På fredagen riktar vi blickarna mot Frankrike och Ligue 2. US Orléans tar emot gästande Metz hemma på Stade de la Source. Serieledarna Metz är ligans bästa lag på resande fot vilket gör dem till självklara favoriter i fredagens möte!

Match: US Orleans-Metz (Ligue 2) | Speltips: 2 | Odds: @2.00 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:00

Ojämnt Orléans

Hemmalaget Orléans avslutade nyss en sex matchers lång period utan vinst, Det var matchen mot Beziers som slutade i en 2-1-vinst innan uppehållet. Men under fredagskvällen väntar ett betydligt tuffare motstånd, nämligen serieledande Metz. Formen har varit väldigt varierande för Orléans, laget har gått ifrån en vinstsvit på hela sex matcher i september-oktober, till att inte vinna en match på de sex nästkommande ligamatcher.

I skrivande stund, hittas hemmalaget på en elfte placering i tabellen med åtta vinster, två oavgjorda och nio förluster. Orléans har tagit exakt lika många poäng hemma på Stade de la Source som på resande fot. Deras fem senaste matcher på hemmaplan har slutat i en vinst, en oavgjord och tre förluster. Klubbens bästa målgörare hittas i Jordan Tell som har smällt dit sju mål den här säsongen, Tells sju mål gör att han placerar sig på en åttonde plats i skytteligan. Orléans med sitt skakiga hemmafacit har en svår uppgift framför sig under fredagskvällen.

Serieledarna ifrån Metz

Metz toppar just nu tabellen av Ligue 2. 13 vinster, två oavgjorda och tre förluster ger laget en poängskörd på hela 41. Med en match mindre spelad ligger Metz tre poäng framför tabelltvåan Brest. Fredagens möte är därmed en chans för serieledarna att dra ifrån i toppstriden. Det är väldigt förvånande att Metz har tagit fler poäng på resande fot än hemma på Stade Saint-Symphorien. Laget har gått otroligt bra den här säsongen på bortaplan, på tio bortamatcher har de vunnit sju, spelat lika två och endast förlorat en. Metz är inne i ett bra flow just nu med sju vinster på deras åtta senaste matcher.

I offensiven är det främst anfallaren Habib Diallo som laget förlitar sig på. Senegalesen har gjort hela 15 mål hittills in på säsongen, ett målsnitt på 0,9 mål per match, vilket är skyhögt. Diallo är en avslutsspelare av hög kaliber och kan mycket möjligt hittas i målprotokollet under fredagen. Metz är rest sig snabbt ifrån förra säsongens nederlag. Ifjol tillhörde klubben Ligue 1 men åkte ur med dunder och brak. Det blev till slut en sistaplats med hela sju poäng upp till laget ovanför. Men tränare Frederic Antonetti verkar ha hittat det vinnande konceptet för klubben och det mesta talar för att vi ser Metz i Ligue 1 nästa år igen.

Speltips: Metz vinner matchen

Jag väljer att spela Metz vinner matchen, rak tvåa. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Metz inne i en bra period, vunnit sju av deras åtta senaste matcher.

  • Hemmalaget Orléans har endast vunnit en av deras fyra senaste hemmamatcher.

  • Serieledarna Metz har tagit flest poäng på resande fot i ligan.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 2.00. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.61 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.