur många är helt beroende på delstatens invånarantal. 

ODDS – VINNARE BETFAIR BET365 BETSSON
DONALD TRUMP
JOE BIDEN
MICHELLE OBAMA
GAVIN NEWSOM
KAMALA HARRIS
ROBERT F.KENNEDY JR
NIKKI HALEY
DEAN PHILLIPS
ELIZABETH WARREN
GRETCHEN WHITMER

Spelbolag med Odds på Presidentvalet

Presidentvalet USA Odds

Odds USA valet är alltid väldigt kul att spela på. Många marknader som man kan välja har dock väldigt lågt odds och är väldigt förutsägbara via olika sorters mätningar. Men det finns gott om guldklimpar om du vet vad du ska kika efter. Först och främst, innan du spelar på till exempel Presidentvalet odds Unibet eller kanske Presidentvalet odds Betsson så måste du fråga dig själv en viktig fråga, är du seriös eller är det på skoj. Ska du bara spela för underhållning så finns det hur mycket som helst att välja på. Till exempel röstningsprocent, kommer Trump ställas inför riksrätt igen eller avgår Biden inom ett år efter han blivit vald. Så skojiga specialare finns det gott om, speciellt på spelbolaget Betfair som alltid levererar höga odds på fyndiga marknader. Men, är du en seriös spelare så ska du hålla dig till två olika sorters spel skulle vi rekommendera, om du inte hittar en riktig guldklimp bland specialare. 

De två marknaderna vi pratar om är odds Joe Biden eller odds Trump att vinna valet samt vem som vinner i vilken stat. Detta är också spel som Betsson, Unibet, Betfair m.m. alltid erbjuder. Förra årets stod ju Trump för en enorm skräll och med tanke på att valet känns ovissare än någonsin så ligger värdet i den kandidaten som har högst odds på valdagen. Oavsett vem det är så ska du nog kika på det högsta oddset. Vill du inte välja en favorit till att bli president så kan du kika in de olika staterna, där kan det hända grejer i presidentvalet 2024. Speciellt med tanke på COVID-19 situationen och året som varit. Vi skulle säga att det råder allmänt missnöje i majoriteten i de olika staterna och det kan göra att många letar efter ett maktskifte bland sina nu sittande kommunala politiker. Så även om Demokraterna eller Republikanerna är favoriter att vinna en viss stat så borde du kolla in vem som är sittande just nu och kanske kika på mätningar om missnöje, hur mycket protester som varit eller vem som är kandidat. 

Komplett oddsjämförelse inför presidentvalet i USA 2020

Odds Donald Trump

Är du ett fan av den kontroversiella Donald Trump så är det ju självklart betting på honom du framförallt ska kika på. I det senaste valet ordnade ju faktiskt han en riktig superskräll när han trots 5.50 i odds lyckades med bedriften att besegra vad som skulle varit en jordskredsseger för det som hade varit Amerikas första kvinnliga president. Att få den första kvinnliga presidenten var ju någon som kändes självklart för många och när Trump trots oddsen emot sig vann striden så får man faktiskt ställa sig frågan om valet av nästa president i USA blir en jordskredsseger för Trump istället. Biden känns helt klart som en svagare kandidat än vad Hillary Clinton gjorde och Trump är känd för att göra precis vad som helst för att vinna, så ett spel på Trump Presidentvalet vinnare lockar nog mest i dagens läge.

Odds Joe Biden

Håller du inte alls med om det Trump står för, vilket många inte gör, så ska du nog öga ett spel på Joe Biden istället. Biden har sedan länge varit i klar ledning i opinionssiffrorna och trots att det till en början inte kändes som en självklart kandidat så vann han primärvalet för Demokraterna. Om Biden skulle ta hem detta, vilket hans favoritskap lutar åt, så skulle han vid 78 års ålder vara den äldsta presidenten genom alla tider i USA. Många frågor har också ställts kring Bidens hälsotillstånd och det kanske blir hans fall, att folk tvekar på åldern och hälsan. Nu har ju faktiskt Demokraterna en stark mörkhyad kvinna i Kamala Harris som vicepresident kandidat, så skulle det om ett par år vara så att Biden inte kan fortsätta så är nog USA i ganska trygga händer oavsett. Men betting på Joe Biden som Presidentvalet vinnare känns faktiskt lite mer riskfyllt och har inte riktigt samma värde som Trump har. Speciellt med tanke på det odds Joe Biden har i dagens läge. 

