Axel Olsson|10 februari, 2023, 10:40

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har varit magiska den här säsongen och de är oerhört starka hemma på Emirates Stadium.

  • Brentford har varit ett stort bekymmer för flera av topplagen. De har besegrat Man United, Liverpool och Man City. Även spelat oavgjort mot Chelsea och Tottenham.

  • Brentford är inne i en riktigt bra period och de har gjort mål i åtta av deras nio senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Varit magiska på Emirates Stadium

Arsenal har varit magiska den här säsongen och hade endast förlorat en ligamatch framtill matchen mot Everton. De möttes av ett energifyllt Everton som gjorde sin första match under Sean Dyches styre. De blåklädda bjöd på en stark prestation och som förväntat var det ett stort fokus på att hålla det tätt i försvaret, vilket skapade bekymmer för Arsenal. Det var en medioker insats av Arsenal och därmed lyckades de inte lösa upp det låga försvaret som Everton ställde upp med. Det är naturligt att de kommer sämre prestationer ibland men nu är laget tillbaka på Emirates Stadium och här har de varit fenomenala under hela säsongen.

Gunners har åtta segrar utav nio möjliga hemma på Emirates Stadium. Gabriel Jesus är fortsatt borta men Arsenal har en väldigt frejdig offensiv med Saka, Odegaard, Nketiah och Martinelli. Den sistnämnda har haft en sämre period i de närmaste omgångar och det finns chans att Arteta väljer att starta med nyförvärvet Trossard under lördagen. Belgaren är ett fint tillskott för serieledarna och han brukar alltid vara ett hot från sin kant. Bredden är viktig då det är ett tufft matchande i Premier League och därför var Arsenal aktiva under transferfönstret. Jorginho är en bra ersättare till en skadebenägen Tomas Partey och mittbacken Kiwior ger alternativ i den vänstra mittbacksrollen. Det är en väldigt god sammanhållning i truppen och vi tror inte att den senaste förlusten kommer påverka hemmalaget allt för mycket. Arteta har visat sig vara en väldigt kompetent tränare och han har varit riktigt skicklig på att ta fram det bästa från sitt lag den här säsongen. Det är svårt att se serieledarna gå mållösa ur lördagens batalj, men samtidigt ska inte Brentford underskattas.

En riktigt tuff motståndare

Som vi nämnde tidigare ska Brentford absolut inte underskattas inför det här mötet. De har gång på gång visat att de kan stå upp väldigt bra mot topplagen och de har nästan blivit en mardrömsmotståndare för flera av dem. Thomas Franks mannar har nämligen vunnit över Manchester United, Liverpool och Manchester City under den nuvarande ligasäsongen. Inte nog med det har de även spelat oavgjort mot Tottenham och Chelsea. Överlag en riktigt stark säsong från Brentfords sida och de är inne i en väldigt bra form just nu.

Gästerna har gjort mål i åtta av deras nio senaste ligamatcher och det här blir absolut ingen enkel uppgift för serieledande Arsenal. Det som gör Brentford så pass jobbiga att möta är att de är välstrukturerade och lägger ner ett väldigt hårt jobb för varandra. Samtidigt är de vassa i omställningsspelet och vi fick se en spännande formering i förra omgången då Frank valde att spela samtliga av Toney, Mbuemo och Wissa från start. Tidigare under säsongen har de främst varit Toney och Mbuemo som startat längst fram, men prestationen med alla tre från start såg riktigt lovande ut. Mbuemo och Wissa hade ett fint samarbete på 2-0 målet och det ska bli spännande att se ifall Frank vågar att använda den mer offensiva formeringen mot Arsenal också. I vilket fall som är Brentford ett oerhört tufft motstånd och med Toney i spetsen är de alltid ett hot framåt.

fotboll, Premier League
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Arsenal - Brentford
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.