Johan Nilsson|13 november, 2021, 10:00

Jag väljer att spela på över 2.5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • När lagen senast ställdes mot varandra skrevs slutresultatet till 2-2.

  • På hemmagräs snittar Malta över ett mål per match.

  • Slovakien visar målform med fyra mål på sina två senaste matcher.

  • Malta har släppt in 16 mål på sina fem senaste matcher.

  • Spelet sitter i de tre senaste matcherna lagen emellan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2.5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Sju insläppta mål senast

Inför den sista kvalomgången har Ryssland och Kroatien lagt beslag på första- och andra platsen i grupp H. Vilket innebär att varken Slovakien eller Malta har en möjlighet att ta sig vidare från gruppen. Lagen får istället sikta in sig på att avsluta kvalet snyggt och bygga vidare inför kommande uppgifter. Trots uteblivet avancemang får Maltas kvalspel ses som ganska lyckat. Ja, man har en del storförluster i bagaget, som i veckan då man fick storstryk av Kroatien med 7-1. Men blåbärsnationen har också tagit poäng borta mot Cypern, slagit samma gäng med 3-0 och krigat till sig ett kryss borta mot Slovakien. På söndag får Malta en sista chans att snygga till siffrorna ytterligare när man välkomnar Slovakien till Ta’Qali National Stadium.

Inför söndagens batalj har motståndarlaget, precis som väntat, seglat upp till stora favoriter. Undertecknad håller med om favoritskapet men på hemmaplan ska inte Malta räknas bort helt. Speciellt inte då matchen i Slovakien slutade oavgjort, 2-2. På hemmaplan har Malta dessutom varit starka med ett målsnitt på över ett mål per match. Med tanke på förutsättningarna förväntar vi oss en ganska öppen match där inget av lagen backa hem för att försvara till sig ett resultat. Vi tror det finns stora möjligheter för en ny målfest och klickar i att det blir över 2.5 mål i matchen!

Fått igång målproduktionen

Inför den sista kvalomgången står det klart att Slovakien inte kommer lyckas ta sig vidare från kvalgruppen. För att det skulle leva inför söndagens match hade man varit tvungna att vinna mot Slovenien samtidigt som Kroatien skulle förlora mot Malta. Slovakien fick endast med sig en poäng hemma mot Slovenien och Kroatien körde fullständigt över Malta med hela 7-1. I en grupp med Slovenien, Cypern och Malta har Slovakien varit en besvikelse med endast elva inspelade poäng på nio matcher. En stor anledning till Slovakiens svaga VM-kval var inledningen då man kryssade mot både Cypern och Malta. Efter de två inledande poängtappen har man aldrig riktigt lyckats komma tillbaka.

Närmast fick Slovakien endast med sig en poäng när man tvungna att vinna mot Slovenien på hemmaplan. Slutresultatet skrevs precis som i matchen innan mot Kroatien till 2-2. Om det är någonting positivt som kan lyftas från dessa två matcher är det att Slovakien gjort fyra mål. Tidigare i kvalspelet har Slovakien inte fått igång den målproduktion som behövs för att vara ett konkurrenskraftigt lag. Två mål på bortaplan mot Kroatien får man säga är riktigt starkt. Vi tror Slovakiens måltrend lever vidare när man på söndag ställs mot ett Malta som senast släppte in sju mål i en och samma match. Överspelet klickas!

fotboll, vm-kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Malta - Slovakien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.