Erik Norin|13 februari, 2024, 10:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården är ligans bästa hemmalag.

  • Nybro är ligans tredje sämsta bortalag.

  • Djurgården har bara förlorat en hemmamatch sedan Michael Holmqvist tog över.

Väldigt starka på hemmaplan

Djurgården har alltså tagit 52 av 66 möjliga poäng på hemmaplan den här säsongen och är det laget i ligan som släppt ifrån sig minst poäng inför hemmapubliken. En styrka som inte bara blir viktig i jakten om en så bra placering som möjligt i gruppspelet utan som också blir en stor faktor när slutspelet väl drar igång. Faktum är att man bara förlorat fyra hemmamatcher under hela säsongen, varav tre av dem kom under Johan Garpenlövs regi. Endast en hemmaförlust sedan Michael Holmqvist tog över. Vårt spel löser man i sju av 15 sedan dess.

Efter en tung skadeperiod finns det också en liten ljusning i att Marcus Kruger är tillbaka i laget och blir givetvis en mycket viktig spelare under slutet av säsongen. Tillsammans med Linus Klasen och Wiktor Nilsson bildar han vad som enligt mig är ligans bästa kedja och som högst troligt kommer vara inblandade i mål framåt för Djurgården i den här matchen. Man har dessutom revansch att kräva. Senast Nybro var på besök var Djurgården som mest på botten den här säsongen, vilket ledde till Johan Garpenlövs avgång.

Stora problem i bortaspelet

Hemmaplan är också Nybros stora nyckel till deras succé den här säsongen, nu är man ju dock tyvärr för Nybros del inte hemma i Liljas Arena utan på resande fot mot tuffast möjliga motstånd. Bortastatistiken är mycket mindre smickrande och det är bara bottenlagen Östersund och Västervik som tagit färre poäng på bortaplan under säsongen än vad Nybro har gjort. För tillfället har man sju raka förluster på bortaplan, ser man till de senaste tio matcherna är det dessutom nio av tio som man gått förlorande ur.

Formmässigt de senaste tio matcherna är också Nybro ett av lagen som det för tillfället går sämst för vilket gör att man får anledning att tro att luften lite börjar gå ur nykomlingen. Man har en trupp som absolut inte är dålig men i nuvarande form och med det bortafacit man visar upp så är det mycket troligt att man inte räcker till i den här matchen, mot slutet av matchen i underläge är det dessutom vanligt att man tar ut målvakten vilket ytterligare kan hjälpa oss att se till att handikapplinan hittar rätt här.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Djurgården - Nybri
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.