Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Juniorkronorna har ett offensivt skickligt lag med flera vassa spelare som Lucas Raymond och Alexander Holtz

  • USA har ett offensivt skickligt lag med flera vassa forwards som Trevor Zegras och Matt Boldy

  • Juniorkronornas försvar kommer testas rejält här och det gäller att man spelar med stor noggrannhet

  • USA har gjort 21 mål på tre matcher men i matchen mot Ryssland stämde inte defensiven då man förlorade med 5–3

  • Båda nationerna vill gå för andraplatsen och därmed få ett lättare motstånd i kvartsfinalen

Vunnit stort men även förlorat

Juniorkronorna har till slut kommit fram till den sista gruppspelsmatchen och nu väntar ett möte mot USA innan det är dags för slutspel i Rogers Place och Edmonton. För svensk del har gruppspelet än så länge varit klart godkänt men senast förlorade man mot Ryssland i en väldigt jämn batalj efter att Ryssland avgjort i slutskedet av förlängningen. Nu får lagets tillförordnade förbundskapten Joel Rönnmark ställa in sig på en direkt avgörande match om vilket lag som ska plocka hem andraplatsen.

För USA:s del har man stått för en godkänd prestation än så länge. Storsegrar har kommit planenligt mot Österrike och Tjeckien men det saknas det där lilla extra för att amerikanerna ska kunna ro på toppnationer som Kanada och Ryssland längre fram i ett slutspel. Ryssland har man redan stött ihop med i gruppspelet och då vann ryssarna med 5–3 efter att man från amerikanskt håll tappat matchen i den andra perioden.

Stjärnduon kommer få sina chanser

Det här blir en minst sagt en intressant match att följa. Skillnaden mellan en andra- och tredjeplats i det här läget kan vara skillnaden mellan succé och fiasko. Kommer Juniorkronorna att plocka hem andraplatsen väntar match mot Tyskland och det är ett betydligt lättare möte än att möta Finland eller Kanada. Juniorkronorna får dessutom möjlighet att följa upp matchen mot Ryssland med ännu ett toppmöte och det behövs inför ett slutspel där du måste stöta på de allra bästa nationerna för att kunna gå hela vägen. Här väljer jag däremot att tro på att vi får se en hel del mål från båda lagen.

USA har ett offensivt skickligt lag där en spelare sticker ut rejält, skyttekungen Trevor Zegras som redan hunnit med att göra tio poäng på tre matcher. Bakom honom hittar vi skicklige backen Cameron York men även spelare som Matt Boldy och Cole Caufield. Här ställs man mot ett skickligt Juniorkronorna men jag tror att man i svensklägret kommer att få problem med USA:s frejdiga anfallsspel. Juniorkronornas offensiv går heller inte av för hackor och spelare som Alexander Holtz och Lucas Raymond kommer garanterat få sina chanser. Över 6 mål spelas till 1.80.

Speltips.se ger tipset:

Över 6 mål hos ComeOn

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 30/12 kl 22.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.