Speltips:

Jag väljer att spela på att Djurgården gör minst ett mål i tredje perioden. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Djurgården över 0.5 mål i tredje perioden hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 14.20

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tysk hockey tenderar att bli alltför offensiv och lagen “glömmer” oftast bort att försvara

  • Djurgården har ingen anledning att satsa allt på offensiven till en början

  • München borde fortfarande ha en chans att vända inför den sista perioden och då måste man ta till drastiska åtgärder

  • Djurgården har en bra chans att göra mål i den tredje perioden om München plockar ut målvakten

Profilen tillför mycket

Hemmalaget München spelar till vardags i tyska DEL som är en av Europas bättre ligor, ingen toppklass men fortfarande tillräckligt bra för att kunna hota större ligor som SHL, KHL och NLA. I ligaspelet går det riktigt bra för München som toppar serien efter 25 omgångar, åtta poängs försprång till tvåan. Man har vunnit ligan hela tre gånger senaste fyra säsongerna och det är ingen tvekan om att det här är ett bra hockeylag. Man har flera av Tysklands landslagsspelare i sitt lag som man kombinerat med transatlanter som spetsar till.

Djurgården har haft en knackig inledning på sitt SHL-spel där man under en period hade det riktigt tufft. Nu har man repat sig och mycket tack vare förstärkningen av Dick Axelsson. 32-åringen är en av SHL:s mest kompletta spelare och gör inte Axelsson poäng framåt så bidrar han med ett hårt jobb i det defensiva. I takt med att resultaten börjat gå lagets väg så har man även fått ett uppsving i tabellen. Än finns det mycket mer att plocka ut men man har verkligen ryckt upp sig på sistone.

Måste gå fram

CHL kör samma upplägg som Champions League i fotboll med dubbelmöten, och här är det Djurgården som sitter rejält i förarsätet, man har nämligen en 5–1-ledning att gå på. Jag ska inte säga att München spelade i från sig sina chanser under förra tisdagen på Hovet men det ska mycket till om man ska hämta upp det här underläget. Djurgården har blivit ett allt mer stabilare lag och jag har svårt att se att man ska släppa till så pass mycket. Ändå har man en del problem med vakanser inför den här matchen och bland annat är supertalangen Alexander Holtz borta på landslagsuppdrag. Vi sätter även ett frågetecken för Dick Axelsson som varit drabbad av magsjuka i dagarna.

Tysk hockey är väldigt offensiv, oerhört offensiv. Lagen lägger inte särskilt mycket energi på att spela ett tajt försvarsspel utan oftast är det anfall som är bästa försvar här. Nu sitter däremot München i en liten konstig sits. Man måste lägga mycket kraft på offensiven men samtidigt hålla rent bakåt. Djurgården tror jag inte är så värst sugna på att bjuda München på något utan kommer att prioritera att spela ett starkt försvarsspel. Känslan säger att München fortfarande har chans att gå för i den tredje perioden. Då måste man börja hitta på drastiska åtgärder för att få till en vändning genom att gå fram rejält och slutligen plocka ut målvakten. Det borde öppna upp ytor för gästerna. Djurgården att näta i den tredje perioden spelas till 1.58.

Speltips.se ger tipset:

Djurgården över 0.5 mål i tredje perioden hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 14.20

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.