Speltips:

Jag väljer att spela St Louis Blues ML i den här matchen. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 19.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Blues har vunnit fyra av sina sex senaste matcher.

  • Blues jagar på för att nå tillbaka till toppen efter dessa två tappade matcherna, motivationen är hög.

  • Blues har vunnit tre av de fyra senaste mötena lagen emellan.

  • Sabres har vunnit en av sina tre senaste matcher.

Ralph Krueger i fokus

Ralph Krueger var tillbaka i Edmonton och han ser glatt tillbaka på de tre säsongerna han var där. Inför matchen så berättade han hur han skapat en hel del band med spelarna i Oilers och hur tiden där har gett honom en hel del saker som hjälpt han forma sin karriär efteråt, allt från OS till klubbdirektör i Southampton i fotboll. Nu sitter han på Buffalos Sabres bänk och hans nuvarande spelare vet hela historien vilket gav dem en extra morot att vinna nu senast. Man lyckades ta en 3-2 seger efter övertid och det var hans första match i Edmonton sedan han lämnade dem 2013.

Efter att själva åkt på en förlust på övertid matchen innan mot Canucks så var Sabres heta direkt från start mot Oilers. Okposo och Johan Larsson gjorde varsitt mål inom de första elva minuterna av matchen. Oilers svarade dock upp med mål av Riley Sheahan och Joakim Nygård men Sabres föll inte ihop. Linus Ullmark stängde kassan resten av matchen och svarade för 26 gjorda räddningar och Sabres visade upp tålamod och en pucktrygghet under övertiden som resulterade i att Colin Miller kunde göra det avgörande målet. Sabres ligger i mitten av Eastern Conference och har både blandat och gett den här säsongen, innan vinsten mot Oilers hade man bara vunnit en på de fyra senaste. Mot ett St Louis som jagar toppen igen efter en kort dipp så tror jag det kommer bli tufft att stå emot.

Kan inte dra för stora växlar

Matchen för Blues senast mot Toronto är något man helst glömmer. Man gick helt på pumpen och förlorade med 5-2 mot Toronto Maple Leafs. Auston Matthews och Zach Hyman gjorde vars två mål för Toronto. Blues målvakt Jordan Binnington hade en väldigt tuff natt när han för första gången blev utplockad i en match under grundserien efter att ha släppt in fyra mål på elva skott i den första perioden. Binnington har nu förlorat två raka matcher vilket aldrig hänt förr under hans NHL-karriär. Jason Spezza gjorde de femte målet för Toronto, Mitchell Marner hade två assist och Andersen stod för 26 räddningar. Tilläggas ska att detta var första gången som Toronto lyckades vinna mot Blues på de sju senaste mötena lagen emellan (0-4-3).

För Blues del så var det Ivan Barbashev och David Perron som gjorde mål som nu förlorat två raka. Jake Allen släppte in ett mål på 16 skott efter att ha hoppat in för Binnington. Jag tror inte man kan dra för stora växlar av den här matchen då man släppte in fyra snabba mål och efter en sån grej är det svårt att repa sig. Man hade en dålig dag på jobbet helt enkelt, nu väntar Sabres och man vill helst komma tillbaka på det vinnande spåret igen som man var innan dessa två förlusterna kom.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 19.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.