Över 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/10 kl 21.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Modo har en av HockeyAllsvenskan starkaste forwardsuppsättningar med flera stjärnspelare

  • Almtuna har gjort 14 mål framåt på fyra matcher och man har flera spelare som varit delaktiga i målen man gjort

  • Modo stod för en tveksam premiär och förlorade mot Vita Hästen förra helgen med 2–5

  • Almtuna har sett skakiga ut bakåt under säsongsinledningen

  • Modos nye målvakt Anthony Peters har inte alls imponerat än så länge och har släppt in 16 mål på sina tre senaste matcher

Tuff start för nye Modotränaren

Modo öppnade säsongen svagt förra helgen när man var chanslösa mot Vita Hästen på hemmaplan. Totalt skrevs siffrorna till 2–5 och nye Modotränaren Ville Nieminen fick öppna seriespelet med en förlust. Nu har man fått träna en hel vecka utan matchspel och det är nog välkommet att på allvar kliva in i hetluften. Modo har tappat oerhört mycket inför den här säsongen och flera tongivande spelare från ifjol har försvunnit. Trots det har man ersatt med flera tunga namn som Brendan Mikkelson, Aaro Gagnon, Edwin Hedberg, Aleksi Heponiemi med flera.

För Almtunas del har säsongsinledningen varit upp och ner, något som brukar känneteckna det här laget. I premiären mot Västerås sköt man hem alla tre poängen med bara 35 sekunder kvar för att sedan förlora dubbla matcher mot Tingsryd på bortais. Därför trodde många att Uppsalalaget skulle ha relativt små chanser att besegra Södertälje i onsdags. Men Almtuna visade återigen att man är ett starkt lag när man väl vill visa det. Totalt skrevs segersiffrorna till 4–2 och nu har man med sig en seger i ryggen när man åker upp till Örnsköldsvik.

Välrepresenterade i toppen av poängligan

I premiären mellan Modo och Vita Hästen blev spelet över 5 mål ett vinnande koncept, något jag även kommer prova nu. Modo har en oerhörd spets och bredd i sitt lag, men där styrkan ligger i offensiven. Defensiven är bra, men jag tycker man jobbar lite fel i sina rekryteringar. Brendan Mikkelson är en bra back, men han är inte alls samma back som han var för fem år sedan i Luleå. Jag säger inte att backsidan är dålig, men jag tror flera lag kan utnyttja Modos svaghet, något som Vita Hästen visade prov på i förra veckan. Dessutom så är jag tveksam till om Anthony Peters är den ersättaren som ska kunna axla förra årets succémålvakt, Patrik Bartosak fullt ut.

Almtuna har inledningsvis varit starka offensivt och hade man släppt in lite färre mål så hade man kanske legat i toppen nu. Totalt har det blivit 14 mål framåt på de fyra första matcherna och det är starka siffror. NHL-lånet i Tim Söderlund har varit en lyckoträff, men faktum är att spelare som Emil Berglund, Jesper Norbäck och Marcus Karlström varit förvånadsvärt produktiva framåt. Modos styrka är lagets offensiv där man har flera vassa spelare, och räkna med att Modoiterna kommer aspirera på topplaceringarna i poängligan i år också. Jag tror vi kan få se en liknande matchbild som utspelade sig i Fjällräven Center förra helgen. Frågan är, kommer Modo lyckas ta sin första vinst för i år? Över 5 mål spelas till 1.66.

Speltips.se ger tipset:

Över 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/10 kl 21.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.