Vem vinner presidentvalet 2024?

Vem som vinner presidentvalet 2024 i USA är extremt ovisst i dagens läge och om du väljer att lägga ner betting-pengar på detta så rekommenderar vi att man tar det lite försiktigt. När 2019 höll på att avslutas och demokrater bråkade om vem som skulle bli kandidat och ingen riktigt såg intressant ut, då kändes det som att Trump kommer att ro hem detta med enkelhet. Men sen kom ju år 2020 och världsbilden är nu lite förändrad. Folk är väldigt missnöjda och kräver förändring, men den stora frågan är om förändringen kommer komma på den högsta posten eller om de flesta förändringar kommer ske lokalt i de olika staterna. 

Presidentvalet vinnare känns helt klart som ett av de svårare spelen att förutspå i år, trots att du egentligen har en 50/50 chans. Dock så drog ju Donald Trump till med årets skräll 2016 mot Hillary Clinton och vi ser ingen större anledning att ändra nu då det är extremt vanligt att en president sitter i åtta år. Odds Trump vinner är högre, han har vunnit en kampanj förut och normen är att de sitter i åtta år, så värdet ligger faktiskt i Trump, vare sig du hatar eller älskar honom. Den kontroversielle affärsmannen splittrar folket, men betting handlar om att vinna, inte vem du tycker om personligen.

Donald Trump och Joe Biden, sida vid sida

Betting sidor presidentvalet USA

Spel på presidentvalet erbjuds precis överallt. Kanske inte i dagens läge men ju närmare det kommer så borde till och med våran statliga spelsida Svenska Spel erbjuda ett antal olika marknader. Presidentvalet odds Unibet och Presidentvalet odds Betsson finns det redan nu gott om och du kan välja och vraka bland olika specialer. Betfair och Bet365 är två andra gigantiska spelbolag som erbjuder odds Joe Biden, odds Trump samt mängder av specialer. Så är du orolig att din favoritsida inte kommer erbjuda odds så kan du vara lugn. Gör den inte det så kan du signa upp dig på någon av sidorna som nämns här i texten för att vara helt säker på att du inte missar chansen att ro hem storkovan på detta roliga spektakel.

Bäst odds USA valet 2024

Presidentvalet i USA är det som vanligt ett mycket stort tryck på. Intresset är mycket högt från mängder av människor och det är givetvis så även hos oss på Speltips.se. Vi har en ständigt uppdaterad tabell, så att du enkelt kommer kunna betta på presidentvalet 2024 om så önskas. 

Såhär ett tag innan det amerikanska presidentvalet har vi en storfavorit i Donald Trump, som enligt oddsen väntas bli omvald som president i USA. Bakom honom har vi utmanare som Bernie Sanders, Joe Biden och Michael Bloomberg – tre utmanare som enligt oddsen är en bit ifrån. 

Du kan enkelt följa oddsen utveckling inför och under valet hos oss på Speltips.se, som bevakar hela valet på plats i USA. I och med att det ständigt finns uppdaterade odds om ämnet, så är det också lätt att hänga med om hur det går angående valet. Just nu är Donald Trump favorit, men precis som mycket annat kan det ändras fort. Detta gjorde det så sent som senaste USA valet, då skrällen var just att Donald Trump stod som vinnare. 

Odds vinnande parti USA valet

Det finns faktiskt fler odds Presidentvalet än vad man kan tro. Det är inte bara Presidentvalet vinnare som du kan spela på utan det finns saker som röstningsprocent, blir en stat röd eller blå eller kanske vilken politiker får vilken post i regeringen. Men ett väldigt populärt spel är vilket parti som vinner mest antal röster. Alternativen du har att välja på är Republikaner som är Trumps parti, Demokraterna som är Joe Bidens parti eller så kan du satsa på att oberoende vinner, alltså ett tredje alternativ förutom Republikaner eller Demokrater. 

Nästan varje år så går Demokraterna in som favoriter, det är ganska standard. Dock inte stora favoriter, så det är alltid ett jämnt race. Men värdet i detta spel ligger nog trots allt hos den blå sidan eftersom att det vanligtvis är ett högre odds och kombinerar man det med oförutsägbarheten kring presidentvalet så är det nog smartast att välja det högsta odds USA valet erbjuder oavsett vilket parti som innehar det. Dock så har professor Allan Lichtman, mest känd för att ha gissat korrekt parti varje val sedan 1984 gått ut och förutspått att detta är Demokraternas år, så det kan ju vara värt att ha i åtanke.

