Speltips:

Jag väljer att spela på att det blir över 4,5 mål i matchen. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Över 4,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 18:15

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården löser spelet i tre av fem slutspelsmatcher i CHL.

  • Djurgården måste gå framåt.

  • Mountfield är starka i kontringsspelet, vilken kan utnyttjas när Djurgården går framåt.

  • Får Djurgården hål på Mountfield kan tjeckerna bli nervösa.

  • God spets finns i båda lagen med utpräglade målskyttar i båda ringhörnor.

Tjeckiskt i final för andra gången?

Mountfield har chansen att bli andra tjeckiska lag någonsin att nå final i Champions Hockey League och i vilken position man satt sig i inför det här mötet. Ledning med två mål och man har avgörandet i egna händer på hemmaplan. Något som jag dock tror också kan hämma dem sett till nervositeten. Får Djurgården ett tidigt mål i den här matchen kommer Mountfieldspelarna att bli mer och mer nervösa ju längre matchen går, skulle man dessutom få in kvitteringen så öppnas matchen upp fullständigt och ge fler chanser.

Mountfield har dock stor tro till sin gameplan och sitt försvarsspel där man under hela slutspelet av Champions Hockey League utnyttjat sitt kontringsspel. Hur hockey spelas i Tjeckien avspeglar ofta hur landslaget agerar med fokus på försvarsspelet för att sedan utnyttja motståndarnas misstag med sylvassa kontringar. Något jag absolut tror att Mountfield kan göra mot Djurgården. Utnyttjades i kvartsfinalen på bästa sätt mot Zug i returmötet där och här får helt enkelt Djurgården se upp. För när kontringarna väl kommer är det klasspelare som Vincour, Cerveny och Smolenak som kommer i anfallen.

Helsvensk final?

Att det blir minst ett svenskt lag i finalen av Champions Hockey League är redan klart i och med att Frölunda och Luleå ställs mot varandra i den andra semifinalen. Ska Djurgården ta sig dit krävs en bra insats offensivt, vilket är det som gör att jag tycker överspelet tilltalar här. Djurgården har mycket skicklighet i offensiv riktning av planen, men jag tror det leder till farliga kontringslägen för motståndarna från Tjeckien som är erkänt duktiga när tillfälle ges. Djurgården löser hittills spelet i tre av fem slutspelsmatcher och här tror jag man återigen kliver över den linan.

Mycket hänger i den här matchen för Djurgården att få hål på Mountfield och få tjeckerna att bli skakiga och nervösa ute på isen. Då måste poängspelare som Linus Hultström, Patrik Berglund, Jacob Josefsson, Alexander Holtz och Dick Axelsson kliva fram i det här läget. Mycket rutin bland dessa herrar förutom supertalangen Holtz och får dessa genom sin rutin maskineriet att rulla i den här matchen är mycket vunnet för Djurgården som vid ledning mycket väl har spelarmaterialet för att fortsätta trumma på.

Speltips.se ger tipset:

Över 4,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 18:15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.