Speltips:

Jag väljer att spela på under 5.5 mål. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

Under 5.5 mål hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/11 kl 15.10

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen har flera slitna spelare efter helgens landslagsspel och det väntar ett intensivt spelschema framöver

  • Frölunda är oerhört skickliga defensivt – här vill man stänga ned och skaffa sig ett bra resultat inför returen i Scandinavium

  • Frölundas Ryan Lasch riskerar att missa matchen – den offensiva motorn i Frölunda

  • CHL måste underprioriteras i ett sådant här läge där tappade poäng i SHL för båda lagen kan bli ödestigert

  • Här tror jag båda lagen kommer spela avvaktande för att undvika en uppförsbacke inför returen

Slitna spelare efter landslagsuppehållet

Färjestad har väl öppnat säsongen som väntat tycker jag, laget är en av SHL:s främsta utmanare till SM-guldet i år och jag tror absolut att Färjestad kan vara där framme och nosa till våren. Än återstår det massvis av hockey att spela men det spelet som man visat upp än så länge visar på att det finns potential. Främst är det superduon i Marcus Nilsson och Michael Lindqvist som leder laget offensivt där båda gjort 20 respektive 19 poäng efter 16 matcher. Nu väntar slutspel i CHL och laget tog sig vidare som tvåa från en svår grupp med München och Ambri-Piotta bland annat. Kan Färjestad visa upp det spelet i CHL som man visat i SHL nu så är man en het kandidat till att gå hela vägen i CHL.

Frölunda har precis som Färjestad öppnat otroligt starkt och man skuggar SHL-sensationerna Rögle och Örebro. Laget hade en period strax efter seriestart fram till slutet på oktober som man knappt förlorade en enda match i SHL, tio segrar på elva matcher närmare bestämt. Nu har man åkt på två raka förluster mot sämre motstånd som Brynäs och Malmö men det är helt normalt, alla lag kommer att förlora under en säsong och jag tror inte att Frölunda är inne i någon sämre svacka. Laget har däremot problem med skador och skavanker inför tisdagens match. Ryan Lasch har lättare skadeproblem och enligt Frölundas tränare, Roger Rönnberg så är det tveksamt om Lasch spelar. Även viktiga spelare som Johan Sundström, Max Friberg och Samuel Fagemo vilade, mycket på grund av helgens landslagsuppdrag.

Allt krut på nästa veckas match?

CHL-formatet skiljer sig en hel del jämfört med vad hockeyn annars brukar utgå från. Istället för bäst av fem eller sju så spelar man slutspelsmatcherna under två matcher där man slår ihop resultatet, precis som slutspelet i Champions League exempelvis. För båda lagen väntar ett väldigt intensivt spelschema framöver med matcher i stort sätt varannan dag, dessutom ska man klämma in CHL-matcher på det. Båda lagen har sina bästa spelare som kommer från ett intensivt landslaguppehåll där flera spelare haft tre matcher på fyra dagar. Många lag går ut med inställningen att man prioriterar CHL lika mycket som SHL men jag har svårt att tro det, särskilt när man har ett så pass tätt spelschema till vardags i SHL där en förlust kan vara skillnad mellan himmel och helvete i slutet av säsongen.

Frölunda har lite manfall och Ryan Lasch dras med skadekänningar, jag har svårt att tro att Frölunda vill chansa med att spela Lasch i en sån här match. Färjestad har även flera spelare som varit på landslagsuppdrag och även här tror jag att man väljer att spara krafter. Just att det är ett dubbelmöte gör att det kryddas till lite extra, inget av lagen har råd att förlora med stora siffror och här tror jag på en tillknäppt tillställning där man hellre tar ett steg bak än går framåt. Båda lagen besitter en hel del offensiv kvalité så ett misstag kan vara ödestigert, ej att förglömma är att Frölunda är ett lag som är oerhört skickliga defensivt där man släpper in väldigt lite mål. En match som inte prioriteras lika mycket som SHL och där lagen har slitna toppspelare bäddar för att man hellre vill gå fullt ut nästa tisdag när lagen möts i Scandinavium. Underspelet med fem mål eller mindre efter 60 minuter spelas till 1.76.

Speltips.se ger tipset:

Under 5.5 mål hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/11 kl 15.10

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.