Champions League fotbollen är äntligen tillbaka! Vi får ett riktigt stormöte direkt efter att Manchester United lottades mot PSG. Inför mötet på Old Trafford väljer vi sida!

Match: Manchester United – Paris Saint Germain (Champions League) | Speltips: Manchester United att vinna minst en halvlek | Odds: @1.66 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Den förlustfria sviten håller i sig

Vi har tjatat lite om det på slutet, med all rätt, vilken transformation Manchester United har gått igenom sedan Ole Gunnar Solkjaer tog över. Det är efter många år äntligen roligt att kolla på när United spelar fotboll igen. Det är ett offensivare tänk rakt igenom samtidigt som individuellt skickliga spelare som Pogba, Rashford och Martial har fått den frihet de behöver på planen för att nå upp till sin högsta nivå. Samtidigt som dessa tre herrar levererat oerhört bra så har även Alexis och Lukaku försökts matchas in mer och mer. Det är viktigt att få igång dessa två ordentligt också under våren för att det ska hålla hela vägen tror jag. Truppmässigt ser allting väldigt bra ut, de enda tre spelarna som är frånvarande är Darmian, Rojo och Valencia, det är inte något som kommer påverka laguttagningen nämnvärt med andra ord.

Efter att ha besegrat Juventus på bortaplan i gruppspelet säkrades till slut avancemanget till slutspelet framför Valencia i höstas. Det var en turbulent höst överlag för United under Mourinho men sedan Norrmannen tog över är det en helt annan harmoni i truppen. Laget är helt obesegrat sedan tränarbytet, sviten är nu uppe i elva raka matcher utan förlust, tio vinster och en oavgjord. Det är inte heller så att de har mött dåligt motstånd dessa matcher utan de har besegrat både Tottenham och Arsenal på bortaplan exempelvis. På de elva matcherna United har spelat under Solkjaer har de en målskillnad på imponerande 28-7. Så de har inte bara börjat leverera offensivt i banan utan de har också fått en bra struktur i försvarsspelet där Lindelöf är den försvarare som fått allra störst förtroende den här säsongen. Tillsammans med en allt mer komplett defensiv får man inte glömma mannen längst bak, David de Gea, i mina ögon är han världens bästa målvakt. Det visade han inte minst i mötet mot Tottenham för ett tag sedan där han stod för ett par fullständigt briljanta räddningar.

Stjärnorna saknas hos bortalaget

PSG lottades in i den svåraste gruppen av dem alla i Champions League gruppspelet i höstas när Liverpool, Napoli och Röda Stjärnan stod för motståndet. Som väntat blev det en väldigt tight grupp, efter att Liverpool överraskande förlorat mot Röda Stjärnan kunde tillslut PSG vinna gruppen med elva poäng, framför just Liverpool och Napoli som slutade på nio poäng vardera. I ligaspelet är de lika överlägsna som dem varit tidigare år, de ligger tio poäng före tvåan Lille, dessutom har de två matcher mindre spelade. Truppmässigt så saknas inte många spelare, men det saknas viktiga spelare. Lagets största stjärna Neymar saknas alltjämt, det är ingen direkt nyhet. Däremot kom ytterligare ett avbräck i helgens möte med Bordeaux när skyttekungen Cavani fick kliva av skadad. Det är inte helt officiellt att han inte kommer kunna medverka men väldigt, väldigt mycket lutar åt det. Cavani har gjort flest ligamål av alla i de europeiska storligorna under 2019 med nio fullträffar. Han har även varit inblandad i åtta av PSGs tretton senast mål (sex mål, två assist). Att han nu, mitt i formtoppen blir skadad är mycket olyckligt för fransmännen. Utöver dessa två så saknas även Meunier som också han räknas som en viktig startspelare.

Kollar vi hur det har sett ut den här säsongen för fransmännen är det mest gröna resultat vi möts av, de har enbart tappat poäng i 2/27 senaste matcherna. Jag tycker dock inte att det ger en rättvis bild av hur läget ser ut just nu i huvudstadslaget. Om vi fokuserar på lagets tre senaste matcher har de mött Lyon och Bordeaux i ligaspelet samt Villefranche från tredje divisionen i en cupmatch emellan de två ligamatcherna. Mot Lyon förlorade de ganska rättvist matchen med 2-1 trots att de tog ledningen i första halvlek. Efter matchen var det uppenbart rätt frustrerat hos serieledarna. I cupmatchen mötte de alltså Villefranche från tredjedivisionen, snacka om David mot Goliat. Visserligen vilades flera spelare men de hade ändå många namnkunniga spelare på planen, dessutom bytte de in både Mbappe och Cavani i andra halvlek. Trots detta slutade matchen 0-0 (!) efter ordinarie tid och det krävdes alltså förlängning för att de skulle ta sig vidare. Sen har vi då den senast spelade matchen mot Bordeaux på hemmaplan i ligan. Där övertygade de inte heller utan vann tack vare att de fick en straff som förvaltades av Cavani till 1-0 som sedan också blev slutresultatet.

Speltips: Manchester United att vinna minst en halvlek.

Jag väljer att spela att United vinner minst en halvlek i matchen. Oddsen har överlag sjunkit som sten på hemmalaget de senaste dagarna, dock ser jag fortfarande bra värde i just detta spel. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • United har inte förlorat på elva raka matcher, de har vunnit tio och spelat en oavgjord

  • Uniteds viktiga spelare har kommit igång ordentligt sedan Solkjaer tog över som tränare

  • PSG saknar två av sina viktigaste spelare inför matchen,  Neymar och Cavani

  • PSG har i mina ögon visat lite sviktande form i sina tre senaste matcherna

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.66. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.66 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.