Match: Mora IK – Färjestad BK (SHL) | Speltips: Färjestad ML | Odds: @1.64| Units:1/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:00

Full omgång av SHL – blickarna riktas mot matchen mellan Mora och Färjestad där vi hittar fint värde på bortalaget.

Mora har det oerhört tufft

Mora har i nuläget det riktigt tufft och sedan tränarbytet har man haft svårt för att få spelet att fungera. Man ligger för närvarande näst sist i SHL och formen pekar inte uppåt. Man har nämligen förlorat de senaste två matcherna och under lördagen när man tar emot Färjestad på hemmaplan pekar det mesta på en ny förlust.

Jag såg hela matchen mot HV71 nu senast, och stora delar av matchen blev Mora totalt utspelade. Hade HV71 bara tagit tillvara på samtliga lägen man fick hade matchen kunnat sluta med 10-0 i baken. Nu blev det bara 5-0. Just nu är det inte mycket som fungerar för Mora och i de senaste sex matcherna har man bara lyckats göra sju mål och det håller givetvis inte om man vill hålla sig kvar i SHL. Dessutom har man släppt in hela 17 mål på de sex matcherna, vilket är ett snitt på 2,83 per match.

Färjestad starka trots OS-tappen

Färjestad öser på och OS-tappen i form av Dick Axelsson och Mikael Wikstrand ser inte ut att ha drabbat laget. Mot Linköping senast prioriterade man defensiven hårt och man släppte bara in ett mål i 3-1 segern. Jag blev oerhört imponerad av vilken discplin man visade upp i sitt försvarsspel.

Färjestad jagar Växjö, även om avståndet upp är nästintill orimligt att hämta in. Men men, laget öser på ändå och i nuläget har man fyra segrar på de senaste sex matcherna, där vinsten mot Frölunda på bortaplan sticker ut något extra. Närmast ska man åka till Mora för bortamatch och det mesta talar för ännu en seger för Värmlänningarna.

I de senaste sex mötena lagen emellan har Färjestad vunnit fyra, även om Mora vann den senaste. Men då var det ett helt annat Mora, och det var inte ett formsvagt och uddlöst Mora som gästade Löfbergs Lila den 10:e december 2017. Bortasegern inklusive förlängning spikas och jag kan inte se hur Färjestad ska tappa poäng här. 1/5 unit investeras. Lycka till vid rygg!

 

Speltips: Färjestad ML

Mitt speltips blir idag Färjestad ML. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mora är helt under isen och har förlorat sina fyra av sex senaste matcher

  • Färjestad har vunnit sina fyra av sex senaste matcher

  • Färjestad har vunnit fyra av de sex senaste inbördesmötena

  • Mora har släppt in sjutton mål de senaste sex matcherna och senast mot HV71 släppte man in fem mål

  • Mora har bara mäktat med att göra sju mål de senaste sex matcherna

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1,64 för en bortaseger inkluderat förlängning och straffar. Jag väljer att lägga 1/5 Units!

Rygga till 1.64 hos Unibet