Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Södertälje är ett av lagen i HockeyAllsvenskan som är farligast framåt och man har flera intressanta spetsar på anfallssidan

  • Västerås offensiv har blomstrat den senaste tiden och man har flera spelare i god form

  • Södertälje släpper fortsatt in för mycket mål och nye målvakten Jussi Rynnäs har fått en halvknackig start på sin sejour i klubben

  • Västerås defensiv har imponerat under säsongen men den senaste tiden har man släppt in lite väl mycket mål

  • Matcherna mellan Södertälje och Västerås brukar oftast bli svängiga och underhållande

Lagen bakifrån jagar

Södertälje har haft lite sviktande form den senaste tiden och det har gjort att man tappat lite mark i toppstriden. Just nu placerar sig den klassiska klubben på en fjärdeplats och även fast man bara har tre poäng upp till Björklöven på en tredjeplats så har Umeålaget två matcher tillgodo på SSK. Bakom hittar vi AIK som har sex poäng upp till Södertälje och det krävs att poängen börjar trilla in lite oftare för att lagen underifrån inte ska få kontakt. Skulle det avståndet krympa framöver lär det bli en svettig avslutning.

För Västerås del har man tagit sig ur en sämre svacka och inför lördagen har man tre raka segrar. Dubbla segrar blev det förra helgen mot AIK när man vann båda matcherna under förlängning. Senast ställdes man mot ett direkt svagt Väsby som ställde ut skorna i andra perioden. Västerås kunde göra fem mål på tio minuter och är det något som imponerar nu, så är det offensiven. Västerås signum den här säsongen har varit lagets försvarsspel där målvaktsduon i Emil Kruse och Jesper Myrenberg imponerat. Nu är det istället det offensiva spelet som klickat.

Forwarden i rejält målstim

Det tror jag kan visa sig här. Kedjeformationerna börjar allt mer sätta sig och nye centern Filip Karlsson har hamnat i en intressant kedja med stekhete Alexander Lunsjö som gjort tolv mål på sina elva senaste matcher. Bakom hittar vi flera spelare som fått ett uppsving men det gäller för Västerås del att det fortsätter i samma spår. Tidigare under säsongen har man snabbt fallit tillbaka i gamla synder och nu måste man få till en jämnhet i sina prestationer sett över en längre tid. Försvarsmässigt har det inte sett lika stabilt ut den senaste tiden och är det någonting som Västerås måste åtgärda nu så är det backspelet.

Man saknar en defensiv härförare och det kan straffa sig mot ett lag som Södertälje. I hemmalaget hittar vi flera offensiva spetsar och det brukar alltid innebära att spelare som Nick Olesen, Ludwig Blomstrand och Måns Lindbäck kan blixtra till. Defensivt sett har det inte sett lika stabilt ut och det har man åtgärdat genom att plocka in målvakten Jussi Rynnäs. Finländske burväktaren har däremot fått en tuff start på sin sejour i Södertälje och det har i flera matcher läckt in en hel del bakåt. Känslan här säger att vi kan få se mål göras från båda lagen.

Speltips.se ger tipset:

Över 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/2 kl 23.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.