Oddsen ändras snabbt och ofta

Odds USA valet skiftar dramatiskt under kampanjerna, speciellt under valdagen. Du kan absolut se att någon av kandidaterna är en mega favorit, för att bara någon timme senare vara underdog. Odds Presidentvalet är alltså något som kräver is i magen och mycket oddsjämförelse. Se alltid till att jämföra oddsen mellan till exempel Unibet, Betsson och Betfair så du ser till att du får det högsta oddset som finns tillgängligt. Tänk också på att läsa på om hur valet fungerar innan du spelar, då kommer du förstå varför oddsen ändras så snabbt som de faktiskt gör och ha en mycket större chans att vinna pengar på det. 

Speltips för valet 2024

Har du inte riktigt koll på valrörelser, vem som vinner i vilken stat och hur många procent som kommer ta sig ner till vallokalerna? Du kan vara lugn kompis, vi har stenkoll. Det finns gott om värde att hämta i presidentvalet och vi ska försöka ge våra bästa tips till dig. Det första tipset vi ger är inget speltips, utan mer ett allmänt tips angående valet. Jämför alltid odds på varje spel du ska lägga. Med tanke på att de flesta spelbolag erbjuder odds Trump och odds Joe Biden att bli Presidentvalet vinnare så kan du enkelt signa upp dig på sidan som erbjuder högst. På valet 2024 så kommer det skilja stort mellan spelbolagen och det är viktigt för din egen skull att du får det bästa möjliga värdet på dina spel. 

Tips nummer två, Republikanerna vinner i Florida. Detta spel är fantastiskt bra och du får ett fint odds på att dom lyckas med det. Sydstaterna är vanligtvis jordskredsseger för de blå Republikanerna och trots att inte många tänker på det så är Florida faktiskt en sydstat och Republikanerna vann där förra året, så finns ingen anledning att tro att det ändras. Sen har vi även två andra fina speltips på presidentvalet 2024. Dessa är följande, Demokraterna vinner Majoritet i den Amerikanska senaten och vi tror även värdet i Presidentvalet vinnare ligger i att Donald Trump blir omvald. Det bästa av allt, alla dessa spel kan gå samtidigt.

Allmänt om Presidentvalet USA

Presidentvalet i USA är en process där medborgare som är registrerade i en av de 50 olika staterna i Amerika har rätt att rösta på vilken kandidat de vill ska styra landet. Dock röstar de inte direkt på presidenten utan de röstar på elektorer som sedan får chans att välja president om de elektorerna får flest röster i en delstat. Val har hållits i över tvåhundra år sedan det Amerikanska inbördeskriget och George Washington blev år 1789 den första presidenten. Donald Trump blev år 2016 USAs 45e president och det är enbart män som har hållit posten som världens mäktigaste person. I modern tid har drygt 40-50% av befolkningen faktiskt gått och röstat, en siffra som onekligen känns ganska låg. Först kampanjar man för att vinna nomineringen inom sitt parti, efter det så kampanjar man för president. 

Valen hålls var fjärde år och en president kan som max sitta på posten i åtta år. Medborgare lägger sina röster i november, för det är då valet hålls. Dock svärs presidenten in i januari officiellt. Varje president som kandiderar väljer också en vice president som kandiderar vid sidan av presidenten. Det finns två stora partier som tävlar om att ta makten, de röda Demokraterna och de blå Republikanerna. Demokraterna är mer lagda åt det socialistiska hållet och Republikanerna är mer för kapitalism och att klara sig själv. Medborgare i USA får välja mellan dessa två, det finns självklart fler val men det är dessa två som har en riktig chans att vinna. Eftersom att USA är ett gigantiskt land så skiljer sig politiska åsikter enormt beroende på vilken stat du kommer ifrån.

Val i USA 2024 – Hur går det till?

Det börjar närma sig val i USA och man vill såklart veta hur allt går till – för att kora en ny eller omvald president. Donald Trump vann presidentvalet 2016, utan att få flest röster. Presidenten fick fler elektroner än Clinton, som därmed fick se sig besegrad – trots fler individuella röster än nuvarande presidenten.

