Erik Norin|9 februari, 2023, 10:00

Jag väljer att spela på målskörden för bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Björklöven har dålig form och förlorade med 7-2 i sin senaste match.

  • Björklöven har släppt in fler mål än sex andra lag i ligan.

  • Modo snittar 3,5 mål per match den här säsongen och är ligans bästa bortalag.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Modo över 2,5 mål hos Mr Green

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Två sämre prestationer

Jag lutar mer åt Modos håll i det här mötet för att formkurvorna pekar åt olika håll för lagen. Medan Modo ser bättre och bättre ut för tillfället så har Björklöven efter en mycket stark period med många vinster nu två raka förluster, hemmatorsk mot ett av bottenlagen Kristianstad följdes upp med att bli utklassade av Karlskoga i den senaste matchen med hela 7-2 innan hesa Fredrik ljöd för matchslut. Lite rasat defensivt självförtroende för Björklöven som nu ställs mot en ännu tuffare offensiv.

Trots att Björklöven ligger tvåa i tabellen så är det främst offensiven som är deras starka vapen. Man har gjort flest mål av samtliga i ligan, men har faktiskt släppt in fler mål än sex andra lag och är därför bara det laget med sjunde minst insläppta mål. De lagen som man är bättre än defensivt ligger alla placerade på den undre halvan av tabellen, så nog finns det små frågetecken kring Björklövens defensiv trots allt.

På uppgång igen?

Efter en tuff period för Modo så tyckte jag att det senast mot Västervik talade om att man var på väg tillbaka igen in i rätt form. Riley Woods fick exempelvis göra mål igen och flera tongivande spelare som varit i en liten downperiod såg återigen bra ut på isen. Ingen superbra värdemätare dock såklart men jag går på känslan här att Modo legat i en tuff träningsperiod inför slutspelet som man nu börjar komma ur och då kommer att succesivt växla upp nivå för nivå. Ett första steg att få med sig supportrarna rejält igen vore en bra prestation i den här matchen. Man har förlorat två av tre möten med Björklöven den här säsongen och vill inte göra det till tre stycken såklart.

Modos offensiv är också väldigt stark och med värvningar som Marcus Vela, Nick Halloran och Daniel Brickley ska det också nu finnas ytterligare en dimension i anfallsspelet att hämta hem. 144 mål på sina 41 spelade matcher ger snittet 3,5 mål per match ungefär. Ett snitt vi behöver hämta hem i den här matchen för att spelet ska hitta rätt. Även på bortaplan har man varit bra den här säsongen och har tagit flest poäng av samtliga lag på resande fot.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Björklöven - Modo
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.