Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Historiskt är detta ett målrikt möte.

  • Det är derby och alla spelarna kommer vara extra sugna på att göra skillnad.

  • Rögle snittar 3,5 gjorda mål per match.

  • Malmö har släppt in näst flest mål i hela SHL.

  • Finns god offensiv spets på planen. Spelare som Daniel Zaar, Leon Bristedt och Fredrik Händemark är några av ligans bästa forwards.

Det målrika derbyt

Vi minns tillbaka på mötena mellan de här lagen de senaste åren och får upp vissa historiska målkalas. Inte minst de mötena med slutresultaten 7-6 till Malmö 2016, 8-7 till Rögle 2017 och 6-4 till Rögle 2019. Matcher där man som tittare funderat på om det någonsin kommer sluta göras mål under den här matchens gång och vad det till sist skulle komma att landa på. Det har också efter det fortsatt att vara målrikt mellan dessa lagen och ser man till mötena mellan lagen efter 6-4 resultatet så har fyra av fem möten efter det slutat med fem mål eller fler i offensiv riktning.

Fem mål exakt i det här läget ger oss pengarna tillbaka och det tycker jag trots allt kryddar oddset ytterligare och bjuder in till någon extra unit insatsmässigt. De senaste tre åren har ett möte varje år stannat vid exakt fem mål och skulle det vara det mötet denna gång så förlorar vi i alla fall inget av insatsen. Det finns också offensiv kraft i båda lagen och spelare som Daniel Zaar, Leon Bristedt och Fredrik Händemark ska kunna hjälpa oss att hitta målen i den här matchen.

Botten mot toppen

Rent lagmässigt ser det också väldigt olika ut för kombattanterna i den här matchen. För Rögle är tillvaro mycket trevlig på andraplatsen i tabellen med två matcher mindre spelade än serieledaren Frölunda. Rögle snittar också hittills 3,5 gjorda mål per match, ett snitt som är mycket bra över så pass lång tid trots allt och bara sättet som Rögle spelat på hittills tycker jag talar för att matchen ska bli målrik, det blir oftast så när Rögle spelar helt enkelt. 29 insläppta på 11 matcher är väl runt avarage. Det finns de som släppt in fler, men också de som släppt in färre.

Malmö har istället ett betydligt mer ansträngt läge där man just nu återfinns näst sist i tabellen och där chanserna att man hamnar efter bara ökar och ökar, då lagen med lika många matcher snart är oroväckande långt före om man inte börjar vinna. Näst flest insläppta mål i hela ligan och svårt att göra mål offensivt gör tyvärr att det inte är mycket som talar för Malmö här, däremot hoppas vi att man ska kunna bidra med några mål till vårt spel.

Speltips.se ger tipset:

Över 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/11 kl 12.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.