Jag väljer underspelet i den här matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Linköping löser spelet i sex av åtta matcher.

  • Örebro löser spelet i fem av sju matcher.

  • Örebro har gjort få mål framåt, men släppt in få mål bakåt.

  • Linköping har gjort minst mål i hela serien.

  • Linköping har skador på forwardssidan och kedjorna ser för tillfället svaga ut.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 5,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Poängen måste in den här veckan

Örebro har endast tagit sju poäng på sju matcher och är på en elfte plats i tabellen. Inte en helt godkänd start ändå även fast motståndet varit tufft. Örebro är trots allt tippade som ett topplag och den här veckan tycker jag blir en nyckelfaktor för hela säsongen. Denna veckan väntar nämligen tippade bottenlagen Linköping och Timrå på hemmaplan och sedan ska man resa till Dalarna för ett bortamöte med Leksand, som man ju slog med 4-0 i matcher i slutspelet i våras. Minst sex poäng lär in om det ska vara godkänt men jag tror faktiskt på bättre utdelning än så och tycker Örebroarna bör streckas på streckspelen samtliga omgångar.

Dock måste man vara på tå direkt mot Linköping. Ett lag som haft svårt att göra mål och det som hittills varit Örebros styrka är ju defensiven. Endast 16 insläppta mål på sju matcher ger ett sammanlagt bra facit och det ska mycket till för att passera Örebros skickliga försvar och Jhonas Enroth som sista utpost. Istället är problemet hittills målskyttet och man har också endast gjort 16 mål framåt i sina sju spelade matcher hittills. Lär upp med ett mål i snitt om man ska komma åt den där topplaceringen. Det skrala målfacitet man står för har också lett till att spelet hittar hem i ganska många matcher. Hittills i fem av sju för laget från Närke.

Stora problem med målskyttet

Linköping har inlett den här säsongen mycket dåligt och är tillsammans med Timrå och Djurgården de lagen som jag höjer den absolut största varningsflaggan för inledningsvis i av säsongen. Spelet klaffar inte, man har problem med målskyttet, för enkla mål släpps in bakåt och jag tycker inte heller nye intressante tränaren Klas Östman har något vidare material att jobba med. På forwardssidan saknas för tillfället två tilltänkta spetsspelare i Ben Maxwell och Patrick Russel och då ser startuppställningen ut som sådan att de två sista kedjorna innehåller fem spelare födda 2001 eller senare. Endast Jimmy Andersson håller uppe åldern, en spelare som får ses som ytterst begränsad. Detta ger också spelare som Christoffer Ehn och Alexander Johansson platser i offensiva kedjor, positioner de inte är vana att ha och jag är inte alls förvånad att Linköping har sådana problem med målskyttet. Nollade i tre matcher av sju hittills och endast ett mål gjort framåt i ytterligare två matcher gör att man gjort minst mål i hela ligan och endast snittar 1,5 gjorda mål per match.

Försvaret var dåligt i inledningen av säsongen men har ordnat upp sig på sistone och ser man till tre av de fyra senaste matcherna så har man max släppt in två mål i dessa. Undantaget 0-4-fiaskot hemma mot Skellefteå. Den defensiva utvecklingen talar för en mer målsnål match här än vad många kanske tror. Örebros nyckel blir att försöka hålla Linköpings offensiv nere, då behöver man inte göra många framåt för att stå som segrare. Även Linköpings målfacit har lett till att man varit inblandade i många målsnåla matcher och vårt spel löser östgötarna vid sex av åtta tillfällen den här säsongen.

ishockey, SHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Örebro - Linköping
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.