Europa League-slutspelet inleds även det denna vecka och vi ser en av titelfavoriterna Arsenal kliva in i slutspelet mot vitryska BATE Borisov, en match där Londonlaget är rättmätiga favoriter, detta tror jag man vinner.

Match: BATE Borisov – Arsenal (Europa League) | Speltips: 2 | Odds: @1.47 | Units: 4/5 | Spelbolag: Betway | Spelstopp: 18:55

Inte inne i matchtempo

I vitryska ligan spelar man precis som i Sverige inte höst/vår utan vår/höst. BATE Borisov har därför inte spelat en tävlingsmatch sedan lucia då man slog PAOK i gruppspelet av just Europa League. Sedan dess har man spelat endast en träningsmatch, förlust mot österrikiska Wolfsberger. Detta är såklart inte bra för BATE, man är redan från början relativt uträknade från den här drabbningen och att då inte ha matchtempot inne mot ett lag med bättre spets, bättre bredd och bättre form så talar inte mycket för att BATE ska ha något att säga till om här.

Spelarmässigt har man heller ingen tydlig spelare som man ska hålla koll på eller som är överlägsen kvalitetsmässigt. Man kommer ligga defensivt och satsa på kontring i den här matchen men det kommer i min mening inte att räcka. Nikolai Segevich som var stor segerorganisatör mot PAOK senast i Europa League har lämnat laget och den spelare som man istället får ta upp är den tidigare Arsenalspelaren Alexandar Hleb som hunnit bli 37 år men är en av BATE Borisovs viktigaste spelare.

En manager med fokus på Europa League?

Ny manager efter Arsene Wenger i Arsenal är Unai Emery. Spanjoren har i tidigare uppdrag haft fokus på att gå långt i Europa League, en turnering han också vann med Sevilla hela tre gånger i karriären. Jag tror därför det är mycket möjligt att han ställer en bra elva i den här matchen. Vilket han också kan göra. Ingen match väntar i helgen utan nästa match man spelar är mot just BATE, i returen.

Det leder alltså med största sannolikhet till att vi får se spelare som Alexandre Lacazette och Pierre Emerick Aubameyang i startelva. Båda anfallarna har gjort viktiga mål för Arsenal den här säsongen och man är fast beslutna om att vinna en titel den här säsongen. En titel i Europa League leder till Champions League-spel nästa säsong, så varför inte börja med att avgöra detta dubbelmöte omgående.

Speltips: Arsenal vinner matchen

Arsenal är mitt i säsong och ett mycket bättre lag än BATE Borisov som för tillfället är off season. Bör räcka för att ta med sig en seger hem till London. Rak Arsenalseger spelas och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Arsenal är spellediga till helgen och kan matcha bästa laget.

  • Arsenal är mitt i säsongen och ett bättre lag än BATE Borisov.

  • BATE Borisov har endast spelat en match under 2019, förlust i en träningsmatch mot österrikiska Wolfsberger.

  • Senast lagen möttes var i turneringens gruppspel 2017. Då vann Arsenal båda mötena enkelt.

Bäst odds ger Betway med 1.47. 4/5 units investeras!

Rygga till 1.47 hos Betway

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.