Malmö reser under Torsdagen till Växjö för ytterligare en bortamatch i seriespelet. Man kommer senast från en 2-3 förlust mot München i CHL och nu väntar ytterligare ett tufft test mot ett på uppåtgående Växjö.

Match: Växjö-Malmö | Speltips: 1 | Odds: @1.85 | Units: 5/10 | Spelbolag: Betway | Spelstopp: 19:00

2 raka hemmasegrar

Jag har tidigare varit inne och spelat på Lakers under säsongen där utdelningen varit varierad. Man har ett lag som är rustat för att vara med och slåss i toppen men än så länge har det varit berg och dalbana för Smålänningarna men i de senaste matcherna tycker jag man börjat se glimtar av det den stora massan förväntat sig av detta lag.

Man kommer till denna match med 2 raka hemmasegrar där man först slog Frölunda med 1-0 och där man bara för några dagar sedan slog Cardiff med 3-1 i CHL. Det, som jag tidigare nämnt är defensiven som varit strålande såhär långt och fortsätter imponera. Man har alltså bara släppt in 1 mål på 120 minuter och det är ett rejält styrkebesked. Offensiven har å andra sidan inte varit lysande på något sätt men fortsätter man att spela på liknande sätt, och då menar jag framför allt defensivt kommer man vara oerhört svåra att besegra.

Till denna match tror jag man kommer med relativt pigga ben. Visst spelade man i förrgår mot Cardiff men det var i ärlighetens namn inte en av de tuffare matcher man kommer spela denna säsongen. Skottstatistiken slutade 35-18 i Växjös favör och nog hade man chanser till att göra ytterligare mål än de 3 man gjorde. Man känner till Malmö väl efter att ha slagit ut dem i fjolårets semifinal i fyra raka matcher och med den skjuts man nu börjat få i utdelning av poäng tror jag man ska ha en mycket god chans att plocka hem 3 poäng här.

Skador oroar i Malmö lägret

Malmö var senast i förrgår ute och spelade bortamatch då man förlorade  med 2-3 mot München i en match då man saknade ett par ordinarie backar. Detta är fortfarande ett problem för skåningarna och till denna match väntas man återigen ställa upp med 2 inlånade spelare i form utav Albin Johansson och William Kaijser som till vardags spelar sin hockey i Divison 1 hos Arboga. Vi ska inte på något sätt nedvärdera Division 1, men vi kan vara så säkra på att det är en helt annan nivå dessa killar kommer få uppleva om man blir uttagna till denna match.

Malmö är ett lag som är uppbyggt för hårt arbete och uppoffring i varje del utav banan. Man besitter kanske ingen storstjärna som de flesta övriga lag har utan förlitar sig på att samtliga spelare ska dra sitt strå till stacken och där samtliga lines ska kunna producera framåt. Och hittills måste vi säga att det burit frukt. Efter 8 spelade omgångar ligger laget på 2a plats med 15 poäng, bakom Linköping som leder på 18 pinnar men där man dessutom har spelat 1 match mer än Redhawks. Minst sagt en imponerande start för ett lag som annars av många experter tippats hamna längre ner i årets SHL tabell.

Inför denna match tror jag dock att Malmö kommer få det tufft. Truppen tas inte ut förrän efter matchvärmningen kring lunch tid imorgon men klart är att ordinarie backen Anton Mylläri inte kommer att resa med på grund utav skada. Med en resa till München fram och tillbaka, samtidigt som man spelade en tuff match tror jag det finns risk att Redhawks går ner sig lite här. Mot ett Lakers i stigande form samtidigt som man dras med skador tror jag det blir ett aningen för svårt prov för Malmö här.

Speltips: Växjö Vinner

Fortsätter att tro på Lakers. Man har nu 2 raka hemmasegrar och truppen svetsar sig samman än mer för varje match som går. Mot Frölunda såg man oerhört disciplinerade ut och släppte inte till mycket chanser alls. Att man nu dessutom ställs mot ett Malmö som så sent som i förrgår spelade en stenhård match i Tyskland samtidigt som man själv relativt enkelt städade undan Cardiff, tror jag kommer utnyttjas genom ett snabbt passningsspel kombinerat med hög press som alltid hemma i Vida Arena. Malmö har öppnat starkt, absolut, men förr eller senare kommer en sämre insats och jag tycker många faktorer pekar på att denna match skulle kunna vara en sådan.

  • Växjö har haft lätt mot Malmö på hemmaplan

  • Malmö spelade en tuff match för 2 dagar sedan

  • Växjö har nu 2 raka segrar på hemmaplan

Högst odds hittar jag i skrivande stund hos Betway som erbjuder 1.85 på den raka ettan. Det tycker jag är ett bra odds och jag värderar den själv till cirka 1.70, med andra ord 15 punkters värde.

Rygga till 1.85 hos Betway

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.