Varje delstat har ett visst antal elektroner, beroende på hur stort invånarantal delstaten har. Det är iallafall mellan 3 och 55 stycken elektroner, som en president kan vinna från en stat ifall han, eller hon får flest röster av medborgarna. Totalt finns det 538 elektroner att dela ut i de 50 delstaterna, samt Washington DC. Rimligt nog behöver man fler än hälften av elektronerna för att vinna, minst 270 stycken. Ett bra exempel på den här teorin var just Donald Trump 2016, som fick mindre röster, men fler från större stater – som därmed hade fler elektroner. Det samma gäller i år. Rösterna räknas ihop från alla delstater, men det är alltså oerhört viktigt att få de största delstaterna med flest elektroner med sig.

För att få röster i presidentvalet 2024 är det viktigt att marknadsföra sig, vilket ledarna jobbar med oerhört mycket. Donald Trump till exempel, har gått hårt ut på att marknadsföra sig med olika grejer. Bland annat vad han ställer in siktet på att förbättra som omvald president – då det såklart är extra viktigt att visa och inte bara prata.

Elektorer avgör – inte antal röster

USA har ett krångligt system för hur man kommer fram vem som ska bli den fria världens ledare. Det händer regelbundet att en kandidat inte får flest röster men ändå blir president i Amerika. Någonting som låter lite knasigt, men vi ska förklara varför. Det finns nämligen något som heter Elektorer, vilket är en grupp som faktiskt väljer president och vicepresident i USA. Du röstar egentligen inte på en president utan du röstar på en grupp i varje stat som heter Electoral College och de har avgett ett löfte om vilken president de kommer välja. 

Antal Elektorer i varje stat beror på antal invånare. För att ta ett så simpelt exempel som möjligt, Joe Biden får flest röster i en delstat (sk. Popular vote), då vinner Bidens elektorer den staten och de elektorerna kommer lägga sin röst på vem som blir president. De kommer ju självklart välja Biden då eftersom de Elektorerna är lojala till honom. Så det är därför det snackas om “nyckelstater” och dylikt, för olika stater har olika antal elektorer. Det krävs minst 270 elektorer för att bli president, det finns 538 totalt. Så Presidentvalet betting har många variabler.

Donald Trump skrällde storartat år 2016

Absolut ingen trodde att miljardären och TV-kändisen Donald Trump skulle ha någon slags chans att bli den mäktigaste mannen i den fria världen. Men oj vilken mega skräll han stod för. Presidentvalet betting är ganska svårt att förutsäga och det visade verkligen Trump år 2016. Oddset vid kl 20.00 på kvällen under valvakan låg på 5.50 i runda slängar på de flesta spelsidorna, dryga tre timmar senare var oddset nere på 1.05. Så man kan lugnt säga att det svänger fort när man spelar Presidentvalet vinnare. Så detta borde du som spelare absolut ha i åtanke om du planerar att satsa pengar på presidentvalet 2024.

Tidigare presidenter i USA

USA har haft totalt 45 presidenter sedan år 1789 och det har hittills varit 100% manliga presidenter i USA. År 2016 så var det extremt nära att storfavoriten Hillary Clinton tog hem valet, men tillslut stod Donald Trump som Presidentvalet vinnare trots de höga oddsen. Genom åren har ett par presidenter blivit mördade, varit tvungna att avgå, startat krig eller varit i stora skandaler. Nedan följer en lista på alla Amerikas 45 presidenter i kronologisk ordning. 

 • George Washington 
 • John Adams 
 • Thomas Jefferson 
 • James Madison 
 • James Monroe 
 • John Quincy Adams 
 • Andrew Jackson 
 • Martin Van Buren 
 • William Henry Harrison 
 • John Tyler 
 • James K. Polk 
 • Zachary Taylor 
 • Millard Fillmore 
 • Franklin Pierce 
 • James Buchanan 
 • Abraham Lincoln 
 • Andrew Johnson 
 • Ulysses S. Grant 
 • Rutherford B. Hayes 
 • James Garfield 
 • Chester A. Arthur 
 • Grover Cleveland 
 • Benjamin Harrison 
 • Grover Cleveland 
 • William McKinley 
 • Theodore Roosevelt 
 • William Howard Taft 
 • Woodrow Wilson 
 • Warren G. Harding 
 • Calvin Coolidge 
 • Herbert Hoover
 • Franklin D. Roosevelt
 • Harry S. Truman
 • Dwight D. Eisenhower
 • John F. Kennedy
 • Lyndon B. Johnson
 • Richard M. Nixon
 • Gerald R. Ford 
 • James Carter 
 • Ronald Reagan
 • George H. W. Bush
 • William J. Clinton
 • George W. Bush
 • Barack Obama 
 • Donald J. Trump