Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Färöarna har varit det klart bästa laget i gruppen och ligger därmed etta med tio inspelade poäng.

  • Färöarna är obesegrade i samtliga fyra gruppspelsmatcher.

  • Lettland har endast vunnit två av deras 24 senaste landskamper.

  • Spelet satt i deras senaste inbördes möte.

  • Lettland har endast gjort två mål på deras fyra gruppspelsmatcher.

Svag fotbollsnation

Lördagen är kommen och det är UEFA Nations League som står på agendan. Lettland tar emot Färöarna hemma på Daugava Stadium under lördagskvällen. Hemmalaget har aldrig varit känt för att vara någon riktig fotbollsnation. Det är istället basketen som styr i det lilla landet som gränsar till Östersjön i väst. Deras största framgång är deras deltagande i fotbolls-VM 2004 som spelades i Portugal. Därmed är det inte så konstigt att Lettland befinner sig i en av D-grupperna i nations League.

I D-grupperna hittas de lägst rankade landslagen. Lettland spelar i grupp D1 tillsammans med Färöarna, Malta och lilla Andorra. För att klättra i Nations Leagues komplexa system gäller det att knipa förstaplatsen. Men redan efter fyra gruppspelsmatcher står i princip Färöarna klara som given etta. Lettland hittas på en tredje plats i gruppen med tre inspelade poäng på fyra landskamper. De har alltså fortfarande en chans att gå om tvåan Malta, men deras form talar för något annat. Färöarna är det klart bättre laget enligt undertecknad och Lettland besitter en väldigt svag landslagstrupp. Vi tar X2 till fina 1.64 inför den här tillställningen!

Given gruppetta

Färöarna hittas också ganska långt ner i den nuvarande FIFA-rankingen, men deras landslag har visat betydligt mer kvalitet under Nations League-gruppspelet. Färöarna har visat sig vara alldeles för bra på för deras D-grupp där de ställts mot Lettland, Malta och Andorra. Med tre vinster och en oavgjord på fyra gruppspelsmatcher toppar Färöarna gruppen med tio inspelade poäng.

Med två gruppspelsmatcher kvar är Färöarna i princip klara som etta, ifall inte Malta vinner två raka segrar. Men Malta och Färöarna möts i den sista matchen och vi tror att gästerna har avgjort dramat redan innan dess. Bortalaget är ett klart bättre landslag än Lettland och besitter ett betydligt klarare arbetssätt. Det var visserligen jämnt senast dessa två lagen drabbades samman, därmed känns X2 som ett väldigt bra val inför lördagen. Vi tror att gruppettan kniper minst ett poäng i den här bataljen!

Speltips.se ger tipset:

X2 hos 888sport

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/11 kl 18.26

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.