Europa League-kval på menyn! AIK gästar irländska Shamrock Rovers under torsdagskvällen och här måste underspelet uppmärksammas.

Match: Shamrock Rovers-AIK (Europa League-kval) | Speltips: Under 2,5 | Odds: 1,52 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:05

Formskillnad råder

Då var det dags för de svenska lagen att få bekänna färg. AIK gästar irländska Shamrock Rovers under torsdagskvällen, och här väljer jag att sikta mig på underspelet som för tillfället står i 1,52 gånger pengarna. Inte det mest lockande oddset, men samtidigt går det lite hand i hand med den förväntande matchbilden.

Stockholmarna kliver in som favoriter och det med all rätt. AIK är i dagsläget en av de stora favoriterna att kamma hem Allsvenskan, mycket tack vare det stabila försvarsspel man visat prov på. Efter 13 spelade omgångar är man alltjämt obesegrade, vad som är ännu mer imponerande är faktumet att man endast släppt in 10 mål – minst mål av samtliga lag i hela serien. Det är ruskigt starka papper. Dagsformen är alldeles strålande med 14 raka matcher utan förlust, tittar vi på bortaspelet så är man uppe i hela 16 raka bortamatcher utan förlust. Senast inkasserades en blytung 4-1-seger mot Trelleborg i ligaspelet – inget snack om att man kommer till den här matchen med vind i seglet och ett toppat självförtroende. Den kollektiva styrkan laget besitter går inte att förbise.

För motståndet står Shamrock Rovers som i dagsläget parkerar på en fjärdeplats i ligaspelet, med hela 24 poäng upp till serieledarna Dundalk. Formmässigt är man väldigt svårbedömda med tre vinster på de sex senaste matcherna. Gått mållösa i de två senaste ligamatcherna. Senast åkte man på en blytung 7-0-förlust mot skotska Celtic i en träningsmatch, ett resultat som ändå bäddar för viss oro kring dagsformen. Tittar vi på lite siffror så har Shamrock ändå “bara” släppt in 22 mål på 25 spelade ligamatcher, för att sätta det i perspektiv så har tabellfemman Derry City, som även står på lika antal poäng, släppt in hela 44 mål (!) på lika många spelade matcher. Den största styrkan ligger i det defensiva spelet, samtidigt som man utgör ett stort hot på fasta situationer.

Tydlig matchbild att vänta

Här målar spelbolagen upp AIK som favoriter och det är svårt att inte hålla med. Framför allt är det en påtaglig formskillnad som råder, sedan måste jag lyfta fram det faktum att Allsvenskan håller en betydligt högre nivå än den irländska högstadivisionen. Där håller lagen en avsevärd lägre nivå. Under säsongen har AIK gått från klarhet till klarhet och här bär man definitivt ett befogat favoritskap.

Norlings matchplan blir med all förmodan en defensiv sådan, i hopp om att säkra ett fördelaktigt resultat inför den avgörande hemmamatchen nästa vecka. Förväntar mig att gästerna sätter maximal fokus på försvarsspelet, där man ligger lågt i positionerna och spelar kompakt och organiserat i försvarsspelet. Det faktum att AIK släppt in minst mål av samtliga lag i Allsvenskan vittnar om en ruggig styrka i försvarsspelet, i en lurig bortamatch som denna är det inte mycket som talar för öppna dörrar i offensiven. Som jag var inne på tidigare så lär fokuset ligga på att hålla nollan intakt, för att sedan sätta spiken i kistan på hemmaplan. Det är en genomgående grundplan när det vankas Europaspel och jag tror inte på några undantag här. Målsnål tillställning att vänta? Inget snack om saken.

Under 2,5 mål i matchen plockas till 1,52 gånger krämen hos Unibet.

Speltips: Under 2,5 mål

Det är onekligen upplagt för en målsnål tillställning. Under 2,5 mål klickas till 1,52 gånger pengarna.Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har gått under 2,5-linan i 10 av 13 spelade ligamatcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det 77% av samtliga spelade matcher

  • AIK har Allsvenskans bästa defensiv – 10 mål insläppta på 13 spelade matcher

  • AIK höll nollan i fyra europeiska kvalmatcher förra säsongen, även här kommer defensiven prioriteras för att säkra ett fördelaktigt resultat inför hemmamatchen nästa vecka

  • AIK är ruskigt formstarka – man är obesegrade i de 14 senaste matcherna rent överlag, samt i de 16 senaste bortamatcherna

Under 2,5 mål klickas till 1,52 gånger pengarna hos Unibet – tre units investeras!

Rygga till 1.52 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.